Rabu, 26 September 2018

Lazada Super Shopathon Sale - Diskaun Gila Hanya 27 Sept

Lazada buat hal lagi. Tak cukup dengan harga murah setiap hari dan baru sahaja buat jualan 9 September lalu. Kali ini Lazada akan buat sebuah lagi promosi hebat pada 27 September 2018! Jualan besar-besaran kali ini dinamakan SUPER SHOPATHON SALE yang hanya akan berlangsung 1 HARI sahaja!

Patutlah namanya 'shopathon', rupa-rupanya kita kena cepat-cepat beli barang kerana anda hanya akan menikmati harga diskau gila-gila hanya pada 27 September sahaja.


Kenapa saya cakap tak perlu ragu-ragu? Kerana Lazada mempunyai kedai rasmi atau official store. Ia merupakan pilihan jenama utama tempatan dan antarabangsa. Ini bermakna barang yang dijual 100% tulen dan dari pengedar yang sah. Anda boleh pilih pelbagai jenama popular seperti Apple, Samsung, Phillips, Dypers, SengHeng, dan banyak lagi.

Okay, berbalik kepada Super Shopathon Sale...

Jualan Super Shopaton Sale - Diskaun Gila Hanya 27 Sept Sahaja


Kalau korang tengah plan nak beli barang, baik beli sekarang dan jangan tunggu lagi. Manalah tahu kot-kot dah tak akan dapat harga serendah itu. Korang nak beli produk dari brand apa?

Saya sendiri tengah usha beberapa barang. Memandangkan Lazada ni ada official store, maka saya pilih sahaja produk dari kedai rasmi. Dan kedai rasmi itu adalah:


Watsons


Drugstore paling popular di Malaysia! Orang perempuan bila masuk dan masuk Watsons, wajib beli barang. Macam-macam jenis produk penjagaan ada. Dari alat makeup, skincare, hinggalah ke ubat-ubatan. Ladies, this is Malaysia online beauty store!


Watsons menjadi pilihan kerana setiap produk yang dijual diiktiraf dan dipercayai oleh orang ramai. Senang cerita, produk bebas merkuri! So saya tengah usha beberapa produk skincare seperti:
  • VASELINE Lip Therapy Rosy (RM14.05) - No one wants bibir menggelupas you guys. Jenama Vaseline memang terkenal dengan produk merek yang membantu melembabkan kulit. Lip Therapy ni khas untuk bibir supaya kekal lembap dan pink.
  • HADA LABO Super Hyaluronic Acid Moisturizing Cleansing Oil (RM54.62) - Cleansing oil ni penting membersihkan muka dengan lebih mendalam. Terutama jika anda sering pakai makeup.

Western Digital


Jenama yang terkenal dengan peralatan storan digital seperti hard disk. Western Digital (WD) adalah brand terbaik berbanding jenama seumpamanya. So, since I am a movie geek... Hard disk saya dah penuh. Saya memerlukan sebuah external hard disk yang baru so I could store all of my movies and Tv series in it. Desperate ni.


  • WD My Passport Lumen 2TB Portable Hard Disk (RM269) - 2TB, cukup kan? Lol!


Casio


Casio pun ada official store di Lazada. Jam tangan memang antara produk yang sering mendapat diskaun. Super Shopaton Sale mesti ada potongan harga jugak. Bukan sekadar jam tangan, kalkulator, kamera, dan alat music turut dijual di Lazada.


  • Casio General LTP-1302D-1A1 Stainless Steel Band Women Watch - My current fav! (RM186)

In case anda belum pernah beli barang online, you are missing out. Lazada merupakan Malaysia's online shopping website nombor satu. Tak perlu ragu-ragu nak beli barang. Saya dah tulis tatacara untuk beli barang di Lazada. Anda boleh baca di sini - Cara Shopping di Lazada.

Cara pembayaran pun senang. Kalau anda tak nak guna online banking, Lazada turut menawarkan cash on delivery.

Pastikan anda semak harga barang pada Shopathon Sale, 27 Sept! Kalau nampak harga rendah, beli je terus! Ingat tau 1 HARI sahaja. Anda boleh shopping di sini - https://www.lazada.com.my/super-shopathon-sale/

21 ulasan:

  1. It's time to shop in Lazada... syok syok.. shopping day! hahahahah~ gonna grab lots of cheap cheap stuff back

    BalasPadam
  2. Wah, hari ni lah Lazada Super Shopathon. Jom shopping, klik..klik.. shopping time sale, memang best, boleh jimat banyak

    BalasPadam
  3. I always shop at Lazada. Variety of items at a very low price and I could save a lot from here.

    BalasPadam
  4. Akak suka Lazada..time2 macam ni lagi suka..abis la..semalam baru kuar gaji..adoiiii

    BalasPadam
  5. Bahaya sangat bila ada sales sebegini - Rawlins akan cuba elakkan dari menjengah portal tapi selalunya diri ini tidak kuat

    BalasPadam
  6. sales sehari je? sempat lagi nih kalau nak shopping. baru kul 8 lebih haha.

    BalasPadam
  7. Memang dah tengah tergoda jugak ni dengan Lazada Shopaton ni, macam2 sale dan promo dibuat kan adoi tak tertahan dibuatnya. Gatal je tangan nak tambah cart haha.

    BalasPadam
  8. Mmg barang2 kat Lazada kalau tgok sure tergoda..tapi nasib baiklah sis ni bukan kaki shopping online, kalau nk suh kawan je yg belikan..hehe

    BalasPadam
  9. Group memasak ade share pasal sale lazada harini
    Mmg murah gileeee
    Tp nasib baik blh tahan nafsu membeli hahaha

    BalasPadam
  10. Lazada mmg antara tempat liez suka shopping..murah dan cepat.. xpernah ada pengalaman brg tak sampai... dlm cart tu ada lg brg2 xcheckout hihihi

    BalasPadam
  11. Wowww..ala terlepas dah la ye..
    Kenapa baru tau ni...
    Huhuy..
    Dah melepasss

    BalasPadam
  12. External HD WD tu cuma RM 269 utk 2TB?? murah tuuu.. baru awal taun aritu saya beli 1TB harga RM219. aduyaii.. banyak beza tu antara 1TB dgn 2TB.. sebab banyak nak transfer gambar.. huhu

    BalasPadam
  13. Promosi setiap masa di lazada ni. Malas pulak nak survey sebab setiap masa promotion kan. Bila masa tak ada sale. Hehe. Habis bajet lari

    BalasPadam
  14. Lazada ni betul mengundang lah. Dah lah on9 platform favorite untuk kita shopping . Mesti banyak sale best akan terjebak juga ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau sales besar macam ni memang susah kalau tak terjebak.

      Padam
  15. Alaa, semalam je ehh.. Terlepas pandang la pulak nak cuci.mata kat lazada. Siapa dapat grab semalam mesti best kan..

    BalasPadam
  16. Wah ada lazada sale. Jarang dah shopping sekarabg. Tapi sale memang menggilakan. Murah-murah pula harga yg ditawarkan

    BalasPadam
  17. Muahaha..memang selalu giler kalau shopping online ni. Semua pun nak grab sebab murah..shopaton ni memang but kita lupa diri jap sebab rambang mata

    BalasPadam
  18. Kerap betul lazada buat hal ya. Kalau dh buka website dia tu dh tak mmapu nak tutup dah selagi tak beli kan. Haha

    BalasPadam
  19. Boleh jadi sakit jiwa tgk lazada buat sale ni...selagi tak habis mmg shoping aje kerjanya

    BalasPadam