Jumaat, 2 September 2016

Panduan Jual Burger Menguntungkan

panduan jual burger

Bagaimana cara untuk memulakan bisnes burger yang menguntungkan? Rata-rata rakyat malaysia suka makan burger atau kita selalu sebut 'burger tepi jalan'. Apa yang membuatkan burger ni menjadi kesukaan ramai adalah kerana rasanya yang telah diubahsuai dari negara barat supaya kena dengan selera rakyat Malaysia.

Kalau kita perhatikan ramai sangat yang jual burger, tak cukup berniaga di tepi jalan mereka sewa tapak di pasar malam. Malah ada yang melangkah setapak ke hadapan dengan menginovasikan burger kepada burger bakar, burger leleh, dan burger gergasi yang makan 7 orang pun belum tentu habis.


Gerai burger tepi jalan boleh dikatakan ada di segenap tempat. Kenapa? Sebab permintaan tinggi dan lagi satu jual burger tidak memerlukan modal yang besar. Mungkin yang paling mahal adalah gerai/stall sahaja.

Ramai yang ingin cuba menjalankan bisnes ni kerana keuntungannya berlipat kali ganda. Dengan menjual 100-400 biji burger setiap hari peniga mampu mencatat keuntungan lima angka.

Panduan Jual Burger Menguntungkan

Bisnes ini nampak mudah tapi ia bukan sekadar goreng, letak sos, dan bungkus burger sahaja. Banyak lagi perkara yang perlu dipelajar supaya anda dapat buat keuntungan ribuan ringgit sebulan. Tak kiralah jenama Ramly, Saudi, atau Hot Burger sekali pun. Bisnes jual burger ada rahsia-rahsia tertentu seperti:

  • Berapa modal yang perlu dilaburkan untuk permulaan? Apakah terdapat cara dan teknik untuk mengurangkan kos?
  • Apakah persediaan-persediaan dari segi pengurusan, alatan, pemasaran dan operasi sesebuah bisnes burger
  • Macam mana nak pilih lokasi yang ‘HOT’ dan strategik bagi mendapatkan prospek dengan mudah tanpa susah-susah keluarkan modal besar untuk buat promosi.
  • 4 jenis lokasi yang perlu anda elakkan untuk jual burger
  • Jadual lengkap apakah peralatan yang perlu ada dalam bisnes burger anda
  • Bagaimana ingin jadikan bisnes burger anda sebagai sumber pendapatan pasif anda. Anda mahu, walau anda tiada di gerai burger, atau anda sedang tidur sekalipun, duit tetap masuk!


Segala rahsia dan tips dari A-Z telah diceritakan dalam ebook Panduan Bisnes Burger yang ditulis Afiq bin Datuk Rusly. Afiq dah memang ramai bantu usahawan burger tempatan. Beliau akan terangkan dengan terperinci pantang larang bisnes burger dalam ebook ini.

Baca kat sini >> Panduan Bisnes Burger


Entri sebelum ini - Daniel Wellington Ori Murah di Lazada

Terima kasih kerana membaca Panduan Jual Burger Menguntungkan

10 ulasan:

  1. kena dengan caranya, memang masyuk juga jual burger ni.

    BalasPadam
  2. Sy pilih Yg burger ramli....sukaada tekstur dagingdan rasanya. Mahalsikit pun x pe hihi. Part niaga tu mmg kene belajar,kalo x bnyk kita buat silap

    BalasPadam
  3. haishhh, dah lama tak makan burger...saya suka burger daging ;)

    BalasPadam
  4. Bagus ebook ni...ada kawan jual burger tiap malam untung RM100 - RM200, part time je tu sebelah malam je..wow..

    BalasPadam
  5. Rasa macam nak jual burger gak

    BalasPadam
  6. sedap pulak nampak burger tu

    BalasPadam
  7. buat burger tak lah susah sangat..jika sungguh-sungguh memang boleh berjaya dalam bisnes jual burger

    BalasPadam
  8. TIba2 rasa lapar pula tengok burger tu..hehe

    BalasPadam