14 Januari 2017

Kerja dari Rumah dengan iLancee

kerja dari rumah dengan ilancee

Kerja dari Rumah dengan iLancee. Ada komputer, talian internet, dan kemahiran tertentu sudah cukup untuk anda jana pendapatan secara online. Tak perlu redah kesesakan jalan raya, bekerja di bawah terik matahari kerana anda hanya kerja dari rumah dengan iLancee.

Jika anda memiliki kreativiti atau kemahiran tertentu, saya syorkan promosi servis anda di laman iLancee. Rugi kalau ada bakat tapi tak digunakan sebaiknya, apatah lagi ia adalah kerja dari rumah sahaja. Kemahiran yang dimaksudkan adalah bina laman web, editing, tulis review, reka doodle, translation, dan lain-lain.

Apa itu iLancee?

iLancee.com adalah platform jual beli untuk anda menawarkan servis mengikut kepakaran atau kemahiran secara online supaya mudah dicari oleh pelanggan yang memerlukan khidmat anda. Dalam bahasa mudah, iLancee ibarat sebuah kedai yang menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan. Menariknya, segala kerja dilakukan dari rumah.


Kerja dari Rumah dengan iLancee

Buat duit tanpa modal

Syarikat kendalian Serius Media Network yang beroperasi sejak 2014 adalah marketplace terbesar di Malaysia. Ia ditubuhkan untuk membantu usahawan digital dari Malaysia, Brunei, Indonesia, dan Singapura untuk buat duit secara online. Berbekalkan kemahiran sahaja anda sudah boleh buat duit atau kerja dari rumah dengan iLancee. Lagi best, daftar iLancee adalah percuma! Ini bermakna anda boleh buat duit tanpa modal!

Cuba tengok contoh kat bawah, anda hanya perlu letak kemahiran dan harga servis di iLancee. Kemudian mereka yang berminat akan menghubungi anda. Ingat, untuk dapatkan pelanggan servis anda mesti berkualiti, menarik dan berpatutan.


Saya sedia beberapa contoh servis yang anda boleh tawarkan di iLancee.
  • Bina laman web
  • Naikkan jumlah 'Likes' di Facebook
  • Tulis artikel advertorial
  • Bina template SEO blogger
  • Design banner
  • Translation
  • Design header blog
  • Edit video
  • Design logo
  • Tulis artikel
  • Lukis doodle
Sebenarnya banyak jenis servis atau 'gig' yang anda boleh tawarkan di iLancee. Asalkan servis anda berkualiti, menarik, dan berpatutan, tak mustahil boleh jana income dengan hanya kerja dari rumah.

Contoh servis yang ditawarkan di iLancee

contoh kerja iLancee

Kelebihan iLancee
  • Buat kerja dari rumah 
  • Daftar percuma, tanpa modal
  • Dipercayai
  • Transaksi selamat
  • Keselamatan tinggi
  • Syarikat tempatan dan dibayar dalam Ringgit Malaysia
  • Tak perlu akaun PayPal
  • Client cari anda, bukan anda cari client. 
Cara pembayaran iLancee

Pasti anda tertanya-tanya macam mana pembayaran/upah dibuat. Untuk pengetahuan, client akan bayar melalui iLancee. iLancee mengenakan caj perkhidmatan sebanyak 20% daripada harga yang anda kenakan kepada pelanggan.

kerja dari rumah dengan ilancee 3

Contohnya, anda caj pelanggan sebanyak RM50 untuk satu servis. iLancee akan tolak RM10 dan membayar anda sebanyak RM40. Ok kan?

Untuk lebih pencerahan tentang cara daftar dan letak servis di iLancee, boleh tonton video di bawah. Ringkas tapi padat!


Sebenarnya elok daftar je dengan iLancee walaupun anda cuma ada kemahiran reka banner iklan atau header blog.  Sangat sesuai buat suri rumah yang berkelayakkan tinggi dan pelajar universiti. iLancee ni sebenarnya salah satu lubuk buat duit online. Mudah betul kerja dari rumah dengan iLancee ni. Boleh daftar percuma di sini >> www.ilancee.com

 
Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju TrackingInfobiz FB Ads, Bin Muhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top Seo Friendly, Sentiasa Panas.
Entri sebelum ini - Senarai Rasmi Pemain JDT 2017

Terima kasih kerana membaca Kerja dari Rumah dengan iLancee

36 ulasan:

  1. Wah smart entri akak. Semoga berjaya ye kak :) iLancee memang terbaik

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba nasib je.. dah lama tak join kontest seo

      Padam
  2. Wow....Nik Khazami, dah siap buat satu artikel contest yang padat tentang buat duit dari rumah dengan ilancee.

    semoga berjaya dik...

    BalasPadam
  3. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..

    BalasPadam
  4. Awal daftar dengan ilancee ni untung. Boleh segera dapat job, lagi2 dari mereka yang baru daftar.

    BalasPadam
  5. Ramai jugak yang suggest buat kerja kat ilancee ni. Nak cuba jugak la

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum Wahhh otai pun join juga kontest. Persaingan sengit antara blogger OTAI..Good luck too! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum dikategorikan sbg otai lagi.. hahah!

      Padam
  7. sebelum ini pernah dgr nama iLancee tapi xtau pulak kita boleh buat kerja dari rumah..

    BalasPadam
  8. Semakin ramai orang yang mengesyorkan iLancee tu. Ingin tahu ape kerja yg ramai orang buat dan dapat permintaan yang tinggi?

    BalasPadam
  9. boleh jadi side income juga, good luck untuk contest ini ya

    BalasPadam
  10. Ya, nama iLancee banyak kali dengar dan baca.., tapi sekarang baru faham fungsinya.

    BalasPadam
  11. iLancee dah well known sekarang, lebih2 lagi da contest yang disokong oleh blogger...

    BalasPadam
  12. ilance ni memang fokus untuk freelancer dalam blogging aje je?

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh tak. banyak lagi job boleh buat. sbb tu ilance ni ada banyak kategori

      Padam
  13. wah boleh tambah side income juga ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup. best kerja dari rumah dengan ilancee ni

      Padam
  14. ilancee mmg best bro. http://datoksirkronik.blogspot.my/2017/01/kerja-dari-rumah-dengan-ilancee.html

    BalasPadam
  15. nice post, thanks for sharing..

    BalasPadam
  16. Sengit contes kerja dari rumah dengan iLancee ni. Semoga berjaya ;)

    BalasPadam
  17. Bagus ke ilance ni..nak try la

    BalasPadam
  18. Yang penting sesiapa ada kemahiran yang khusus boleh ceburi ilance ni

    BalasPadam