Memaparkan catatan dengan label contest. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label contest. Papar semua catatan

Rabu, 25 Januari 2017

,
Belajar Buat Blog. Selepas mendengar ada yang berjaya jana income dengan blog, maka ramai yang mula cari jalan untuk belajar buat blog sendiri. Menulis blog bukan semudah yang disangka. Walaupun percuma, ia memerlukan minat dan kesabaran yang tinggi. 

Blog-blog anda anda baca pada hari ini, mereka juga bermula dari bawah. Tak ada jalan lain, anda kena belajar. Banyak elemen yang perlu difahami seperti platform apa, niche blog, gaya penulisan, cara untuk mendapatkan views tinggi, buat duit, template sesuai, dan paling penting ilmu SEO. 

Bagi yang berniat nak buat blog sendiri tapi tak tahu nak mula dari mana, saya cadangkan anda rujuk ebook Belajar Buat Blog yang ditulis oleh Anuar Marsib. 

Belajar Buat Blog

Ebook ini mengandungi panduan lengkap bagi mereka yang baru nak baru nak belajar buat blog sendiri. Secara ringkasnya, ebook ini mengandungi tips serta langkah dari A hingga Z tentang cara untuk buat blog dengan betul. Ia mengandungi bab penting seperti

Bab 1: Nak buat blog tentang apa?
Bab 2: Langkah-langkah buat blog dengan Blogspot
Bab 3: SEO nadi kekuatan blog
Bab 4: Buat duit dengan blog 
Bab 5: Rahsia buat duit dengan affiliate
Bab 6: Rahsia buat duit melebih 4 angka di internet
Bab 7 Rumusan dan penutup

Nah..... lengkap kan? Point di atas tu sudah cukup untuk anda mula belajar buat blog sendiri dan capai apa yang telah dicapai oleh blogger otai sekarang. 

Cara buat duit dengan blog

Saya sendiri mula blogging sejak 2009 lagi dan sepanjang 8 tahun itu banyak benda yang saya belajar and I'm still learning. Tahukah anda rugi kalau ada blog tapi tak ambil peluang buat duit darinya kerana blog adalah lubuk rezeki. Lebih-lebih lagi jika dibayar dalam USD!

Jadi saya nak kongsikan beberapa tips berdasarkan pengalaman sendiri bagaimana buat duit dengan blog. 

Letak iklan dalam blog - Cara paling popular dan berkesan. Hanya daftar dari syarikat pengiklanan, pasang kod, dan anda akan dibayar berdasarkan klik dan berapa kerap iklan muncul. Syarikat pengiklanan yang saya syorkan adalah Nuffnang, Mobicow, Revenuehits, Adsense, Innity, dan H12.


Advertorial / review - Katakan anda dah berjaya mengukuhkan blog dengan memiliki pengunjung ramai dan konsisten, akan ada syarikat yang berminat mendapatkan khidmat anda untuk menulis review tentang produk mereka. Anda akan dibayar dengan jumlah yang mengikut persetujuan bersama. Bila blog dah terkenal, RM500 untuk satu entri pun mereka sanggup bayar.

Sewa ruang iklan - Jumlah pengunjung yang ramai memberi minat kepada pengiklan untuk meletakkan iklan di blog anda. Bayaran ditentukan melalui jangka masa iklan berada dalam blog, lokasi, dan saiz banner.


Affiliate - Affiliate ni anda cuma perlu daftar dan buat promosi melalui banner dan link. Komisen akan dibayar sekiranya berjaya buat jualan melalui link anda. Antara program affiliate popular adalah Klikjer, Amazon, Lazada, dan Agoda. Syarikakt yang jual domain dan hosting macam NetKL pun ada affiliate.

Contest - Tak selalu menang, tapi banyak manfaatnya. Tapi kalau tak join tak menang langsung. Sama ada contest SEO, tulis artikel terbaik, ataupun top referral, kalau buat betul-betul anda boleh menang wang tunai atau produk. Saya pernah menang beberapa kali, boleh rujuk label Pencapaian.  

