Isnin, 12 Oktober 2015

Puding Sedut Pa' Do


Puding Sedut Pa' Do. Puding sedut atau dadih sedut ni memang terkenal sekarang dan ramai yang menggemarinya. Kenapa? sebab ia  cukup berbeza dengan puding yang pernah kita beli sebelum ini. Ia merupakan satu lagi makanan yang diolah supaya ia lebih menarik dan sedap.

Artikel berkaitan - Just Doner Hidangan Timur Tengah di Kota Bharu

Keunikkan puding sedut ini sudah pasti pada warnanya yang seakan-akan pelangi serta diisi dalam botol kaca. Berbeza dengan puding yang sebelum ini dijual dalam plastik dan terdapat pelbagai perisa seperti strawberry, coklat, dan jagung. Puding sedut ini istimewa kerana rasanya seperti Aiskrim paddle Pop Pelangi yang pernah korang makan tu. Seriously, siapa tak suka dengan aiskrim Paddle Pop kan?


Semalam saya berkesempatan untuk merasa Puding Sedut Pa' Do, dah lama teringin untuk cuba puding sedut ni lepas banyak sangat tengok kawan-kawan berkongsi gambar di Facebook. 

Ok, this is my honest review. Puding Sedut Pa' Do ni memang sedap. Sekali slurp memang rasa macam aiskrim Paddlepop tu. Dua kali slurp rasanya macam air susu Dutch Lady perisa strawberry. Tiga kali slurrp rasa aiskrim Paddle Pop balik. Hahah! Tapi best dan berbaloi.

Harganya pun tak mahal, cuma RM6 sahaja. Puding sedut ni biasanya dijual di butik-butik vendor, agen, serta laman sosial. Kalau anda search di Instagram, memang ramai sangat pengedar puding sedut ni. So saya dah rasa Puding Sedut Pa' Do, lepas ni nak rasa Cikedut Sarip Dol pulak! Hee! 

#NKFoodReview - Saya bagi 7/10

Entri sebelum ini - I Got Beme Shirt

Terima kasih kerana membaca Puding Sedut Pa' Do

7 ulasan:

  1. First time tau pasal puding sedut nie... Rupanya guna straw utk sedut... Ekekeke....

    BalasPadam
  2. Teringin pulak nak makan. Nampak sedap.

    BalasPadam
  3. okeh.

    sila belanja gua dan anak gua.

    BalasPadam
  4. Kalau NK kata sedap..memang kena cari tu...tapi gua suka siput seduit masak lemak memang terangkat..

    BalasPadam
  5. saya mula kenal dari dadih hirup, sekarnag disebut sebagai puding sedut pulak, ke benda berlainan? apapun saya suka.

    BalasPadam
  6. Ada tips x untuk buat bisnes ni ?

    BalasPadam