Khamis, 9 Julai 2015

Daftar Affiliate Lazada

 
Daftar Affiliate Lazada. Sekarang ni dah banyak cabang untuk blogger buat duit dengan blog. Selain dari pasang iklan, anda juga boleh sertai program affiliate di mana anda akan mendapat komisen sekiranya melakukan jualan. Antara prgoram affiliate yang terkenal adalah dari portal belilah terkenal, Lazada.

Konsepnya sama sahaja seperti program affiliate lain di mana anda perlu mempromosikan produk yang dijual di Lazada. Anda akan mendapat komisen sekiranya melakukan jualan menerusi link/pautan yang anda berikan.

Cara Mendaftar Affiliate Lazada

1. Nak daftar cukup mudah, anda hanya perlu ke Lazada Affiliate klik 'Register Now' seperti yang terpapar dalam gambar di bawah.


2. Halaman pendaftaran akan muncul di skrin dan apa yang perlu anda lakukan, hanya isi borang dengan lengkap. Kemudian klik 'Sign up'.


Jumlah Komisen

Nilai komisen affiliate Lazada ni tidaklah semewah Ashadee dan ramai blogger mengaku walaupun komisen cuma 6%, tetapi mereka berjaya menjual banyak produk. Di Lazada tu banyak produk yang digilai ramai contohnya gajet dan barangan elektronik. Lebih mahal harga produk lebih banyak komisen.

Untuk lebih kreatif, bukan sahaja letak banner seperti yang anda boleh lihat dalam blog ni, tetapi menerbitkan entry khusus untuk mempromosi produk Lazada. Pembaca anda berminat, klik banner dan buat pembelian, anda dapat komisen. Senang je kan? Kalau amalkan teknik dalam Kitab SEO Pink tu pasti boleh buat jualan! Ahaa!

Selain dari blog pun boleh buat promosi, cuma sharekan link di laman sosial. Kelebihan buat mereka yang ada jumlah pengikut yang ramai.

Saya dah mendaftar. Lazada merupakan salah satu program affiliate yang saya join selain dari:

3. NetKL 

Paling penting, program affiliate Lazada ni percuma. Hanya mendaftar, lakukan promosi, melakukan jualan melalui link anda, anda dapat komisen. Simple.

Inilah masanya untuk jana lebih banyak pendapatan melalui blog. Boleh daftar percuma di sini - http://www.lazada.com.my/affiliate/

Cara buat blog

Kalau anda lebih berminat nak buat promosi melalui blog, tapi masih belum memiliki blog sendiri, boleh rujuk tatacara yang disediakan NiagaHoster di >> https://www.niagahoster.co.id/blog/cara-membuat-blog/.

Anda akan diajar step-by-step bagaimana untuk bina sebuah blog bahkan cara supaya blog anda berada di kedudukan terbaik pada Google.

Cara mereka ajar pun mudah difahami. Saya tengah plan untuk bina sebuah lagi blog yang mempunyai niche berbeza. Nanti nak try guna cara yang NiagaHoster ajar.

Entri sebelum ini: Iklan Raya Astro 2015 Paling Best

Terima kasih kerana membaca Daftar Affiliate Lazada
If you’re the creative kind of person, but you’ve never written about online shopping or anything about Lazada

Read More http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/ - See more at: http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/#sthash.kIeUzv8P.dpuf
If you’re the creative kind of person, but you’ve never written about online shopping or anything about Lazada

Read More http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/ - See more at: http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/#sthash.kIeUzv8P.dpuf
If people read it, and click on it, and eventually make a purchase, you’re still making money. I

Read More http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/ - See more at: http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/#sthash.kIeUzv8P.dpuf
If people read it, and click on it, and eventually make a purchase, you’re still making money. I

Read More http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/ - See more at: http://kclau.com/make-money-tips/lazada-affliate/#sthash.kIeUzv8P.dpuf

17 ulasan:

  1. Yeah. Saya dah daftar... menarik lazada ni, banyak diskaun yg diberi... harga produk pun murah dari online lain.

    BalasPadam
  2. Tak pernah join affiliate. Macam nak try. Tunjuk ajar pliz :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah! belum layak lagi nak ajar. sikit2 boleh la. haha :D

      Padam
  3. Ok nak dftar juga;)

    Banyak kene belajar pasal program affiliate ni

    BalasPadam
  4. As salam Nik..Salam perkenalan..Saya Fieza..Nak tanya sikit..saya dah joint affiliate Lazada ni..macamana nak letak banner macam kat blog awk ni yea..dah jenuh menggodek kat blog saya, tak jadik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam fieza.. senang je. Lepas Lazada approve, awak log in.

      1. klik Offers (sidebar sebelah kiri) > Browse/search > Browse by category > tick Malaysia offers > apply.

      2. lepas tu klik je mana2 promosi yang fieza nak.

      3. scroll ke bawah dan pilih size banner dengan klik 'get code'

      4. paste code tadi dalam blog macam biasa..

      siap! good luck, semoga berjaya buat jualan. hehe!

      Padam
  5. assalamualaikum...
    klu nk register & buat kerja nie gne fon ja, boleh ka?

    BalasPadam
  6. slm nk tnye..klu cnth sy nk join program affiliate lazada ni..tp sy xde blog n just nk promosikan melalui fb sy jer..blh ker?mse mdaftar tu,kena isi url website..so url website sy yg mana?yg fb ke?sbb sy xde blog..hrp dpt mbntu sy..tgh keblur an..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam.. untuk mendaftar msti ada blog. sebab Lazada akan review dulu blog sebelum approve. so saya cadangkan buat blog dulu kemudian baru apply. good luck. :D

      Padam
  7. Tuan nik.. klu kita guna facebook je boleh tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tp kena daftar guna blog dulu. baru boleh share link di facebook

      Padam
  8. saya berminat nak register, tp dekat ruangan company tu nak tulis apa? company masih belum ada, xcukup duit nak tubuhkan.. hehehe

    jangan lupa mari melawat blog saya
    http://www.rexfalcons.com/

    BalasPadam
  9. td try register.. dye nak ssm plk

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum sis , nak tanya saya dah register affiliates lazada. Tp kenapa ramai org dari Filipina yg pm ya? Dan macana saya nk tau id saya ye? Sebenarnya saya tau apa langkah seterusnya yg perlu saya buat.. huhuu.. terima kasih sis jika sudi reply saya dan bantu saya .

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam. saya tak pasti pulak kenapa org dari Filipina pm awak.

      kalau dah lulus, terus login account affiliate > klik my account (atas kiri) > account details > no ID berada di bawah "affiliate ID".

      Lepas tu dah boleh buat promosi dengan share banner dalam blog..

      Good luck! :)

      Padam
  11. Maaf ada sedikit pemebetulan.. *sebenarnya saya tak tahu langkah seterusnya

    BalasPadam