31 Oktober 2015

Contest Review Lynk.my 2015


Contest Review Lynk.my 2015. Berita baik untuk blogger tempatan kerana sekarang berlangsungnya sebuah contest hebat yang menawarkan hadiah yang cukup lumayan! Contest anjuran Lynk.my ini menawarkan hadiah wang tunai berjumlah RM4,000 buat pemenang.

Rugi rasanya kalau tak sertai contest ni. Lagi pun bukan selalu ada contest yang menjanjikan hadiah ribu-ribu kepada peserta. Ini lah masanya untuk rakan blogger ambil peluang. Saya penah cakap dalam entri sebelum ini, masuk contest bukan sahaja boleh menang duit tetapi platform untuk kita memperkenalkan blog. Terima kasih Lynk.my kerana menganjurkan Contest Review Lynk.my 2015!

Bagi yang masih samar-samar lagi dan tak tahu apa itu Lynk.my, jangan risau saya akan terangkan. 

Fungsi Lynk.my

Lynk.my adalah laman web yang menyediakan servis untuk memendekkan URL atau link laman web. Ia lebih dikenali sebagai 'URL shortener' Katakan anda ingin berkongsi link ini - http://www.nikkhazami.com/2013/09/travelog-pengalaman-menonton-aksi-man.html. Link tersebut terlalu panjang dan menyukarkan anda untuk berkongsi terutama di laman sosial yang menghadkan ruang.

Cara memendekkan link dengan Lynk.my

1. Layari http://lynk.my
2. Paste kan link yang ingin dipendekkan


3. Klik 'Lynk it'


4. Siap! Link pendek dah muncul.

Cuba lihat, yang mana lebih menjimatkan ruang dan nampak kemas? Walaupun pendek ia tetap membawa anda ke lokasi yang sama. Tak percaya cuba klik http://lynk.my/6Oh

  •  http://www.nikkhazami.com/2013/09/travelog-pengalaman-menonton-aksi-man.html
  •  http://lynk.my/6Oh

Perlu ke pendekkan URL? Jawapannya perlu! Di Twitter khususnya menghadkan jumlah aksara kepada 140 sahaja. Jadi pengguna sentiasa mengalami masalah jika ingin berkongsi link. Dengan Lynk.my URL anda dari 80 aksara menjadi 18 aksara sahaja. Ia lebih menjimatkan ruang jika ingin menambah ayat promosi.

Buat duit dengan Lynk.my (Publisher)


Selain memendekkan URL dan menganjurkan Contest Review Lynk.my 2015, anda juga boleh buat duit dengan berkongsi link yang telah dipendekkan dengan Lynk.my di blog ataupun laman sosial. Caranya sama sahaja, cuma masukkan link yang ingin dipendekkan kemudian berkongsi di laman sosial. Anda akan dibayar sebanyak RM10 untuk 1000uv! Daftar sebagai publisher secara PERCUMA dan boleh buat duit dengan mudah!

Untuk lebih pencerahan saya kongsikan video ringkas tentang Lynk.my ni:


Beriklan dengan Lynk.my (Advertiser)


Sejak ramai yang menggunakan media sosial untuk berniaga ni sudah pasti nak beriklan untuk promosi barang kan? Kalau nak tingkatkan sales kena la iklankan bisnes. Tapi kos untuk beriklan tu bukan murah. Tapi jika beriklan dengan Lynk.my anda hanya perlu bayar RM10 seumur hidup sahaja. Bukan sahaja murah tetapi Lynk.my akan terus mempromosikan produk kepada target audience yang sesuai.