Banyak kelebihan ada blog ni kan? Ternyata ia bukan perkara sia sia. Pada saya menulis blog ni lebih kepada perkongsian maklumat. Setiap apa yang anda tulis akan dibaca oleh pengguna internet dan digunakan digunakan dalam kehidupan harian mereka.

Yang nak bergelar blogger, boleh rujuk ebook >>>  Belajar Buat Blog.

Contest ini turut disertai oleh: calrasepatrick.blogspot.com, nonasani.blogspot.my, missobsesi.blogspot.my, sayidahnapisah.com, mommyfiqa.com, bloggerlelaki.com, ciklapunyabelog.blogspot.my, dianarashid.com, susahsenangblogger.com, at-tarmizi.blogspot.my, myideakini.com, amirkhalis.blogspot.my, sayabukancikgu.com, messarah.blogspot.my, jangan-bukak.blogspot.my, fadzirazak.com, heroborneo.com, nikkhazami.com, misztrex.blogspot.my, ummizarra.com, infopelajar2u.com, sabreehussin.com, topseofriendly.blogspot.my, ummiseri.com, saidila.com, qiyasaad.com, kataubaid.com, belajarbuatblogpercuma.wordpress.com, iuzira.com, hiburansabah.com, nasitambah.com, aynorablogs.com, ohtiptop.com, jebengotai.com, sensasi2020.com, sayaazieera.blogspot.my, jambubatublog.com, adibsite.com, sishawa.blogspot.my, cikilamenari.blogspot.my, alongxp.com, elihjapahar.com, jiesusanos.com, sianangbumaya.com, bagiblogger.blogspot.com, vitamin-cerdik.com.

Terima kasih kerana membaca - Belajar Buat Blog

Selasa, 17 Januari 2017

,

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik? Pernah tak anda mempunyai masalah tidak mempunyai storan komputer atau telefon pintar yang mencukupi untuk menyimpan data dan fail penting? Saya pasti hampir semua pemilik gajet berdepan masalah sama. Ini kerana anda mempunyai terlalu banyak fail, perisian dan apps menyebabkan ruang PC sentiasa penuh.

Fail penting seperti resume, thesis, assignments, bil, dan lain-lain. Mungkin anda ada 5,000 keping gambar tersimpan dalam folder. Dalam ribuan gambar tu ada kenangan masa sekolah, university, gambar wedding, anak baru lahir, ataupun memori ketika bercuti. Selain itu anda sering menggunakan komputer peribadi untuk menyiapkan hal pejabat dan perlu melindungi data syarikat. Atau jika anda kaki movie macam saya, filem-filem favorite terlalu banyak sampai penuh laptop.

Ni baru sikit, masih banyak lagi movies dalam simpanan. Dah nak penuh laptop. Hee!
Membiarkan banyak fail penting dalam komputer tanpa backup diibaratkan seperti bunuh diri! Salah satu sebab kerana ia memperlahankan komputer. Selain itu, anda terdedah kepada risiko kehilangan semua fail jika berlaku kerosakkan komputer secara tiba-tiba atau diserang virus. Jangan ingat perkara seperti ini tak akan berlaku.


Tak perlu padam data kesayangan semata-mata nak beri space kepada fail baru. Kenapa perlu delete jika boleh dipindahkan ke dalam external hard disk? Hard disk merupakan storan tambahan dalam memastikan fail anda sentiasa selamat. Dalam bahasa mudah, ia seperti pendrive tapi dengan storan lebih besar.

Saya akan cuba terangkan kepada anda secara ringkas tapi padat tentang apakah ciri yang perlu ada bagi sebuah hard disk.
Apakah Ciri Hard Disk Terbaik? 


