10 April 2018

Sports Hijab by NURD - Tudung Untuk Bersukan

tudung untuk bersukan

Sports Hijab by NURD - Tudung Untuk Bersukan. Kaum wanita yang berhijab selalu berdepan dengan masalah susah untuk bersukan atau bersenam hanya kerana mereka memakai tudung.

Bukanlah susah mana pun. Tapi kena la pakai tudung yang sesuai. Kalau tudung biasa yang selalu dipakai ke tempat kerja/kelas tu mana proper.

Baca juga: Cara Jual Barang di Shopee

Tudung yang dipakai setiap hari tu ada yang terlalu panjang, terlalu nipis sehingga mudah terselak. Ada juga yang tidak stretch menyebabkan aktiviti fizikal si pemakai terbatas. Paling cikai pun pakai tudung bawal yang paling murah, itu pun tak sesuai. Belum sebut tentang koleksi tudung yang mencecah ratusan ringgit lagi, sampai sayang nak dibawa bersenam.


Tudung sesuai untuk bersukan

Apa yang wanita berhijab perlukan adalah tudung sesuai dari segi material, saiz, dan keselesaan untuk melakukan aktiviti fizikal. Dalam masa yang sama masih menjaga aurat dan tidak mendedahkan bentuk badan secara keterlaluan.

Saya cadangkan anda pakai Sports Hijab NURD iaitu tudung khas untuk bersukan. Kalau tengah usha tudung sport-friendly, nah ini dia untuk anda.

Sport Hijab by NURD - Tudung Untuk Bersukan

Fabrik tudung NURD (baca 'nerd') diperbuat daripada kain Ultra-Light Microfiber Mesh yang mempunyai lubang halus untuk peredaran udara. Materialnya juga mudah regang (stretchy), ringan, dan lembut.


Menyerap peluh

Satu lagi ciri utama yang perlu ada pada hijab sukan adalah tekstil yang menyerap peluh. Tudung NURD tidak terlalu tebal, tidak juga terlalu nipis. Just nice untuk menyerap peluh, bahkan ia juga cepat kering. Ini satu nilai tambah kerana sesuai dengan cuaca panas terik Malaysia.

Design minimal

Potongan tudung sukan NURD juga sempurna untuk aktiviti fizikal. Pendek berbanding tudung biasa tapi dalam masa yang sama masih menutup paras dada. Sudah menjadi keutamaan buat NURD untuk menjaga batasan aurat si pemakai.


Rekaan hijabnya ringkas, tanpa corak menjengkelkan. Hanya logo NURD terletak di atas bahu kanan. Dengan rekaan minimal sebegini, ia tampak elegen dan premium.

6 sebab kenapa perlu pilih Sports Hijab by NURD
  • Ready-to-wear: Tak perlu iron, just grab dan sarung sahaja. Jimat masa dan tenaga.
  • Tidak memerlukan pin: Bahagian hadapan tudung ini mempunyai sengkuap yang menghalangnya daripada terjatuh. Jadi si pemakai tidak memerlukan pin tambahan. 
  • Ringan: Sesuai dipakai untuk aktiviti sukan, tudung ini sangat ringan dan fleksibel.
  • Reflective gear: Bagi yang memilik untuk bersenam diwaktu malam, tudung ini dilengkapi dengan pemantul cahaya. 
  • Untuk semua jenis sukan: Potonan ringkas ini sesuai digayakan untuk semua jenis sukan dan aktiviti outdoor. 
  • Cepat kering: Fabrik yang menyerap peluh dan cepat kering dan mendinginkan.

3 pilihan warna

Koleksi tudung NURD hadir dengan TIGA warna pilihan iaitu Jet Black, Navi Blue, dan Cool Grey. Ketiga-tiga warna ini mudah dipadankan dengan baju polos (plain) atau berwarna.

Tudung Untuk Bersukan

Free size

Untuk pengetahuan, tudung ini free size. Satu saiz untuk semua. Jangan risau, konfirm muat. Seperti yang saya sebut, fabriknya sangat-sangat stretchy. Saya sediakan ukuran dalam gambar di bawah.


Tudung NURD ni sesuai digayakan untuk semua jenis sukan termasuk larian, hiking, yoga, berbasikal, hoking, bola jaring, futsal, termasuklah senaman dalam gimnasium.