 
Kenapa anda perlu menggunakan servis dari Lynk.my

  1. Selain untuk akaun Advertiser, servis lain adalah percuma.
  2. Laman web yang mudah difahami dan mesra pengguna
  3. Segala pembayaran akan dimasukkan terus ke akaun anda. Tak perlu guna PayPal atau tunggu cek.
  4. Mempunyai smart-filtering bagi memastikan setiap klik adalah asli dan bukannya robot yang bleh merugikan anda (Advertiser).
  5. Sebuah syarikat dari Malaysia untuk rakyat Malaysia. Setanding dengan URL shortener antarabangsa seperti Adf.ly dan Tiny.url.
  6. Anda akan dipaparkan dengan statistik yang terperinci graf, peratusan, jumlah pelawat mengikut negeri bagi link yang anda pendekkan.
  7. Boleh buat duit dengan hanya berkongsi link.
Contest Review Lynk.my 2015 
 
Okay, bagi contest review Lynk.my ni pulak saya galakkan blogger Malaysia join sebab hadiah keseluruhan yang menanti pemenang berjumlah RM4,000! Contest ini mempunyai tiga kategori iaitu:

Top SEO - Entri yang berada di ranking pertama Google menggunakan mode incognito windows pada pelayar Google Chrome.

Top Creative - Peserta yang menerbitkan entri penyertaan paling kreatif berdasarkan gaya penulisan, penggunaan gambar, serta gaya bahasa yang mampu menarik perhatian pembaca.

Top LynkUndi - Peserta yang mendapat jumlah klik CONTEST ID yang paling banyak akan dikira sebagai pemenang. Anda boleh undi di SINI.

Top SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Top Creative
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200

Top LynkUndi
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Dengan menghantar satu penyertaan, peserta bepeluang menang ketiga-tiga kategori. So kalau entry anda power SEO, menarik lagi kreatif, dan mendapat banyak undian, anda boleh bolot semua hadiah lumayan tu!

Sebelum join tu mesti mendaftar dengan Lynk.my dahulu sebab itu adalah antara salah satu syarat wajib Contest Review Lynk.my 2015.

Cara daftar Lynk.my

1. Layari http://lynk.my dan klik JOIN NOW
2. Isikan maklumat diruangan yang disediakan. Pastikan anda pilih publisher pada ruangan ACCOUN TYPE
3. Klik I WANT TO JOIN LYNK!
4. Anda akan menerima email verifikasi dari Lynk. Apa yang anda perlu buat hanyalah klik link tersebut.
5. Siap! Anda akan dibawa ke dashboard akaun Lynk anda.


Bila dah ada contest besar macam ni takkan nak tengok je kan? Lagipun ia terbuka kepada semua blogger dan semua peserta ada peluang untuk menang. Sangkut satu hadiah pun jadi la kan? Untuk maklumat lanjut boleh semak di-  Contest Review Lynk.my 2015 

Masih banyak lagi masa, tapi saya sarankan join awal-awal. Sebab 50 peserta pertama bakal mendapat hadiah istimewa dari ikedaikami.com! Cepatttt!


Semoga murah rezeki dalam contest kali ni. Kalau sudi sila undi saya di LINK INI

Terima kasih kerana membaca Contest Review Lynk.my 2015

52 ulasan:

  1. terbaik dan semoga berjaya dalam kontest ini..memang best kalau dapat menjadi pemenang..

    BalasPadam
  2. Terbaik dan menarik contest ini. Peluang untuk semua, hebat-hebat Nik Khazami dah siap buat artikel lagi. Moga berjaya...

    BalasPadam
  3. Wah, lebih mudah faham baca entri nie... moga berjaya yer

    BalasPadam
  4. ohh..

    ada contest rupanya ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. titan pu join ler Contest Review Lynk.my 2015 ni

      Padam
  5. Semoga berjaya.. Saya pun join juga.. ;D
    http://www.sufferedge.my/2015/10/contest-review-lynkmy-2015.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah baca entry Contest Review Lynk.my 2015 anda. best dan lain dari yg lain

      Padam
  6. Salam perkenalan. Tahniah atas penyertaan. Post yang menarik. Mudah-mudahan bakal memenangi hadiah yang ditawarkan.

    Download 2 ebook dalam site ini, 4 Kajian tentang shortening url

    http://lynk.my/xCC

    BalasPadam
  7. harapan agar berjaya untuk nik..terbaiklah artikel ini..

    BalasPadam
  8. Bagus artikel Tuan Nik Khazami...1st page on google...

