Jumaat, 3 Mei 2019

Produk Kecantikan Berasaskan Minyak Kelapa Dara D'Fera

Saya pernah terbit artikel tentang produk minyak kelapa dara jenama D'Fera. Sebelum ini mereka memperkenalkan produk asas seperti BeautyFera, Essential Baby Oil, bedak sejuk, minyak angin, sabun muka, shampoo, pencuci muka, dan lotion. Kini, D'Fera tampil dengan rangkaian produk kecantikan!


Anda boleh baca artikel tentangnya di sini: Minyak Kelapa Dara Terbaik D'Fera

Apa itu minyak kelapa dara?

Minyak Kelapa Dara adalah minyak kelapa yang dihasilkan tanpa menjalani proses pemanasan (haba) dan tidak menggunakan bahan-bahan kimia lain seperti bahan pewarna dan MSG.

Struktur asal yang terdapat di dalam minyak kelapa ini akan dikekalkan seasli-aslinya. Berbeza dengan minyak kelapa biasa lain di mana haba dan bahan kimia digunakan sewaktu memprosesnya dan mengakibatkan struktur kimia asal dalamannya berubah.


 Pelbagai kajian demi kajian menunjukkan manfaat minyak kelapa dara. Khasiatnya diaplikasikan sebagai bahan asas dalam menghasilkan produk makanan tambahan kesihatan, penjagaan diri, dan kosmetik.

Saban tahun testimoni minyak kelapa dara menunjukkan keputusan positif dan mula diterima masyarakat.

Kebaikan minyak kelapa dara untuk kulit muka


Sebelum ini kita sering mendengar tentang kebaikan minyak kelapa dara untuk rambut. Bagaimana ia mampu melebat serta menyuburkan akar rambut.

Ia bukan sahaja baik untuk kesihatan dalaman, bahkan baik untuk luaran terutamanya penjagaan kulit wajah.

Maklumlah, bukan main banyak lagi produk kecantikan di luar sana sekarang ini. Kebanyakkannya mengandungin bahan kimia. Bukankah kalau guna produk yang 100% semulajadi lebih baik untuk kulit?


Untuk itu, saya perkenalkan 2 produk kecantikan yang diperbuat daripada minyak kelapa dara keluaran D'Fera dan kebaikannya.

Produk Kecantikan Berasaskan Minyak Kelapa Dara D'Fera


1. Bedak / Loose Powder


  • Diperbuat daripada bahan galian (mineral)
  • Suci, halal, dan bebas pewangi
  • Mesra wuduk
  • Boleh dipakai sewaktu menunaikan solat, haji, dan umrah
  • Mengawal minyak berlebihan pada wajah
  • Tidak menutup pori wajah
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif
  • Melembutkan kulit
  • Mencerahkan kulit secara semula jadi

2.Glow Face Mist


  • Menghasilkan kesan 'glowing' yang menjadi idaman ramai
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering
  • Mengurangkan masalah jerawat
  • Mencerahkan kulit secara semula jadi
  • Menganjal dan mengurangkan kedutan
  • Mesra wuduk
  • Boleh dijadikan sebagai primer atau 'makeup base'
  • Boleh dipakai sebagai pelembap rambut dan di bahagian kulit kering

Kedua-dua produk ini adalah produk yang kita pakai setiap hari. Apa yang membezakannya dengan jenama lain di pasaran adalah D'Fera diperkaya dengankan kandungan asli dan tanpa bahan kimia. Maknanya produk ini bebas dari bahan pengawet yang boleh mencederakan kulit.

Moist Chock Bar


Snek yang menggabungkan khasiat minyak kelapa dara dan oat! Kalau nak tahu, 2 bar bersamaan dengan 1 sudu minyak kelapa dara. Ia baik untuk mengawal kolesterol

Saya sendiri dah rasa Moist Chock Bar ini. Memang sedap, tidak terlalu manis, dan sesuai dimakan pada bila-bila masa.


Kelebihan produk minyak kelapa dara D'Fera
Apa yang best tentang jenama D'Fera adalah ia bukan tertumpu kepada produk kecantikan sahaja. Bahkan rangkaian produk ini lengkap dari hujung rambut hingga kaki. Ia meliputi penjagaan dalaman dan luaran.

Best kan? Senang untuk mereka yang mementingkan soal penjagaan diri. Harga setiap produk pula berpatutan dan mampu milik.

Macam mana nak beli produk minyak kelapa dara D'Fera?


Nombor telefon: 018-2844233
Facebook: https://www.facebook.com/dfera.beauty/

20 ulasan:

  1. Banyak khasiat minyak kelapa dara utk kesihatan. Dah lama dengar tentang khasiat minyak ni tapi tak pernah cuba lagi.

    BalasPadam
  2. 1st time dengar minyak kelapa dara buat untuk bedak n mist..teruja pulak nak try..selalu mkn minyak kelapa dara ni untuk kesihatan dalaman..