Nah, lepas ni tak ada lagi alasa wanita berhijab untuk tidak mengamalkan gaya hidup sihat sebab tak ada tudung sesuai.

Website: https://nurdofficial.com/
Facebook: https://www.facebook.com/nurdmalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/nurdofficial/

No tel:  017-8874226

27 ulasan:

  1. cantik nian dan tak ribet memakainya

    BalasPadam
  2. Nampak cantik dan selesa tudungnya untuk bersukan..boleh grab 1 ni buat pergi jogging..hihi

    BalasPadam
  3. menarik juga nie..

    yang penting selesa untuk dipakai ketika bersukan

    BalasPadam
  4. sekarang tiada alasan lagi untuk wanita muslimah bersukan.

    BalasPadam
  5. now..every hijabster can be active hehe

    BalasPadam
  6. Mungkin untuk wanita yang kerjanya memasak di dapur kedai makan, pasar malam etc boleh pakai tudung nurd. Tudung serap peluh kan?

    BalasPadam
  7. bagus. memang kena ada tudung khas tau utk sukan.
    kalau x bebetul, boleh pening kepala, nik.
    aida baru beli 2 lai. member jual. tapi bukan brand ni la.
    cycling. jogging. sgt sesuai. nyaman aje kepala otak ni :)

    BalasPadam
  8. Bagus bila ada tudung atau anak tudung sesuai untuk muslimah..material kena betul2 selesa dan serap peluh kan..so takde la bersukan dalam keadaan tak selesa..nampak bagus tudung ni..boleh la SA belikan untuk anak dara SA

    BalasPadam
  9. Wah, makin rajinlah nak berjoging ada tudung sukan.. utk kanak2 ada tak... Anak-anak selalu ada aktiviti koko di sekolah.

    BalasPadam
  10. Jilbabnya simple ya tak bikin ribet lah. Yang pasti.di sukai semua buat jogging atau aktivitas olahraga lainnya.

    BalasPadam
  11. Kalau nak bersukan memang wajib ada tudung yang selesa dan senang pakai.nak beli la yang ni nanti tambah koleksi

    BalasPadam
  12. Yeay! Rawlins approved design minimalist dan elegan sebegini. Sesuai sangat untuk ladies athletes.

    BalasPadam
  13. The sports gear looks really comfortable and fashionable at the same time, will spread out a good word for this brand.

    BalasPadam
  14. Senang nk sarung and xpayah iron tu penting...material pn memainkn peranan juga, kdg2 bole pening.. Tq share sport hijab ni

    BalasPadam
  15. Liez dh cuba.mmg suka sgt material.. ringan dan sejuk je.. cuba if boleh kena buat labih sikit utk org yg bfn besar mcm liez

    BalasPadam
  16. wahhhh! mesti selesakan masa pakai, rekaan atas kepala tu macam inner neck tapi dilabuhkan. Suka rekaan yang simple dan mudah nak pakai ni :D

    BalasPadam
  17. Owh tudung pun ada khas utk bersukan ye. Mcm senang je nak sarungnya..kena belikan utk bini gak la macam ni. Baru bersemangat nak jogging hehe

    BalasPadam
  18. Nak beriadah mestilah pakai pakaian yg sesuai. Mesti serap peluh. Bagus dilengkapi ciri lain sesuai buat muslimah

    BalasPadam
  19. Gambar akak dah macam model ha. Hahaha. Baru lah syok tengok tudung tu. Dia ada saiz ke? Macam orang gemuk macam saya ni nak labuh depan tu lebih lagi. Kalau ada, saya nak beli. hehehe

    BalasPadam
  20. Yeay ! Sekarang wanita berhijb pon dah boleh bersukan dgn menggunakan hijab yg sesuai utk aktiviti lasak. Boleh beli utk adik beradik sbg hadiah nie

    BalasPadam
  21. bagusnya!c dah tak ada alasan untuk gegirl bersukan kan?

    BalasPadam
  22. Wow, this is cool. Light and breathable hijab and easy to be wear. Will introduce to my Malay friends. I'm sure they will like it.

    BalasPadam
  23. Wah..mcm tau2 ja kita mmg cari tudung utk pi zumba...nak bersukan kena cari tudung yg sesuai kan...berapa ya harga dia?

    BalasPadam
  24. Semakin selesa untuk muslimah nak bersukan

    BalasPadam
  25. tak tahu plak dah ada tudung untuk bersukan.

    hoho..

    BalasPadam