    ...anyway good luck yer..

    Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  9. Miaoo...Miaoo...Miaoo
    Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...
    Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

    Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  10. good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...

    BalasPadam
  11. Part boleh buat duit sebagai publisher tu saya suka :D

    BalasPadam
  12. sekali libas jer terus naik 1st page..terbaikk..best jugak ada contest macam ni..meriah..good luck :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. esok2 mesti kena potong dgn yang lagi power haha!

      Padam
  13. Semoga berjaya ya. kalau menang, belanjalah saya hehe

    BalasPadam
  14. sangat menarik..semoga berjaya

    BalasPadam
  15. Hebat lah sis NIK ini muka surat pertama sehingga kini :)

    BalasPadam
  16. Hebat juga awak yer.....Kali ni memang sengit dengan SEO google...kejap naik kejap turun...apa pun blog Nik tetap hebat.... :-D

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa2 je.. entri peserta lain lagi hebat.. hehe!

      Padam
  17. Tahniah join juga... dan good luck dalam contest review lynk.my 2015 ini... anyway, nice theme blog ni..

    BalasPadam
  18. Contest Lynk.my ini memang menarik, sengit dan lumayan. Semoga anda terpilih menjadi salah seorang pemenang nanti

    BalasPadam
  19. Semoga berjaya ... saya nampak beberapa hari lalu, Nik berjaya gak berada dalam page pertama untuk SEO Contest Review Lynk.my 2015 ni ... hebat hebat .. keep it up .. mana tahu leh menang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba nasib je ni bro HH.. tak nak berharap sgt sebab confirm kena potong lepas ni. hehehe! good luck juga utk HH dlm contest review lynk.my 2015!

      Padam
  20. Wah hebat blog Nik. Masih kekal tak berganjak di pages pertama google. Susah nak kejar dah ni...Mesti menang dalam kategori Contest Review Lynk.my 2015. Semoga berjaya juga yer Nik...Jangan lupa belanja tau...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih... mesti boleh kejar punya.. banyak lagi masa. good luck!

      Padam
  21. Hebat.. SEO 'Nik Khazami' amat hebat dengan meta, keyword .. semoga berjaya :)
    Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih. good luck juga buat anda. :D

      Padam
  22. Sekarang segalanya serba ringkas, luv lynk.my...

    BalasPadam
  23. Good luck Nik Khazami, dah pintas saya di ranking SEO - Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  24. Ziarah kembali...wahh..ulasan yang super...all the best for da contest.

    BalasPadam
  25. Good luck sis.. awesome article..

    Kak Aya pun baru join contest ni..hehe

    jemput jenguk kat sini: http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

    BalasPadam
  26. macam biasa artikel awak memang mengancam, semoga berjaya dalam contest review lynk.my ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak mengancam mcm blogger lelaki yg selalu menang contest seo. hehehe

      Padam
  27. Oooo..orang belajar bab2 bidang wartawan rupanya....

    Padan kencang semacam jek tulisannya sampai gugel tak segan2 nak angkat dok atas dalam contest nie... :)

    Takde bukak kelas belajar2 menulis style wartawan seo ker...teringin gak nak join.... yuran kalo bleh jgn kena GST laa... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah! takde terer mana pun. naik turun jugak dlm contest ni heheh!

      Padam
  28. Salam Nik, Entri berada di page 1, theme pun Akma Omar yg puji dan sekarang makin disukai Google. Moga ada yang tersangkut menang nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. masa masih panjang bro kamil. entah2 kena pintas nanti hehe

      Padam
  29. Moga Berjaya dalam contest ni nanti ya..Contest Review Lynk.my

    BalasPadam
  30. Semoga berjaya ya...untuk contest ini...dan salam perkenalan daripada saya....Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  31. Gud luck boss...semoga berjaya!

    BalasPadam
  32. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I’m impressed!
    Very helpful info particularly the ultimate part Jelly Gamat Kuningan
    care for such information much. I used to be seeking this
    particular info for a long time.

    BalasPadam