CIRI
MANFAAT
Kapasiti storan
Well, this is the main reason why you need a hard disk after all. Berapa besar ruang penyimpanan yang anda perlukan? Ia bergantung kepada keperluan anda. Jika hanya menyimpan fail 'Word' dan spreasheet, anda mungking tidak memerlukan hard disk bersaiz besar. 250GB atau 320GB sudah mencukupi. 
Portable
Untuk memudahkan ia dibawa ke mana-mana, sebuah hard disk perlulah kecil saiz fizikalnya dan ringan. Ia juga melancarkan kerja anda jika perlu bertukar-tukar komputer.
Kelajuan
Mengambil masa untuk memindahkan data dengan pantas terutama fail multimedia yang berkualiti tinggi dan bersaiz besar. Kalau anda seorang yang tak boleh sabar macam saya, ciri ini teramatlah penting!
Keselamatan
Melindungi data dengan 'password' untuk mengelak hard disk diakses atau dicerobohi oleh orang lain. Selain itu ia boleh menyalin semula data anda jika berlaku sebarang kesulitan.
Tahan lasak
Kalis air, tahan gegaran, fizikal luaran yang boleh melindungi hard disk dari rosak.
Warranty
Pengguna tidak perlu khuatir jika hard disk rosak contohnya tidak dapat diakses. Selagi ia masih under warranty, anda berhak mendapat hard disk baru atau servis secara percuma.
Harga
Harga hard disk semakin murah, terima kasih kepada teknologi storan peyimpanan dunia. Beliau ikut keperluan storan. Lebih besar storan sebuah hard disk, lebih mahal harganya.
Rekaan
Memang benar fungsi dan kualiti lebih penting dari rekaan. Tapi sebagai pengguna mesti kita inginkan gadget yang sedap mata memandang supaya sesuai dipadankan dengan komputer. 

Jenama hard disk terbaik 

Persoalannya, hard drive jenama apa yang mampu memenuhi kehendak anda?  Semua ciri yang saya sebut di atas tu ada pada jenama ADATA. ADATA merupakan jenama yang tidak asing lagi dalam menawarkan variasi storan peyimpananberkualiti. Khususnya jenis AData HD720 2TB USB3.0.


AData HD720 2TB USB3.0 merupakan antara hard disk terbaik di pasaran kerana ia mempunyai ciri 'wajib ada' yang pengguna inginkan seperti:

AData HD720 
Kapasiti: 2TB | Interface: USB3.0
  • Kapasiti - Lebih besar storan hard disk, lebih banyak fail yang boleh disimpan. Dengan 2TB kapasiti, masalah tak cukup space tiada lagi.
  • Kelajuan - USB 3.0 dengan kelajuan sehingga 5gbps menjadikan pemindahan data bersaiz besar boleh dilakukan dengan pantas.
  • Triple-layer case - Dibina dengan tiga lapisan perlindungan bagi melindungi hard disk dari retak dan renjatan.
  • Kalis air/habuk - Diperakui kalis air, mampu bertahan dalam air sedalam 2 meter selama 120 minit.
  • Tahan lasak - Menjadikan ia tahan retakkan dan tidak pecah jika jatuh dari kedudukan tinggi.
  • Sensor cahaya G-Shock - Teknologi yang melindungi data anda. Ia akan berhenti secara automatik jika berlaku kesulitan ketika pemindahan data dilakukan.

 Harga

Anda boleh dapatkan AData HD720 2TB dengan harga RM446 di portal Lazada. Kita semua tahu yang lazada sentiasa menawarkan harga terendah malah lebih murah dari kedai biasa. Jika anda mencari hard disk yang berkapasiti rendah, saya syorkan AData HV620 1TB USB 3.0 (RM219). Ciri yang yang saya sebut di atas sudah cukup untuk membuktikan yang AData adalah hard disk terbaik.


Banyak lagi variasi storan yang ditawarkan AData. Anda boleh tengok di Lazada menerusi pautan ini http://www.lazada.com.my/adata/

Pada saya membeli hard drive bukan satu pembaziran. Duit boleh dicari, dokumen dan gambar kenangan kalau hilang tak akan ada backup.


Semoga entri ini dapat menjadi rujukan buat anda yang bercadang untuk beli hard disk.

Entri sebelum ini - Kerja dari Rumah dengan iLancee

Terima kasih kerana membaca Apakah Ciri Hard Disk Terbaik?

Sabtu, 14 Januari 2017

,
kerja dari rumah dengan ilancee

Kerja dari Rumah dengan iLancee. Ada komputer, talian internet, dan kemahiran tertentu sudah cukup untuk anda jana pendapatan secara online. Tak perlu redah kesesakan jalan raya, bekerja di bawah terik matahari kerana anda hanya kerja dari rumah dengan iLancee.

