Khamis, 8 Mac 2012

(Sinopsis) Cinta Buat Emelda di Slot Akasia di Tv3Hey, I'm blogging here! Bagi menggantikan Atas Nama Cinta yang bakal berakhir tidak lama lagi, sebuah drama bertajuk CINTA BUAT EMELDA akan mengisi Slot Akasia bermula 27 Mac 2012, setiap Isnin hingga Khamis jam 7 malam.

Drama adaptasi dari novel Kasih Antara Kita ini dibintangi Almy Nadia, Rabecca Nur Al-Islam, Erry Putra, Fizo Omar, Mia Sara Nasuha, Rykal Iskandar, Alex Yanz, Mustapha Kamal, Amran Ismail, Aida Khalida, Nuremy Ramli, Diana Amir, Shima Anuar, dan Kamal Faridz.


Drama terbitan Metrowealth Pictures (MIG) ini adalah dibawah arahan Bob Hashim. 

Sinopsis Cinta Buat Emelda:

Cinta Buat Emelda mengisahkan berkisar mengenai kehidupan Emelda yang mula berubah sejurus kehadiran Dania, anak kakaknya, Emira.

Sejak Dania di sisi Emelda, hubungan Emelda dengan adik lelakinya, Emeriz mula renggang. Tanpa diduga, Emelda bertemua Aeril Fatah yang merupakan seorang doktor yang memberi ceramah di tadika Dania.

Sejak pertemuan itu, Aeril sering termenung sambil teringatkan kenangan bersama Emira. Rupa paras Emelda seiras kekasihnya Emira yang meninggal dunia akibat kanser.

Aeril begitu berminat untuk mengenali Emelda. Bagi Emelda, dia sangat mengenali Aeril dan masih menyimpan gambar lelaki itu sejak tujuh tahun lalu. Pada masa sama, Emelda gusar jika Aeril akan merampas Dania daripadanya.

Akhirnya Emelda mengaku yang Dania ialah anak luar nikah Aeril. Lama-kelamaan hubungan Aeril dan Dania menjadi semakin rapat sehinggakan Dania memanggil Aeril, Papa. Lantas Aeril mengambil keputusan untuk mengahwini Emelda. Emelda akhirnya rela memperjudikan nasibnya bersama lelaki yang bernama Aeril Fatah, demi Dania, dia tetap mencuba sedaya upaya yang boleh.

Bahagiakah perkahwinan yang dibina bukan atas dasar cinta? Mampukah Aeril menawan hati Emelda? Apakah rahsia yang disimpan oleh Aeril mengenai kehidupan silamnya tujuh tahun lalu?

 Sumber: Fanpage Cinta Buat Emelda

Tiada ulasan:

Catat Ulasan