Sabtu, 15 November 2014

iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger


Jika ditanya kepada blogger apakah gajet impian mereka, sudah tentu iPhone 5s lah jawapannya. Dek kerana kehebatan dan kualiti telefon pintar keluaran Apple Inc ini, ramai yang tergila-gila untuk memilikinya walaupun banyak lagi pilihan jenama lain di pasaran.

Jika pada 2012, blogger tempatan berlumba-lumba untuk memenangi contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati.com, dan kini pada tahun 2014 Denaihati sekali lagi menganjurkan contest iPHONE 5S GAJET IMPIAN SETIAP BLOGGER yang menawarkan bukan satu, tetapi tiga iPhone 5s untuk dimiliki.

Siapa tak kenal dengan blog Denaihati? Blog milik saudara Hj Amir Hassan yang sarat dengan informasi dari isu semasa dalam dan luar negara sukan, teknologi, sukan, travelog dan sudah banyak kali memenangi anugerah Malaysia Social Media Week (MSMW). Denaihati juga sering mengadakan event, kelas SEO, contest dan sentiasa memberi tips kepada blogger untuk membina jenama masing-masing. Sesuai dengan tagline blog iaitu "Hidupkan Untuk Memberi". Tidak keterlaluan kalau saya katakan blog Denaihati umpama 'bapa' kepada blogger tempatan. 


Terkini blog Denaihati sekali lagi mendapat perhatian blogger Malaysia kerana menganjurkan contest iPhone 5s. Contest iPhone 5s 2014 dari blog Denaihati sememangnya dinantikan selepas sekian lama tertangguh disebabkan memberi laluan kepada beberapa contest hebat lain yang berlangsung. 

Ada banyak sebab kenapa iPhone 5s merupakan gajet impian setiap blogger. Kalau nak mention semua, entry ni akan berjela-jela walaupun memang dah panjang berjela. So saya nak highlight beberapa features iPhone 5s yang berguna untuk blogger. 


Touch ID

Sistem Touch ID adalah pengimbas cap jari yang memerlukan cap jari anda untuk unlock fon tanpa memerlukan kata laluan. Ini adalah ciri keselamatan yang diperkenalkan Apple yang hanya membenarkan pemiliknya sahaja mengakses telefon pintar ini. 


Kualiti Kamera

Setiap entry haruslah diisi dengan gambar yang menarik bagi mengelak pembaca bosan blog kita. Namun, gambar yang dimuatkan haruslah cantik. Dengan adanya iPhone 5s, pastinya ia tidak menjadi masalah kerana kameranya mampu menghasilkan gambar yang berkualiti tinggi terutama dalam situasi kurang pencahayaan (low-light). Berteknologi iSight, 8 megapixels dan aperture ƒ/2.2, ciri-ciri ini hampir setaraf dengan DSLR. Jika untuk berblogging, gambar tak perlu edit dan tak payahlah bawak kamera besar tu lagi. 


Aplikasi iPhone 5s Untuk Blogger 

Beribu aplikasi yang tersedia dalam Apps Store dan antara aplikasi yang sememangnya berguna untuk tujuan blogging adalah Blogger dan Wordpress. Walaupun versi telefon pintar, ia mudah digunakan. Aplikasi ini membolehkan blogger update blog pada bila-bila masa, di mana sahaja 24/7! Bahkan kebanyakkan aplikasi mengurangkan bil telefon dengan menggunakan aplikasi Whatsapps, Facetime, Viber, dan Tango kerana aplikasi ini membolehkan pengguna berkomunikasi secara percuma dengan syarat ada kemudahan internet. Blogger juga boleh berkongsi entry terkini melalui Twitter, Facebook, dan Google + dengan pantas menjadikan pengalaman blogging lebih menyeronokkan. 

Reka bentuk dan saiz 

iPhone 5s adalah antara smartphone yang memiliki reka bentuk yang menarik di pasaran. Slim, ringan, ringkas, dan yang paling mendapat perhatian adalah model iPhone 5s menawarkan warna Champange Gold yang tampak mewah, elegen, dan eksklusif. Selain itu, iPhone 5s feels so good in your hand. Tidak terlalu besar, just nice untuk sebuah telefon pintar. 


