26 Januari 2018

REVIEW Cosrx Low PH Good Morning Gel Cleanser

REVIEW Cosrx Low PH Good Morning Cleanser

REVIEW Cosrx Good Low PH Morning Gel Cleanser. For someone who has oily face like me, pastinya sukar untuk mencari pencuci muka yang sesuai. That being said, pencuci yang tidak membuatkan muka semakin berminyak.

Jadi saya cuba COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser, saja nak tengok sejauh mana keberkesanan produk ini memandangkan ia cukup popular. 

Saya yakin anda semua pernah dengan tentang jenama Cosrx. Jika ditanya pengguna produk kecantikan dari Korea (KBeauty) Cosrx mesti ada dalam list. So, saya dah cuba cleanser ni selama beberapa bulan, and here is my honest review about it.


COSRX LOW pH GOOD MORNING GEL CLEANSER

- 150ml
- Transparent gel
- Plastik tube
- Sesuai untuk semua jenis kulit 

Ingredients:

Water, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Polysorbate 20, Styrax japonicus (Japanese Snowbell) Branch/Fruit/Leaf Extract, Butylene Glycol, Saccharomyces Ferment Filtrate, Cryptomeria japonica (Japanese Cedar) Leaf Extract, Nelumbo nucifera (Sacred Lotus) Leaf Extract, Pinus palustris (Longleaf Pine) Leaf Extract, Ulmus davidiana (Father David Elm) Root Extract, Oenothera biennis (Evening Primrose) Flower Extract, Pueraria lobata (Kudzu) Root Extract, Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Allantoin, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Betaine Salicylate, Citric Acid, Ethyl Hexanediol, 1,2-Hexanediol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Benzoate, Disodium EDTA.

Deskripsi:
Mencuci, exfoliating, mengawal minyak, mengecilkan pori, menanggalkan makeup.


Penting ke 'low pH'?

Anda mahu kulit wajah terhindar dari bakteria, mengekalkan tahap kelembapan, dan mengawal penghasilan minyak semula jadi. Sebab itulah pentingnya menggunakan cleanser rendah pH. Cleanser yang mempunyai nilai pH tinggi boleh merosakkan kulit seperti breakout dan berjerawat.

Nilai pH Cosrx Low PH Good Morning Cleanser ni ni sekitar 5.0 - 6.0 sahaja, which is almost perfect untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Review

I love this product so much! Ia benar-benar mencuci kulit wajah dengan menanggalkan kotoran dan minyak. Pada masa yang sama mengekalkan kelembapan dan tidak membuatkan kulit terlalu kering. Selepas bilas muka rasa licin dan ringan. What a great product to use in the morning and to start your day.

REVIEW Cosrx Low PH Good Morning Cleanser

Oleh kerana ia turut mengandungi AHA dan BHA, cleanser ni turut berfungsi sebagai exfoliator yang bertujuan membuang sel kulit mati.

Kandungan utama cleanser ni adalah tea trea oil yang terkenal dengan sifatnya yang merawat jerawat dan mengecilkan pori. Tea tree oil menyebabkan cleanser ni berbau hapak. What a bummer!

Saya dah guna cleanser ni selama beberapa bulan, dan kulit muka dah tak berminyak macam dulu. So I guess the pH level, AHA dan BHA really does the job really well.

Walaupun namanya Good Morning Cleanser, tidak semestinya ia hanya boleh digunakan diwaktu pagi sahaja. Saya turut menggunakannnya di waktu malam. So far tak ada kesan negatif seperti break out atau iritasi. Sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah jerawat.


It claims to remove your makeup, tapi jangan guna cleanser ni sebagai satu-satunya cara untuk membersihkan makeup. Anda kena guna proper makeup remover like Garnier Micellar (RM16) tu, kemudian baru guna cleanser ni.

Cons
- Bau hapak! Tapi bau akan hilang selepas dibilas.
- Kena beli online

Malangnya jenama Cosrx ni tidak dijual di drugstores seperti Watson atau Guardian. So kena beli online dalam harga sekitar RM35-39. Boleh dapatkan di Lazada, saya dah sediakan direct link di bawah:


- Lazada

Ini bukan satu-satunya produk Cosrx yang saya guna. I bought Cosrx Advance Snail 96 Mucin Power Essence, saya akan review dalam entry akan datang.

*This is NOT a sponsored post*

Baca juga:
- Skinfood Black Sugar Mask Review
- Pengalaman Beli Barang di Hermo

Entri sebelum ini - Traveloka Fly & Win CNY Contest - Menangi Percutian ke Seoul & Phuket

Terima kasih kerana membaca REVIEW Cosrx Low PH Good Morning Gel Cleanser

18 ulasan:

  1. Can't wait to try this a low PH cleanser is very important.

    BalasPadam
  2. Boleh cuba ni..kesan jerawat boleh hilang ke?

    BalasPadam
  3. Akak suka cleanser yang tak mengeringkan kulit, maklum lah dah masuk golden years ni, kulit sukar nak lembab, malah mudah kering aja

    Dapatkan Rahsia Kejayaan Bisnes Online

    BalasPadam
  4. Boleh cuba sebab ada masalah kulit keriang... la ni perlu kelembapan... kena cari

    BalasPadam
  5. Jarang -jarang saya guna pencuci muka. Munkin faktor usia dah meningkat sebab itu macam dah tak kesah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak boleh mcm tu.. cleanser ni wajib pakai,

      Padam
  6. Love the packaging. Very simple and unique. Banyak betul feedback positif mengenai produk ini ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. packaging yg sangat minimal.. banyak review positif tentang cosrx

      Padam
  7. Boleh cuba ni.. macam best.. tapi kena beli online je kan? ok ..got it

    BalasPadam
  8. Good morningggg.. eh, ingat wish good morning, rupanya mmg nama dia good morning gel clenser ekk.. hhahahaha

    BalasPadam
  9. Produk ni blh kasi try kat anak ni. Cam elok jer

    BalasPadam
  10. first time dengar nama produk cosrx..
    Nampak produk ni macam bagus.

    BalasPadam
  11. wow, I like this as it can clear off the makeup easily. I will take a try on this product.

    BalasPadam
  12. produk yang bagus untuk membersihkan make up :D

    BalasPadam
  13. first time sngr produk ni.. tp menarik sbb makeup smua tanggal..

    BalasPadam
  14. Baru dengar tentang produk ni. Jika produk ni boleh merawat jerawat...bolehlah bagi anak sis yang dah mula tumbuh jerawat banyak, dah try mcm2 produk dah still tak hilang jerawat dia

    BalasPadam