Rabu, 13 Disember 2017

Cara Dapatkan Job Review di Blog, Instagram dengan Sushivid


Cara Dapatkan Job Review di Blog, Instagram dengan Sushivid. Dah lama tak terbitkan entri tentang buat duit online. Seperti yang anda tahu, setiap pengguna platfom sosial media dan blog mampu jana pendapatan melaluinya.

Untuk blogger, saya dah cerita panjang lebar mengenainya dalam entri INI. Di mana penulis blog boleh buat duit melalui pelbagai cabang seperti pasang iklan, program affiliate, dan advertorial.

Saya sendiri dah merasa income dari tulis blog selepas mendaftar dengan:

- Klikjer
- Jobdirumah
- 8Share
- RevenueHits
- Adsense

Income yang diterima memang tinggi dan sangat berbaloi.

Job Review di Blog, Instagram dengan Sushivid

Bagi yang menggunakan plaform sosial media popular seperti Instagram, mengambil upah review produk atau servis pengiklanan sudah tidak asing lagi. Sekarang ni bukan artis je yang buat job review. Orang biasa yang mempunyai ribuan pengikut pun boleh buat duit. Begitu juga dengan Youtube, penerbit kandungan juga boleh menjana wang melaluinya.

Berkaitan: Cara Berniaga di Instagram

Kalau anda ada blog, Instagram, atau channel Youtube, jangan biarkan macam tu je. Sebab anda boleh job review dan dibayar dalam mata wang USD dengan platform tersebut.

Tapi persoalannya, macam mana nak dapatkan job review di blog, Instagram, dan Youtube ni? Senang je, daftar percuma dengan SUSHIVID.

Dapatkan Job Review di Blog, Instagram, Youtube dengan Sushivid

Apa itu Sushivid?
Dalam bahasa mudah, SushiVid berperanan sebagai platform untuk influencers yang aktif dalam 3 sosial media paling popular iaitu BLOG, INSTAGRAM, DAN FACEBOOK untuk mendapatkan job review atau tugasan berbayar.


SushiVid ni kira orang tengah yang menghubungkan influencers kepada syarikat/pemilik produk yang mencari seseorang untuk menghebahkan produk dan servis mereka.

Syarat daftar SushiVid

Daftar SushiVid adalah percuma. Tak perlu modal dan tak akan rugi. Tapi kena penuhi mana-mana syarat di bawah:

YouTubers: 250 subscribers
Instagrammers: 2,000 followers
Bloggers: 2,000 visits every month

Pilih salah satu yang anda rasakan layak. Macam saya, lebih kepada blog. Kalau anda ada ribuan pengikut di Instagram, sila daftar! Begitu juga dengan Youtuber.


Buat Duit USD dengan SUSHIVID

Apa yang paling best tentang SushiVid ni adalah anda boleh dapat upah bermula USD20 hingga USD700 untuk satu job.

Di SushiVid, terdapat banyak kempen atau tugasan yang sedang berjalan. Anda cuma pilih yang mana anda rasa boleh buat, kemudian klik PROPOSE dan SUBMIT. Contoh tugasan seperti di bawah:

Cara Dapatkan Job Review di Blog, Instagram dengan Sushivid

Jika terpilih, siapkan tugasan yang diberikan dan anda akan dibayar dalam masa terdekat.

Kalau anda blogger power yang mampu dapat ribuan views untuk satu post atau banyak Likes pada gambar Instagram, boleh la demand lebih. Tapi janganlah letak harga terlalu tinggi. Takut tak padan dengan potensi blog. Tak pasal-pasal kena reject.


Yang ada followers IG dan trafik blog 2,000 sebulan tu boleh daftar sekarang kalau nak merasa buat paid review. Jangan sia-siakan IG dan blog anda. DAFTAR DI SINI >> https://www.sushivid.com/

Lepas ni tak payah tunggu email job advertorial dari pengiklan. Masuk je Sushivid > lihat job/kempen yang berkenan di hati > propose > submit.

Senangkan?

Entri sebelum ini - Fakta Menarik Star Wars The Last Jedi

Terima kasih kerana membaca Cara Dapatkan Job Review di Blog, Instagram dengan Sushivid

12 ulasan:

  1. senang je dapat job di malaysia di Indonesia susah nian dapat job seperti ini

    BalasPadam
  2. oh terbaiklah...boleh join ni...igt lagi zaman churp churp haha sekarang dah terkubur rasanya

    BalasPadam
  3. terima kasih untuk perkongsian berguna ini.

    BalasPadam
  4. belum ada peluang lagi job di sushivid ni

    BalasPadam
  5. Pernah daftar dengan sushivid ni . Tapi belum ada rezeki nak berkolaborasi dengan sushivid

    BalasPadam
  6. Platfom terbaik utk jana pendapatan.. mmg bagus peluang mcm ni utk di usahakan.

    BalasPadam
  7. Nak jana duit dgn blog ni pun merangkak lagi. Sendu je rasa blog ni Haha

    BalasPadam
  8. belum ada rezeki dgn sushivid... nice sharing sis

    BalasPadam
  9. dah daftar tetapi belum ada bunyi lagi..

    mungkin salah pintu masuk kot..

    atau nak senang cerita belum rezeki la tu

    BalasPadam
  10. Dah daftar lama. Tapi tak berkesempatan nak ambik job. Hope ada laa ruang tuk Asyraf buat lepas ni ..

    BalasPadam
  11. xdaftar pun lagi, tak sempat nak buat,hahaha

    BalasPadam
  12. Tak daftar pun sebab traffic blog pun agak sendu sob sob. Maybe kalau traffic dah kukuh, confirm daftar

    Mijablur - Malaysian Lifestyle Blogger

    BalasPadam