Khamis, 7 Ogos 2014

Beli Buku Online dari MPH Bookstore

Hello internet! Besides blogging, I have not given much time to hobbies in the last few years. Tak tahu nak pilih hobi apa. Some might be too expensive, dan takkan nak kumpul setem kan? Then I found out that READING gives me pleasure, comfort, and sense of connection as you put yourself into a character.

Sebelum ni saya dah buat review mengenai beberapa buku yang saya pernah baca, ada yang belum review, dan ada buku yang belum saya baca.  Jadi baru-baru ni saya beli tiga lagi buku baru, bukan dari kedai buku tetapi melalui online.

Landline & More Than This

Saya memilih Landline karya Rainbow Rowell dan More Than This (MTT) oleh Patric Ness lepas baca banyak review positif tentang buku ini dari Instagram dan Goodreads. MTT mendapat rating tinggi dari Goodreads iaitu 4.27 out of 5. Manakala Landline, mencapai rating 3.85, namun sentuhan Rowell tidak boleh dinafikan lagi kehebatannya selepas mencipta nama menerusi buku Fangirl dan Eleanor & Park. 
 
The Fault In Our Stars

Untuk buku popular, The Fault In Our Stars (TFiOS) pulak BUKAN disebabkan novel itu kini telah diadaptasikan kepada filem, dan filem tersebut adalah antara highly anticipated movies of 2014. Tetapi disebabkan penulisnya iaitu John Green, kerana saya telah lama mengikuti John dan adiknya Hank menerusi saluran Vlogbrothers, di Youtube. Dan saya beli buku ni secara online sebab asyik sold out je di kedai buku Kota Bharu dan kalau ada pun yang movie-tie-in cover, which I hate it


Perkhidmatan MPH Online

Ni pengalaman pertama beli buku secara online melalui MPH Bookstore Online. Sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan! Paling best sebagai pelanggan yang pertama kali mendaftar dengan MPH Online akan menikmati potongan harga sebanyak 20% untuk setiap buku, dan penghantaran adalah percuma jika berbelanja melebihi RM50. I even got a notebook as a free gift! 
  
1. Landline = Rm49.90
2. More Than This = RM35.90            
3. TFiOs = RM36.60

Grand total = RM116.40 but I got Rm97.44 (selepas ditolak 20% bagi setiap buku)


Penghantaran pula mengambil masa selama 2-5 hari berkerja. In my case, buku saya tiba dua hari selepas membuat pesanan. Buku sampai dalam keadaan yang baik, siap ber-bubble wrap. Sangat berpuas hati dengan harga dan servis dari MPH Online! Review ketiga-tiga buku ni bakal menyusul.. :D

More Than This dan TFiOS bergenre "young adults", manakala Landline adalah "adults fiction". 



Review The Fault In Our Stars dah siap, boleh baca DI SINI

p/s: masih lagi struggle untuk habiskan prekuel kepada The Maze Runner series, The Kill Order. 


Previous entry: Review Buku: The Death Cure

18 ulasan:

  1. Baru saya tahu MPH ada jualan melalui online

    BalasPadam
  2. Mmg ohsem service MPH... saya pun dah beberapa kali beli online di MPH...kalau beli buku agama... siap ada sticker merah besar tulis "Jangan Langkah, Buku Agama"...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeke? Wow. mmg terbaik servis MPH, diorang alert bila buku agama. :)

      Padam
  3. wahh. bestnya yus dah lama takbeli buku and novel :OO

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh try beli online dengan MPH. berbaloi!

      Padam
  4. nice share...

    saya singgah sini dari blog mialiana.. :)

    jemput singgah : Hikayat Budak Pening

    BalasPadam
  5. Lepas ni nak cuba beli buku di MPH secara online pulak. Senang tak payah nak keluar pergi kedai buku lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau buk yg famous yg sering sold out, baik beli online je

      Padam
  6. Baru beli buku kat Mph juga.

    BalasPadam
  7. ada diskaun 20% tu memang besar, selamat membaca yer.

    BalasPadam
  8. rajin membeli belah nih ye.

    BalasPadam
  9. tak pernah lagi beli online. selalu pergi terus MPH ;)

    BalasPadam
  10. Huaa.. nak baca The Fault in our Stars lama dah.. nak tengok movie dia lama dah.. tak tercapai T_T

    BalasPadam
  11. dengan beli secara online bisa mempermudah kita ya
    nice share

    BalasPadam
  12. dah lama tak beli buku kat mph online...hurmmm, hobi saya kumpul setem ;)

    BalasPadam