12 Februari 2018

Tarikh Akhir Pengeposan Pos Laju Tahun Baru Cina 2018


Tarikh Akhir Pengeposan Pos Laju Tahun Baru Cina 2018. Perayaan Chinese New Year (CNY) bakal berlangsung tidak lama lagi dan jika anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan kurier Pos Laju, pastikan anda melakukannya sebelum cuti bermula.

Pihak Pos Malaysia telah pun mengeluarkan kenyataan berkenaan tarikh akhir pengeposan Pos Laju sebelum Tahun Baharu Cina yang bakal menjelang.

Anda dinasihatkan supaya melakukan pengeposan untuk destinasi dalam negara sebelum tarikh akhir iaitu 13 Februari 2018 bagi memastikan item dapat disampaikan kepada penerima sebelum CNY.
Tarikh Akhir Pengeposan Pos Laju Tahun Baru Cina 2018

Semua pusat Pos Laju akan ditutup mulai:
  • 16 Feb - 18 Feb dan akan beroperasi semula pada 19 Feb
Oleh itu penghantaran selepas 13 Feb akan mengakibatkan item yang di pos tiba lewat kepada penerima iaitu selepas cuti.

Penting jugak mengumuman ni. Jadi peniaga online kena alert bagi memudahkan urusan penghantaran. Pastikan peniaga memaklumkan perkara ini dengan lebih awal kepada pelanggan. Takde la mereka tertunggu-tunggu barang yang tak sampai.

Entry sebelum ini - Screenshot Instagram Stories Tanpa Pengetahuan Pemilik Akaun

Terima kasih kerana membaca Tarikh Akhir Pengeposan Pos Laju Tahun Baru Cina 2018

6 ulasan:

  1. rugi den pos laju cuti lama2
    hehehe

    BalasPadam
  2. TERNYATA semua cuti saat tahun baru China ya di Malaysia dan Indonesia

    BalasPadam
  3. Ada juga beli barang sebelum tarikh nih pun tak sampai sampai lagi..sabar jela

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin banyak sangat barang yg perlu dihantar. maklumlah, promosi tahun baru cina. ramai org shopping

      Padam
  4. Kalau time festive seasoon ni memang poslaju kerja lebih masa nak hantar barang customer kan..

    BalasPadam
  5. pos laju cuti lebih dari 19/2 ke? mula cuti? sebelum 14/2 ke? brg sy sampai kat cawangan serahan subang dr 14/2 lagi ...xde hantar pon....x paham la sy..bleh explain tak...tq

    BalasPadam