Jumaat, 7 Februari 2020

Mommy Modern Hair Booster - Pelebat Rambut Bayi Terbaik

Mommy Modern Hair Booster - Pelebat Rambut Bayi Terbaik | Melihat si kecil yang memiliki rambut sihat dan lebat adalah impian setiap ibu bapa. Namun, tidak semua bayi dilahirkan dengan rambut lebat. Mencukur selepas dilahirkan lambat menampakkan hasil.

Risau juga kalau tengok rambut anak terlalu nipis sehingga menampakkan kulit kepala. Sehingga ada yang memanggilnya 'si botak' atau 'Upin & Ipin'. Amboi...!


Sebagai ibu bapa, perkara ini sudah tentulah merunsingkan. Mujurlah ada cara melebatkan rambut bayi. 

Selain menjaga pemakanan dengan memberi si kecil makanan yang berzat untuk merangsang pertumbuhan, memakai minyak rambut atau 'hair booster' adalah salah satu cara untuk melebatkan rambut. Pelbagai produk menarik di pasaran, produk Mommy Modern Hair Booster adalah produk pelebat rambut bayi terbaik yang harus anda dapatkan.

Mommy Modern Hair Booster


Kalau nak tahu, Mommy Modern Hair Booster merupakan produk untuk melebatkan rambut. Selain itu ia turut merangsang pertumbuhan rambut agar tumbuh dengan lebat dan sihat. Ia juga menyihatkan kulit kepala, bebas kerak dan kelemumur.

Ia berasaskan berasaskan tiga bahan semula jadi iaitu lavender, minyak zaitun, dan lemon/citrus.

Kandungan


Mommy Modern Hair Booster menggunakan 3 bahan semula jadi iaitu lavender, minyak zaitun, dan citrus. Ketiga-tiga bahan ini sudah terkenal akan khasiatnya dalam menghasilkan produk kecantikan dan kesihatan.

Jadi ia selamat untuk digunakan pada bayi baru lahir, malah golongan dewasa juga boleh menggunakan produk hebat ini.



Lavender
  • Mencegah dan membasmi kutu kepala (lice)
  • Merawat rambut gugur


Minyak zaitun
  • Menyihatkan kulit kepala
  • Mencegah kelemumur
  • Melembutkan rambut
  • Mempercepatkan pertumbuhan rambut

Lemon / citrus
  • Mengatasi rambut gugur dan bercabang

Anti lice / anti kutu rambut


Selain membantu melebatkan rambut, produk ini turut mencegah kutu. Anak perempuan yang berambut panjang khususnya sering terdedah kepada jangkitan kutu rambut. Ia merupakan masalah biasa tetapi siapa mahu parasit hidup di atas kepala bukan? Penghisap darah! Gatal pulak tu.

Kelebihan Mommy Modern Hair Booster

  • Melebatkan rambut
  • Mengawal kelemumur
  • Mencegah kutu rambut
  • Mencegah rambut bercabang
  • Menyihatkan rambut
  • Memberikan kesan bersinar pada rambut
  • Tidak melekit
  • Mempercepatkan pertumbuhan rambut
  • Berbau wangi (haruman lavender)


Cara penggunaan


Spray di tapak tangan atau terus pada rambut. Ratakan pada kulit kepala bermasalah serta rambut. Sapu sekitar 2 hingga 3 kali sehari, selepas mandi.

Tekstur


Oh ya, pelebat rambut Mommy Modern Hair Booster ini berminyak. Namun, ia langsung tidak berminyak atau melekit. Malah, ia mudah meresap. Plus, wangi!


Harga


RM79 (30 ml), tetapi sekarang anda boleh mendapatkannya pada harga RM59 sahaja.

Hubungi


Facebook: https://www.facebook.com/mommymodernofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/mommy_modern_official/
Nombor telefon: 012 - 444 7732

Testimoni
Setakat ini, rata-rata yang telah menggunakan hair booster ini telah menampakkan hasil. Rambut si kecil semakin tumbuh dengan sihat, berkilat, dan lebat.



Mommy Modern Shampoo & Body Wash


Kalau nak tahu, Hair Booster ini bukan satu-satunya produk keluaran Mommy Modern. Sebelum ini mereka telah keluarkan Shampoo & Body Wash yang bagus untuk kesihatan kulit si kecil. Punyalah hebat sehingga menjalinkan kerjasama dengan animasi kegemaran kanak-kanak iaitu, Omar dan Hana.

Anda boleh baca selanjutnya dalam artikel >> Mommy Modern Produk Penjagaan Bayi Organik


Sebagai ibu bapa, sudah menjadi impian untuk melihat bayi membesar dengan sihat. Tidak kiralah kesihatan dalaman mahupun luaran. Penjagaa rambut juga haruslah dititik beratkan. Semoga Mommy Modern Hair Booster, pelebat rambut bayi ini dapat melebatkan rambut si kecil!

13 ulasan:

  1. Ya Allah lebatnya rambut dia...ni kalau sapu pada bayi, nanti besar kompk melebatlah hitam rambutnya...Sis dah 45thaun ni, rambut pun 'bolehlah' tahan lebat hehehehe...

    BalasPadam
  2. Packaging hair booster tu pun cute nyer. Bagus la kalau bahan yang digunakan untuk melebatkan rambut tu mesra bayi.

    BalasPadam
  3. Eh.
    Ada diskaun plak? Boleh la nak promote kat adik sebab dia dok bising rambut anak dia nipis. Thanks share info nie ye

    BalasPadam
  4. Wow!!!!!! Bagus nyer nampak product nie. Nampak macam sesuai utk saya. Hehehe. Packaging dia pun comel. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  5. oh baru tahu ada produk macam ni untuk bayi. selama ni x pernah ambil tahu pun. maklumla xde anak lagi kan.

    BalasPadam
  6. Memang tengah cari baby hair oil untuk rambut baby. Baby boy boleh pakai sekali tak

    BalasPadam
  7. cantiknya rambut. nampak bagus juga produk ni especially untuk baby kan, better make sure ramuan dia selamat kan.

    BalasPadam
  8. Macam best je hair booster ni. Bolehla try nanti. Comel sangat packaging dia

    BalasPadam
  9. Ohhh bagus lah produk ini kita tengok pun sangat dapat membantu untuk pertumbuhan rambut yang sihat hehehehe produk baru inikan hurmmm nasih tak ada baby lagi hehehehe..

    BalasPadam
  10. comelnya packaging dia, berminat la. Bau mesti wangi, packaging pun alahai comelnya. Harga pun berpatutan. Tak prnah try hair booster.

    BalasPadam
  11. memang memerlukan sangat ...mintak rambut lain bikin tambah kelemumur jer ...yg ni nampak bagus sebab anti kutu ...sesuai bagi anak2 duduk asrama pakai sebab tahu2 jerlah bila budak2 duduk asrama camner ...kuru senang jangkit ...

    BalasPadam
  12. Menarik ni.. Pakai dekt orang dewasa boleh juga tak.. Hehe.. Nak rambut lebat juga.. Nanti bolehla cari.. Rambut anak2 nipis.. Heheh

    BalasPadam
  13. kalau anak masalah makan bantal tu senang la keja... baby gurl yg nak rambut lebat dan panjang ke.. bagus ni

    BalasPadam