Jika anda memiliki kreativiti atau kemahiran tertentu, saya syorkan promosi servis anda di laman iLancee. Rugi kalau ada bakat tapi tak digunakan sebaiknya, apatah lagi ia adalah kerja dari rumah sahaja. Kemahiran yang dimaksudkan adalah bina laman web, editing, tulis review, reka doodle, translation, dan lain-lain.

Apa itu iLancee?

iLancee.com adalah platform jual beli untuk anda menawarkan servis mengikut kepakaran atau kemahiran secara online supaya mudah dicari oleh pelanggan yang memerlukan khidmat anda. Dalam bahasa mudah, iLancee ibarat sebuah kedai yang menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan. Menariknya, segala kerja dilakukan dari rumah.


Kerja dari Rumah dengan iLancee

Buat duit tanpa modal

Syarikat kendalian Serius Media Network yang beroperasi sejak 2014 adalah marketplace terbesar di Malaysia. Ia ditubuhkan untuk membantu usahawan digital dari Malaysia, Brunei, Indonesia, dan Singapura untuk buat duit secara online. Berbekalkan kemahiran sahaja anda sudah boleh buat duit atau kerja dari rumah dengan iLancee. Lagi best, daftar iLancee adalah percuma! Ini bermakna anda boleh buat duit tanpa modal!

Cuba tengok contoh kat bawah, anda hanya perlu letak kemahiran dan harga servis di iLancee. Kemudian mereka yang berminat akan menghubungi anda. Ingat, untuk dapatkan pelanggan servis anda mesti berkualiti, menarik dan berpatutan.


Saya sedia beberapa contoh servis yang anda boleh tawarkan di iLancee.
  • Bina laman web
  • Naikkan jumlah 'Likes' di Facebook
  • Tulis artikel advertorial
  • Bina template SEO blogger
  • Design banner
  • Translation
  • Design header blog
  • Edit video
  • Design logo
  • Tulis artikel
  • Lukis doodle
Sebenarnya banyak jenis servis atau 'gig' yang anda boleh tawarkan di iLancee. Asalkan servis anda berkualiti, menarik, dan berpatutan, tak mustahil boleh jana income dengan hanya kerja dari rumah.

Contoh servis yang ditawarkan di iLancee

contoh kerja iLancee

Kelebihan iLancee
  • Buat kerja dari rumah 
  • Daftar percuma, tanpa modal
  • Dipercayai
  • Transaksi selamat
  • Keselamatan tinggi
  • Syarikat tempatan dan dibayar dalam Ringgit Malaysia
  • Tak perlu akaun PayPal
  • Client cari anda, bukan anda cari client. 
Cara pembayaran iLancee

Pasti anda tertanya-tanya macam mana pembayaran/upah dibuat. Untuk pengetahuan, client akan bayar melalui iLancee. iLancee mengenakan caj perkhidmatan sebanyak 20% daripada harga yang anda kenakan kepada pelanggan.

kerja dari rumah dengan ilancee 3

Contohnya, anda caj pelanggan sebanyak RM50 untuk satu servis. iLancee akan tolak RM10 dan membayar anda sebanyak RM40. Ok kan?

Untuk lebih pencerahan tentang cara daftar dan letak servis di iLancee, boleh tonton video di bawah. Ringkas tapi padat!


Sebenarnya elok daftar je dengan iLancee walaupun anda cuma ada kemahiran reka banner iklan atau header blog.  Sangat sesuai buat suri rumah yang berkelayakkan tinggi dan pelajar universiti. iLancee ni sebenarnya salah satu lubuk buat duit online. Mudah betul kerja dari rumah dengan iLancee ni. Boleh daftar percuma di sini >> www.ilancee.com

 
Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju TrackingInfobiz FB Ads, Bin Muhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top Seo Friendly, Sentiasa Panas.
Entri sebelum ini - Senarai Rasmi Pemain JDT 2017

Terima kasih kerana membaca Kerja dari Rumah dengan iLancee

Selasa, 28 Jun 2016

,

10 Barang yang Saya Mahu Pada Ramadan Ini. Perkataan sinonim dengan Lazada adalah... MURAH. Tak kira masa, musim perayaan, atau hari tertentu, pasti ada je jualan murah yang diadakan. Malah ada ketikanya mereka menawarkan harga yang tak masuk akal contohnya potongan sehingga 90%.

