Khamis, 21 November 2019

Giveaway Akhir Tahun HasrulHassan.com

Rasanya dah lama saya tidak menyertai contest ataupun giveway. Maybe because I am focusing on Adsense and my new travel blog. Ternampak status blogger Hasrul Hassan di Facebook di mana beliau kini menganjurkan giveaway akhir tahun.

Saya terpanggil untuk menyertai giveaway kali ini kerana tertarik dengan hadiahnya iaitu template blogspot premium yang bernilai RM50 berserta wang tunai. Paling tidak pun tersenarai dalam bloglist. Eh, penting tu untuk mendapatkan backlink!


Syarat giveaway ini mudah sahaja iaitu menulis komentar tentang www.hasrulhassan.com, dan beberapa syarat mudah lain.

Senangkan?

Kontent menarik


Apa yang membuatkan blog HH ini menarik sudah tentulah content blog beliau. HH boleh dikatakan berkongsi segala macam topik dalam blog beliau.

Biarpun saya yakin yang HH turut membina beberapa blog lain yang mempunyai niche khusus, HH masukkan pelbagai informasi dalam blog Hasrulhassan.com. Mana tidaknya, ia merupakan blog peribadi beliau, di situlah HH berkongsi tentnang percutian keluarga, tempat makan menarik, dan pengalaman peribadi.

Selari dengan tagline 'Blog Peribadi Paling Padu dan Berilmu'!

Gaya penulisan yang santai


Dalam arena blog, who cares about a good writing? Ini bukan karangan yang memerlukan sesebuah artikel itu sempurna dari segi tatabahasa dan lenggok bahasa.

Tetapi menulis dengan gaya bahasa yang disukai enjin carian, Google. Itulah yang dilakukan oleh HH sepanjang beliau membina blog sejak 2010. Anda boleh tengok sendiri gaya penulisan HH yang santai, ringkas, tanpa menggunakan bahasa pasar yang menjengkelkan.

Perkongsian ilmu blogging


Salah satu sebab utama mengapa blog HH diangkat sebagai blogger otai Malaysia adalah kerana sering berkongsi tentang tips blogging dengan pembaca.

Anda boleh lihat di bahagian Tips Blogging, bukan main banyak lagi ilmu ilmu bermanfaat berkaitan dunia blogging yang boleh anda jadikan sebagai rujukan.


HH menulis tentang bagaimana cara mendapatkan trafik blog. Tetapi yang paling menarik perhatian saya adalah tips SEO (Search Engine Optimization) dan cara buat duit dengan blog.

Topik-topik sebegini sesuai buat blogger-blogger baru dan lama untuk mendapatkan ilmu SEO dalam memantapkan lagi blog mereka. 

Pada saya itulah keistimewaan Hasrulhassan.com. 

Semuanya ditulis berdasarkan pengalaman beliau sendiri, dan ia membuahkan hasil. Trafik dan pencapaian blog HH turut dikongsikan setiap bulan.


Anda sendiri pernah singgah ke blog HH? Apa pula keistimewaan blog HasrulHassan.com di mata korang? Kalau ada blog sendiri boleh tulis satu artikel pendek tentangnya. Rujuk link ini untuk syarat penyertaan - https://www.hasrulhassan.com/2019/11/giveaway-akhir-tahun-wang-tunai-dan.html

Mana tahu ada rezeki menang wang tunai atau template.

4 ulasan: