Selasa, 4 Mei 2021

7 Gajet realme AIOT 3.0 Memang Menarik dan Mampu Milik!

realme memang tidak pernah berehat! Mereka kini hadir dengan sejumlah produk AIOT yang cukup menarik untuk digunakan. Pada 30 April lalu, realme melancarkan 7 produk AIOT yang bukan sahaja terdiri daripada gajet, tetapi perkakasan untuk kegunaan harian. 

 

Ini bukan kali pertama realme melancarkan AIOT, tetapi sudah memasuki musim ketiga. Kali ini ia merangkumi earbuds, bluetooth speaker, lifestyle products, dan wearables. Produk musim ketiga ini lebih trendy, spesifikasi yang dinaik taraf, elegan, dan pada harga mampu milik. 

 


Antara 7 produk realme AIOT 3.0 adalah


  1. realme Buds Q2
  2. realme Buds Air 2 Neo
  3. realme Watch 2
  4. realme Watch S Master Edition
  5. realme Motion Activated Night Light
  6. realme Cobble Bluetooth Speaker
  7. realme Alkaline Battery


Jom lihat spesifikasi gajet AIOT 3.0 satu persatu. Saya sertakan juga link pembelian Shopee agar anda boleh membelinya pada harga promosi. 



1. realme Buds Q2

'Sekuel' terkini kepada Buds Q, kali ini bateri lebih besar dan tahan selama 20 jam. Anda boleh membuat panggilan 3 jam tanpa henti, mendengar muzik selama 5 jam, iaitu sama dengan menonton 2 dan 4 -5 episod siri tv.


actually realme Buds Q2 can provide 3-hour single continuous calling time and 5-hour single continuous music listening time, which is about the same as watching 2 movies and 4-5 episodes of a TV serie

 


 

  • 88ms Super Low Latency - Sesuai untuk gaming
  • 10mm Bass Boost Driver
  • Environmental Noise Cancellation

 

Anda boleh beli pada harga  RM79 pada 5.5 Pesta Raya Deals di Shopee! 


Harga: RM79

Beli di Shopee: https://invol.co/cl3ul6y

 

2.  realme Buds Air 2 Neo

Kalau dulu ramai yang mengatakan versi terdahulu, Buds Air Neo meniru rekaan Air Pods, jadi realme hadir dengan design terbaharu bagi Buds Air 2 Neo. Rekaan kali ini lebih futuristic, disimpan dalam kotak pengecasan berbentuk seperti batu, dan dengan kemasan matte.  

 


 

 Baca:  Realme Buds Air Wireless Earphone Terbaik?

 

  • 28hrs Total Playback 
  • 10mm Bass Boost Driver
  • 88ms Super Low Latency - sesuai untuk gaming
  • Intelligent Touch Controls
  • Menyokong IPX5 iaitu kalis percikkan air, hujan, dan peluh.

 

Harga: RM149 pada 11 May 2021

Beli di Shopee:

 



3. realme Watch 2

Menyambung legasi realme Watch yang diperkenalkan pada tahun lalu. Watch 2 menggunakan skrin 1.4 inci TFT LCD Touch dan 320x320 pixels (323 PPI). Jadi skrinnya lebih terang, jelas, dan responsif.  


Susah nak jumpa skrin sebaik Watch 2 pada tanda harga serendah ini. 

 


  • 12-day Battery Life*
  • Blood Oxygen & Heart Rate Monitor
  • 90 Sports Modes
  • IP68 Water Resistant - Tidak perlu tanggalkan jam ketika membasuh tangan, kalis peluh, hujan, dan percikkan air. 
  • Memantau waktu tidur, steps, hidrasi, meditasi.

 

Anda boleh control dan setup semua fungsi termasuk wallpaper melalui aplikasi realme Link. 


Harga: RM229

Beli di Shopee:


4. realme Watch S Master Edition

Watch S Master Edition merupakan edisi khas bagi Watch S yang hadir dengan design yang lebih trendy dan colorful. Kemasannya mendapat direka oleh dari pereka grafik dari Korea Selatan, iaitu Grafflex. 


 

Design yang dibawakan pada dua versi iaitu hitam dan putih ini mempunyai elemen komik yang cukup menarik dan kena dengan jiwa golongan muda. Ini menjadikan Watch S Master Edition sebagai smartwatch yang lain dari peranti seumpamanya di pasaran.


Dari segi spesifikasi, ia masih sama dengan Watch S iaitu: 


  • 3.3cm(1.3’’) Auto Brightness Screen
  • Bateri bertahan selama 15 hari
  • 100+ Stylish Watch Face
  • Premium Materials
  • IP68 Water Resistant
  • Health Assistant - Degupan jantung, mengesan kandungan oksigen dalam darah, waktu tidur, hidrasi, dll
  • 16 Sports Mode 


Harga: RM429

Beli di Shopee: https://invol.co/cl3ul9d


5. realme Motion Activated Night Light

I'm really exited for this one. Bukan sekadar lampu biasa, Motion Activated Night Light boleh mengesan pergerakkan dengan bantuan sensor dan ia akan menyala selama 15 saat. Infrared sensor ini dapat mengesan pergerakkan sehingga 6 meter.

 


Lampu ini sebenarnya amat sesuai digunakan di dalam almari, koridor, dapur, dan lain-lain. Ia akan menyala secara automatik sebaik anda mendekatinya. . 

 

Lampu ini didatangkan dengan 3 biji bateri alkaline keluaran realme yang bertahan selama 365 hari. 

 

  • Eye Friendly Diffused Lighting - Kecerahan sederhana yang lebih lembut dan menenangkan.
  • Dual Brightness Adjustment Modes 
  • 2800K Warm Yellow Light
  • Magnetic design - Boleh dilekatkan pada permukaan besi seperti peti ais.

 

Harga: RM39 pada 5 May 2021 di Shopee

Beli di Shopee: https://invol.co/cl3ul5r



6. realme Alkaline Battery

Masih banyak peranti elektronik pada hari ini yang bergatung kepada penggunaan bateri seperti alat kawan jauh, lampu suluh, permainan kanak-kanak, berus gigi elektrik, dan lain-lain. 


Oleh itu realme menawarkan bateri AA dan AAA pada harga RM24 yang lebih berkuasa dan tahan lebih lama berbanding jenama lain di pasaran.  

 


 

Ia mampu bertahan selama 365 hari denga penggunaan berterusan. 

 

  • Large Capacity High-efficiency Cell
  • Double Leak-proof Design
  • Automatic Explosion-proof Value
  • Trendsetting Design 
  • 10-year Shelf Life - Tidak rosak sekiranya tidak digunakan, so feel free to stock up!


Harga: AAA - RM24 | AA - 29

Beli di Shopee:


7. realme Cobble Bluetooth Speaker 

Gajet realme AIOT yang terakhir adalah Cobble Bluetooth Speaker. Bluetooth speaker mudah alih sudah tidak asing lagi buat golongan muda yang ingin menikmati muzik dan menonton filem dengan sound yang kuat.  

 



Baca:  realme Buds Air 2 Wireless Earphones Terbaik Bawah RM200


Ia bukan sekadar hadir dengan bentuk dan design menarik, bahkan hebat dari spesifikasi. Dengan bateri sebesar 1500 mAh, ia boleh bertahan selama 9 jam sekiranya dipasang secara berterusan.  

 

 

  • Bass Boost + Algorithm
  • Extra Bass Passive Radiator
  • 2-Speaker Stereo Pair - Gabungkan dua Cobble Bluetooth Speaker untuk bunyi yang lebih kuat.
  • Three Equalizer Presets - Kawal bunyi Bass, Dynamic, and Bright melalui aplikasi realme Link
  • 88ms Super Low Latency* (Gaming Mode)


Harga: RM99 

Beli di Shopee: 


Memang menarik gajet realme AIOT kali ini semuanya memenuhi keperluan golongan muda yang inginkan gajet untuk tugasan harian serta hiburan pada waktu lapang.


Layari maklumat lanjut mengenai produk dan promosi terkini, sila layari:    

Website: https://www.realme.com/my/      

Facebook: https://www.facebook.com/realmeMalaysia

 

#realAIOT

#realmeMalaysia


10 ulasan:

  1. baru je beli handphone realme, nanti nak beli earbuds pulak tengah murah ni

    BalasPadam
  2. realme ni bagus brand dia, murah tapi berkualiti. Sesuai la dengan ekonomi sekarang. Nice pula ada sale kan.

    BalasPadam
  3. Waaa dari bawah melonjak naik nama Realme now dah setanding jenama lain dah.. semua ada termasuk smart watch yerr... ni tergoda gak nengok buds dia tu..

    BalasPadam
  4. Ok. That lampu memang menarik dan boleh Rawlins beli nie. Letak kat hallway, senang nak ke toilet tanpa pasang lampu siling kan

    BalasPadam
  5. Awesome! baru tahu realme even has their own alkaline batter ya! byk giler product2 dari mereka ni..

    BalasPadam
  6. Wah! Dah ada macam-macam varian ye... Bulan lepas, baru je belikan Realme untuk anak-anak, bagi happy sikit kan... Nanti nak recce la yang earbuds tu pulak...

    BalasPadam
  7. Kita nak lah yang speaker Bluetooth tu memang kita cari sangat semua menarik dan comel jer hehehe geram lak sabar-sabar...

    BalasPadam
  8. Banyak gadget realme ni rupanya. Bukan HP je...macam berkenan lah pulak...hihi

    BalasPadam
  9. realme mmg not bad kan gadget dia semua mcm praktikal..hargapun sangat berbaloi...

    BalasPadam
  10. makin pelbagai gadget2 yang dikeluarkan oleh Realme, mula dengan handphone, sekarang nie dah banyak gadget2 utk phone dorg keluarkan. bagus bagus

    BalasPadam