Siri 

Walaupun Siri mula diperkenalkan melalui iPhone 4s lagi, namun ciri 'intelligent assistant' atau Siri ini masih lagi mengujakan saya. Bagaimana manusia boleh mencipta robot yang mampu bercakap dan membantu manusia. Kebijaksaan Apple Inc mencipta Siri turut mendapat perhatian syarikat pengeluar telefon pintar lain untuk menambah ciri sama dalam produk mereka. 


iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger

Orang kata bila dah biasa guna iPhone, dah tak nak tukar smartphone lain dah. Sepanjang hidup, saya tak pernah memiliki mana-mana produk Apple dan masih lagi memasang impian untuk memiliki iPhone 5s walaupun iPhone 6 bakal menjengah pasaran September ini. 

Namun, untuk mendapatkan gadget hebat ni bukan mudah, menerusi contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger ini para blogger perlu melalui beberapa tugasan untuk memiliki iPhone 5s. Ini baru tugasan pertama, saya menjangkakan peserta akan melalui tugasan lebih sukar lepas ini. Maklumlah, barang mahal. Kena la bersusah- susah dahulu, pepatah orang putih ada menyebut, "without pain, we couldn't know joy". 

Untuk join contest ini boleh rujuk syarat penyertaan dari blog Denaihati dan hantar selewat-lewatnya pada 11.59pm pada 24.8.2013. Contest ini terbuka kepada semua blogger dan setiap peserta mempunyai peluang sama rata. Semoga berjaya buat semua peserta dan terima kasih kepada Denaihati serta para penganjur kerana menjayakan contest iPhone 5s Gadget Impian Setiap Blogger

Good luck and may the odds be ever in your favor! 

Contest iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger dianjurkan oleh Denaihati.com bersama sponsor-sponsor hebat:


  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip
  25. http://amariman.com


Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @ http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.


Previous entry: Review Buku, The Kill Order
 

87 ulasan:

  1. Singgah dari segmen "Senarai URL blog Mia Liana

    jemput singgah blog Wawa - KLIK

    BalasPadam
  2. Blogwalking dari segmen URL Blog kak mia
    Jom singgah irrayyan.com

    BalasPadam
  3. billion terima kasih sudi sertai cabaran iPhone 5s gajet impian setiap blogger dan semuga sukses ke tugasan seterusnya

    BalasPadam
  4. Selamat bersegmen Nik.. All the best! :)

    BalasPadam
  5. selamat berjaya saya ucapkan ;)

    BalasPadam
  6. All the best utk kamu juga, ya. Nice blog ni.

    BalasPadam
  7. all the best..pengisian yang mantap..

    BalasPadam
  8. terbaikkk...semoga dapat gajet impian tu

    BalasPadam
  9. Semoga impian tercapai dalam cabaran iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger ~Sentiasapanas :)

    BalasPadam
  10. hoho..

    semua orang nak ipong nampaknya nih.

    BalasPadam
  11. Gudluck! Salam perkenalan dari Germany... jemput join giveaway saye kalau ade kelapangan ye... :D

    HARRY POTTER GIVEAWAY BY JINDRISSKA

    BalasPadam
  12. iPhone 5s memang gadget yang keren da janggih, siapapun pasti ini memilikinya termasuk saya :)

    BalasPadam
  13. Gudluck ..
    semoga impian jadi kenyataan..

    BalasPadam
  14. Good luck NK... moga dipermudahkan urusan utk memiliki iphone tu... amin...

    BalasPadam
  15. Jalan2 dari denaihati.. Semoga berjaya ya! :D

    BalasPadam
  16. Good luck. Moga ada rezeki yerrr!. Amin :)

    BalasPadam
  17. Dimana ada usaha di situ ada jalan..semoga berjaya

    BalasPadam
  18. Terbayang bayang iphone 5s kaler gold..hehe

    Goodluck!

    BalasPadam
  19. Good luck jugak.... sama2 lah kita mencuba.. :D
    http://www.eshamzhalim.com/iphone-5s-gajet-impian-setiap-blogger/

    BalasPadam
  20. entri yang bagus..persaingan yang sengit ni..gud luck bro

    BalasPadam
  21. Gud luck yer..semoga ada tuahnya nanti..hehe

    BalasPadam
  22. Wah bestnya..suatu hari nanti..awak jemputlah ke blog kita ya..kita masuh baru lagi dalam blog ni.
    http://hadaasuhaimi.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. all the best ye untuk contest iPhone 5S ni...ramai yang join ni...:D

    BalasPadam
  24. iPhone 5s memang cool dan pasti canggih fiturnya cocok sekali untuk blogger yang rajin menulis, terima kasih sudah berbagi

    BalasPadam
  25. Semoga berjaya bro...iphone 5s mmmg cun, walau dah keluar iphone 6 perjuangan tetap di teruskan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. iphone 6 terlalu canggih dan saiz agak besar. iphone 6 dah cun dah..

      Padam
  26. selamat dan sukses untuk peserta contest dan bisa mendapatkan hadiah menarik iPhone, terima kasih sudah berbagi informasi contest yang menarik sekali :)

    BalasPadam
  27. wow mantap nih iPhonenya semoga sukses untuk peserta contestnya semoga bisa cepat mendapatkan hadiah istimewa gadget iPhone 5s yang memiliki fitur canggih

    BalasPadam
    Balasan
    1. iphone 5s dah cukup canggih. terima kasih atas ucapannya. :)

      Padam
  28. wow amazing hadiahnya iPhone 5s yang keren dan canggih, terima kasih sudah berbagi

    BalasPadam
  29. as salam.baru tahu sis girl nik nice name salam kenal dan semoga berjaya ya

    BalasPadam
  30. Doakan semoga iphone 6 pula jadi milik saya

    BalasPadam
  31. dah keluar belum result iPhone 6

    BalasPadam
  32. Salam. Hee kalau dapat iphone 6 secara percuma lagi seronok.

    BalasPadam
  33. memang menjadi dambaan semua...
    tahniah in advance bagi yang terpilih....

    Yeayyy...Hari Ni Hari Gaji Shaklee | Diari Mama

    BalasPadam
  34. iphone ni memang cun lah..semoga berjaya ye rebut 1..hehe

    BalasPadam
  35. Memang pilihan hati semua orang kan iPhone 5S ni...semoga berjaya Nik

    BalasPadam
  36. Morning nik.
    Jemput join segmen by emas putih nik :)

    http://mrsyatie.blogspot.com/2014/10/giveaway-contest-rm700-jualan-hebat.html

    BalasPadam
  37. Semoga berjaya buat Nik dalam contest iPhone 5s gadget impian setiap blogger.

    BalasPadam
  38. Iphone 6 pun ok jugak tuer.hehehe

    BalasPadam
  39. 5S pun dah best.. apatah lagi 6 dan 6+.. fuhhhhh

    BalasPadam
  40. ape citer ye dengan contest ni,dah ada pemenang ke?dah lama tak follow tentang contest ni..

    BalasPadam
  41. semoga berjaya bro....dpt iphone nnt bole pinjam hehe

    BalasPadam
  42. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..

    BalasPadam
  43. Wah cantik le hp 5s ni...semoga cik/puan berjaya menjadi salah seorang dari 3 pemenang nanti...

    BalasPadam
  44. Good sharing. Tapi bila dah pakai smartphone, kena ada backup charger atau powerbank sebab habis bateri cepat nanti.

    BalasPadam
  45. saya pakai Lenovo..baru beli..tp dah problem..caj tak masuk..repair dah..
    igt nak kena tukar iphone ni..kumpul duit la dulu..
    best ke update blog guna iphone?

    zuerieybeautysecret.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tak pernah guna iphone lagi. tapi ramai yg ckp ok je. tapi kalau platform blogspot terhad sikit la

      Padam