8 Oktober 2016

Tips Bisnes Aiskrim

Tips Bisnes Aiskrim. Malaysia ni senang nak berniaga kecil-kecilan sebab kat tepi jalan pun boleh berniaga untuk tambah income setiap bulan. Dengan cuaca panas sepanjang tahun, sesuai sangat kalau nak jual minuman atau dessert menyegarkan macam AISKRIM!

Permintaan terhadap aiskrim boleh dikatakan sepanjang masa dan digemari semua golongan, jadi peluang untuk lariskan perniagaan tersangatlah tinggi. Lagipun, bisnes aiskrim ni tak memerlukan modal yang besar dan skill/kemahiran tertentu. Jangan anggap jual aiskrim ni bisnes takde class, sebab ia berpotensi untuk menghasilkan keuntungan sehingga RM5k sebulan!


Bisnes aiskrim ni tak semestinya dilakukan sepenuh masa. Ada yang berniaga 'suka-suka' dengan kawan untuk tambah income.

Tips Bisnes Aiskrim

Disebabkan jual aiskrim ni tak payah ada kemahiran, apa pulak teknik-teknik yang perlu dipelajari? Nak mula dari mana? Apakah jenis peralatan/bahan mentah yang perlu dibeli? Berapa modal yang diperlukan? Jawapannya ada dalam ebook Bisnes Aiskrim yang ditulis oleh Afiq Datuk Rusly.

Dalam ebook Bisnes Aiskrim ni mengandungi segala tips, rahsia, resepi, langkah dari A hingga Z tentang macam mana cara untuk anda memulakan perniagaan aiskrim.


Antara manfaat yang bakal diperoleh setelah selesai membaca ebook ini adalah
  • Bagaimana nak jana 5k sebulan secara part-time
  • Persiapan awal bisnes aiskrim
  • Rahsia pemprosesan aiskrim
  • Carta alir pemprosesan aiskrim
  • Info asas bisnes aiskrim
Cari kelainan bisnes aiskrim anda

Salah satu cara untuk jana keuntungan adalah dengan melakukan kelainan. Apa beza aiskrim anda dengan pesaing terdekat? Sekarang ni dah ramai peniaga cuba improvise dengan mencipta aiskrim pasu, aiskrim kelapa, aiskrim gulung dan lain-lain. Mungkin dengan ebook ni dapat membantu anda mencari idea lain.


Bak kata saudara Afiq, anda boleh jana 5k sebulan dengan jual aiskrim tanpa berhenti kerja tetap. Apa yang boleh anda lakukan adalah:
  • Jual aiskrim di pasar malam/pasar tani
  • Ambil tempahan untuk majlis keraian atau kenduri kahwin

Anda tak perlu susah payah nak tanya peniaga lain sebab belum tentu mereka nak kongsi tips bisnes mereka. Semoga entri ini bermanfaat dapat membantu anda memulakan bisnes aiskrim. 

Anda boleh rujuk link ini untuk maklumat yang lebih terperinci tentang ebook tersebut >> Panduan Bisnes Aiskrim

Entri sebelum ini - Sinopsis Suri Hati Mr Pilot

Terima kasih kerana membaca Tips Bisnes Aiskrim

16 ulasan:

  1. Wow!Hebat atas perkongsian anda,follow blog saya ya.

    BalasPadam
  2. Bagus juga idea tu..
    Semua org mesti nak makan asiskrim kalo dh ada depan mata.. ^^

    BalasPadam
  3. Wow! boleh sampai 10k bisnes aiskrim tu kagum Mrs. A kalau rajin pasti bolehkan?

    BalasPadam
  4. menariknya sampai banyak juga dapat tu.

    BalasPadam
  5. Saya x reti la buat aiskrim malaysia yg lembut sgt bila digigit..selalu keras kejubg ada ke dlm tips ni?

    BalasPadam
  6. Kalaulah begitu.. Saya pun nak bisnes aiskrim juga la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. menarik bisnes aiskrim, tambah2 cuaca kita panas. ramai prospek tu

      Padam
  7. Teringat semasa sy mengajar di sebuah sekolah dulu. Ada seorang guru ni rajin jual aiskrim dekat para pelajar. Pandai cari market. huhu

    BalasPadam
  8. Tgk ramai juga buat business aiskrim ni...mesti masyuk...

    BalasPadam
  9. Tenrnyata mudah ya buat es krim, dan bisnisnya pun sangat menggiurkan.

    BalasPadam
  10. dulu pernah wat..sekarang dah tak buat.

    tapi memang untung.

    BalasPadam
  11. untung jual aiskrim ni sure ada, mcm jual air balang gak la

    BalasPadam