Itulah istimewanya Lazada, bermacam-macam produk dan pelbagai jenama dan sering menjual barang dengan harga jauh lebih murah dari pasaraya. Tak hairanlah kalau Lazada mendapat jolokkan 'portal nombor satu Malaysia'.


Setiap tahun Lazada tidak pernah terlepas dari mengadakan jualan murah sempena Aidifitri. Tahun ni makin menjadi-jadi pulak harga yang ditawarkan, boleh kena rasuk bila masuk portal Lazada. Tapi dalam entri ni saya senaraikan 10 item idaman untuk hari raya nanti.

10 Barang yang Saya Mahu Pada Ramadan

1. Harry Potter and The Cursed Child - Kalau anda biasa singgah blog ni atau follow Instagram pasti anda tahu yang saya ni seorang bookworm. Saya baca buku pertama Harry Potter masa berumur 13tahun dan ketujuh-tujuh siri penuh magis masih elok tersusun atas rak buku.  Siapa sangka JK Rowling telah menulis buku ke-lapan yang merupakan kesinambungan kisah Harry 19 tahun kemudian. 


Saya dah check beberapa portal shopping online lain termasuk kedai kedai buku sendiri. Ternyata pre-order Harry Potter and The Cursed Child di Lazada paling murah iaitu  RM83.93 (harga asal RM119.90 -30%. Buku ke-lapan ni memang wajib baca! >> Boleh beli di sini.

2. Daniel Wellington - Sebagai penggemar jam tangan, tak lengkap rasanya kalau saya tak selitkan jam  Daniel Wellington yang tengah 'in' sekarang. Well, saya dah ada satu, tapi yang pirate.. lol! Teringin jugak nak pakai DW yang original. Boleh la tambah satu lagi jam dalam koleksi.


Lagipun saya dah pernah beli jam Casio Gold di Lazada beberapa bulan lepas. Sangat berpuas hati dengan harga dan kualiti jam tu. Saya dah cerita dalam entri Pengalaman Beli Barang di Lazada. >> Kalau nak boleh beli di sini.

3. Flash Plus 2 - Okay, ni untuk my mom because she kept saying she wanted a smartphone. So, Bila usha-usha Lazada tadi ternampak promosi Flash Plus 2. Spesifikasi? Not bad at all. Kamera belakang 13-Megapixe, 2GB RAM, dan hadir dengan pengimbas cap jari. Design pun cantik dan nak nampak luxury.


Kalau nak tahu pengeluar telefon ni dah berkerjasama dengan Lazada. Ini bermakna pelanggan tak akan dapat harga istimewa kat tempat lain! Cuma RM599 (16GB). >> Boleh beli di sini.

4. Apple Watch 38mm Rose Gold - Is it too much if I ask for an Apple Watch? Sebab jam tangan pintar keluaran Apple ni dah lama ada dalam wishlist. Apple Watch bukan sahaja nampak smart bila di pakai tetapi boleh memudahkan lagi urusan di mana kita boleh check notification email, text, reminder, dan Twitter pada jam sahaja.

Sekarang Apple dah keluarkan warna Rose Gold, haihh.. cantik. Hati 'meronta-ronta' nak Apple Watch! >> Untuk lebih details rujuk sini.

5. LG 32 Inch LED Tv - Ok, saya ni tak tengok tv sangat. Kalau tengok pun cuma Keeping Up With The Kardashians dan The Ellen Show je. Tu pun tengok kat dapur. Filem dan American series saya download dan tengok kat laptop. Jadi saya nak tv LG ni sebab nak ganti tv zaman dinasor yang saya guna dalam bilik sekarang, baru la lawa sikit. Tv bersaiz 32 inci is more than enough for me. >> Boleh beli di sini.
 

6. Kate Spade New York - Ni adalah satu lagi barang yang saya nak pada Ramadan. