Ahad, 18 Mei 2014

(Sinopsis) Kerana Terpaksa Aku Relakan di Slot Akasia


Drama Aku Isterinya akan melabuhkan tirainya tidak lama lagi dan bakal digantikan dengan drama terbaharu, KERANA TERPAKSA AKU RELAKAN (KTAR) menerusi Slot Akasia bermula 21 Mei 2014. 

Drama terbitan Primeworks Studios di bawah arahan Azma Aizal Yusof ini menampilkan pelakon seperti Izreen Azminda, Amar Baharin, Dian P. Ramlee, Syafik Kyle, dan ramai lagi.

KTAR merupakan sebuah lagi drama bersiri yang diadaptasi dari novel popular dari tajuk yang sama karya Umi Nadzimah. KTAR bersiaran sebanyak 24 episod dan menemui penonton Tv3 setiap Isnin hingga Khamis, jam 7 malam.

Sinopsis drama kerana Terpaksa Aku Relakan
Indah Harlina yang telah dianiayai oleh ibu tiri dan kakak tirinya sehingga disisihkan oleh ayah kandungnya. Indah yang pulang ke kampung bersama-sama Zawati dan Yazid untuk melangsungkan perkahwinannya dengan Shaiful telah ditinggalkan secara sengaja di kawasan rehat.Tanpa satu sen dan telefon bimbit di tangannya, Indah buntu dan mujurnya dia telah dibantu oleh Datuk Safiyah. Tibanya di kampung, majlis perkahwinan telah selamat berlangsung dengan Zawati mengambil tempatnya sebagai pengantin. Indah dianggap sebagai anak derhaka dan telah memalukan keluarganya. Pak Halim langsung tidak mahu mendengar penjelasan Indah malah menghalaunya keluar dari rumah tersebut. Shaiful juga berasa tawar hati dengan Indah selepas dihasut oleh Zawati.

Indah terkejut mendengar kisah sebenar daripada Yazid bahawa Mak Mariah dan Zawati memang sudah membuat rancangan awal untuk sabotaj. Akhirnya, Indah berusaha mencari rezeki di Kuala Lumpur. Takdir menemukan Indah semula dengan Datuk Safiyah. Oleh kerana kagum dengan perwatakan Indah yang lemah lembut, pandai mengambil hati dan juga seorang yang cekap dalam melakukan tugasan, Datuk Safiyah telah mengambil Indah sebagai pembantu peribadi. Malahan, Indah juga dipelawa untuk tinggal bersama keluarga Datuk Safiyah. 

Namun, Tajul Razin bersikap dingin terhadap Indah dan sentiasa berprasangka buruk terhadap Indah. Bagi Tajul Razin, perempuan tidak ada yang sempurna di matanya, hanya menyusahkan. Akan tetapi, Tajul Razin tidak dapat menafikan Indah sangat istimewa bagi ibunya, Datuk Safiyah yang sering diselubungi kesepian.

Lama-kelamaan, Tajul Razin terpikat dengan kebaikan Indah. Indah juga menyimpan perasaan terhadap Tajul Razin, Bagi Indah, jika hadirnya perasaan cinta antara mereka berdua, ia pasti sebuah cerita dongeng yang sukar direalisasikan. Tambahan pula, kepulangan Tajul Fahin, anak kedua Datuk Safiyah yang merupakan seorang kaki perempuan juga menaruh hati terhadap Indah. Tajul Fahin sanggup bersaing dengan abangnya, Tajul Razin untuk memikat hati Indah. 

Satu kejadian yang tidak diingini telah berlaku dan hampir memusnahkan harapan Indah untuk bersama-sama dengan Tajul Razin yang dicintai sepenuh jiwa dan raga. Tajul Fahin berjanji akan berubah selepas berkahwin dengan Indah. 
sumber: Media Hiburan


Tiada ulasan:

Catat Ulasan