Isnin, 25 November 2019

Cara Tengok Netflix Percuma

Cara Tengok Netflix Percuma | Sudah ramai yang mula melanggan Netflix. Tidak dinafikan, penawaran kandungan Netflix memang berkualiti, pelbagai, dan memenuhi citarasa penonton. Tambahan pula, harga langganannya yang murah membuatkan Netflix menjadi penstriman video pilihan berbanding syarikat seumpamanya yang lain.


Harga Netflix Malaysia 2019 bermula dari plan RM17, RM33, RM42, dan RM51. Setiap plan mempunyai kelebihan tersendiri. Mujurlah kesemua plan membolehkan anda mengakses kandungan tanpa had dan boleh di unsubscribe pada bila bila masa.

[Baca] Cara Daftar Netflix Malaysia

Buat yang masih ragu-ragu berbaloikan melanggan Netflix, anda boleh menontonnya secara percuma! Bukan percuma selamanya, tetapi cuma SEBULAN.

Macam mana cara dapatkan Netflix percuma ini? Teruskan membaca artikel ini.

Cara tengok Netflix Percuma

Netflix memberi tontonan percuma selama sebulan merupakan tempoh percubaan. Sama ada anda berpuas hati dengan kandungan mereka.

Dalam tempoh ini anda mendapat akses penuh terhadap semua rancangan yang Netflix tawarkan.

Langkah 1: Layari https://www.netflix.com/my/

Klik 'Try 30 days free'

Langkah 2: Pilih "See the plans"

Pilih satu di antara EMPAT pelan yang anda mahu. Kemudian klik "Continue"


Langkah 4: Di ruangan 'Create Your Account', klik "Continue" 

Langkah 5: Masukkan email dan password anda pada ruang yang disediakan

Langkah 6: Pilih jenis pembayaran

Di sini anda diberi beberapa pilihan iaitu credit/debit card, PayPal, dan gift code. Manakala sekiranya anda pelanggan Maxis atau Celcom, anda boleh memasukkan nombor telefon postpaid anda. Netflix akan mengenakan caj melalui bil telefon anda.


Langkah 7: Pilih 'Start Membership'

Siap!

Dengan cara ini anda sudah pun boleh menonton Netflix percuma selama sebulan. Anda boleh cancel pada bila-bila masa sahaja. Netflix akan menghantar notifikasi 3 hari sebelum tarikh luput. Batalkan langganan sekiranya tidak mahu di charge pada bulan akan datang. 

[Baca] Netflix vs iFlix yang Mana Lebih Baik

Itulah satu-satunya cara untuk tonton Netflix free. Tapi ramai je yang kongsi akaun Netflix dnegan keluarga dan rakan. Malah, ada juga yang buat cara dapatkan Netflix percuma dengan guna email baru setiap bulan. Haha!

Cara menonton Netflix

  • Pada telefon pintar / tablet
  • Pada computer / laptop
  • Pada tv / smart tv


Bagi yang tertanya-tanya, macam mana cara tengok Netflix di tv tanpa menggunakan smart tv? Tentulah boleh, anda boleh menggunakan sambungan Chromecast atau Xiaomi Mi Box. Harganya tidaklah terlalu mahal dan sangat berbaloi kerana anda juga boleh menonton Youtube di tv.

Beli secara online lebih murah dengan pautan di bawah.
- Chromecast RM165 - Beli di SINI
- Xiaomi Mi Box RM249 - Beli di SINI


Kelebihan Netflix

  • Penawaran program yang diterbitkan mereka sendiri. Seperti Stranger Thing, Bird Box, The Haunting of Hill House, dan banyak lagi. Jumlah kandungan ini semakin meningkat saban tahun.
  • Peminat komik MARVEL pasti akan gembira kerana banyak series adaptasi komik sepertiLegion, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, The Defenders, Daredevil, dan Iron Fist.
  • Boleh membatalkan langganan pada bila-bila masa.
  • Tidak perlu menunggu untuk tonton episod baru. Katakan sesebuah siri mempunyai 8 episod, Netflix akan menyiarkan kesemuanya sekaligus.
  • Banyak kategori romance, horror, action, documentary, rancangan kanak-kanak, dan lain-lain.
  • Harga langganan yang murah.
  • Boleh menyekat kandungan dewasa untuk tontonan bawah umur.

Cara sekat kandungan dewasa di Netflix


Baru-baru ini kecoh di media sosial apabila Presiden FINAS menggesa kerajaan memantau Netflix kerana mengandungi banyak kandungan yang tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak.

Ramai yang tidak bersetuju platform ini ditapis. Ini kerana pihak Netflix sendiri sudah membina sistem saringan. Ikuti langkah di bawah untuk menyekat kandungan dewasa.
  1. Layari www.netflix.com/YourAccount
  2. Settings > Parental Control
  3. Masukkan pin 4 angka
  4. Pada bahagian 'Restrict By Maturity Level', pilih tahap umur kandungan
  5. Save

Selepas ini, semua rancangan yang mempunyai kandungan dewasa atau ganas, akan dihalang dan meminta anda memasukkan nombor pin. Jelas tak? Anda juga boleh sekat kandungan pada HBO Go.

Mudahkan cara tengok Netflix percuma? Cuma masukkan email sahaja. Good luck!

1 ulasan:

  1. ooo..baru jelas caranya..selalu dapat noti juga pasal ni tp x berani nak cuba buat untuk free sebulan tu..hehe

    BalasPadam