    BalasPadam
  3. VCO mmg wajib ada kat rumah actually sbb mmg betul, pelbagai kegunaan dan bagus untuk kuatkan imuniti bdn juga. First time dgr brand ni, bagus yea ada keluarkan brgn makeup berasaskan natural. Tak bnyk jumpa yg mcm ni but good to know our local dh makin ramai nk bersaing unt keluaran product2 berasaskan all natural πŸ‘πŸΏπŸ˜

    BalasPadam
  4. Baguslah ada produk dengan bahan semulajadi macam ni. Kelapa dara memang bagus untuk kulit. Barulah kulit dapat bernafas

    BalasPadam
  5. wah banyak betul produk boleh buat dengan kelapa minyak dara ni. yelah barang penuh khasiat mesti banyak kegunaan untuk pengguna kan. dulu mak BBL selalu jugak amal minum kelapa dara virgin, sebab tu maintain awet muda dan sihat

    BalasPadam
  6. Betul tu, memang banyak kelebihan minyak kelapa dara ni kan. Banyak juga produk yang boleh dihasilkan dengan menambah minyak kelapa dara ni rupanya. Memang bagus la produk-produk ni.

    BalasPadam
  7. kelapa dara memang bagus..banyak khasiatnya semua orang tahu..apatah lagi untuk produk kecantikan memang terbaik...ingat nak beli untuk diri sendiri nanti

    BalasPadam
  8. Bagus ni.. Sy suka minyak kelapa dara nih, produk organik yg bagus digunakan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Terima kasih di atas perkongsian

    BalasPadam
  9. Minyak Kelapa Dara D'Fera sounds really a must have for everyone. I use Coconut oils for years. it's a really good product for overall health

    BalasPadam
  10. Eh dari minyak kelapa dara pun ada skincare ye. Nampak menarik dan bagus untuk dicuba.mana yang elok untuk kulit why not try kan.mana tahu seras .naka nak dari bahan semulajadi tanpa bahan kimia

    BalasPadam
  11. rasa nak cuba yg face powder D'Fera sebab nampak moist sangat..

    kalau nak tahu, minyak kelapa dara juga ringkas dipanggil VCO , saya pernah consume VCO dalam bentuk soft gel...VCO memang bagus untuk penjagaan luar dan dalam untuk kecantikan dan kesihatan...

    BalasPadam
  12. wahhh banyak nya produk yang berasaskan minyak kelapa dara. selama nie dengar ramai yg ckp minyak kelapa dara nie bagus. tp xpernah jumpa lagi produk kulit yg berasaskan minyak kelapa dara. now sy dah tahu

    BalasPadam
  13. Applicable on the face and also edible! Nowadays consumers all love natural ingredients! We should all really educate ourselves on more products like this. Thanks so much for sharing!

    BalasPadam
  14. Sekarang banyak produk yang berasaskan minyak kelapa, pernah cuba Inecto Malaysia punya produk? Mouse mommy suka juga Inecto ada juga range minyak kelapa dengan minyak argan. Kejap je dah serap dan tak rasa lekit. Berkongsi pengalaman bersama.

    BalasPadam
  15. Kalau sebut pasal minyak kelapa dara. Semua orang pon tahu akan kebaikannya. Tak disangkal lagi mamfaat yg ada. Bagus sekarang bila ada banyak produk berasakan kelapa dara ni. Nanti cx nak try la. Thanks for the very informative entry!

    BalasPadam
  16. Wow.. macam menarik je tengok Mineral Loose Powder ni.. TB memang suka Loose powder pun.. syok la kalau dapat try yang ni.. kalau serasi dengan kulit boleh la repeat beli.

    BalasPadam
  17. VCO memang diakui banyak kelebihan untuk kesihatan dalaman dan luaran - my mum pun pakai untuk kulit dia so Rawlins pun teringin nak try pas nie, Especially yang mist tu.

    BalasPadam
  18. Kita memang consume VCO terutama masa preggy tu ari. Alhamdulillah serasi ngan kita.
    1st time tahu VCO untuk makeup. Tertarik nak cuba!

    BalasPadam
  19. Minyak kepala dara memang banyak khasiat. masa pregnant ena minum. Anak alahan kulit pon ena sapu. Sampai orang tanya cmne kulit anak bpleh bersih. Hehe.. dari lahir memang dia alah bedak. So ena gantikan dengan VCO. Rupanya banyak jugak kegunaan die ye. Produk kecantikn pon ada.

    BalasPadam
  20. Mmg produk2 berasaskan minyak kelapa dara bnyk manfaat. Bnyk khasiat untuk tubug badan dan juga kulit. Tak pernah try tpi bila tengok produk ni cm menarik je. hehehe

    BalasPadam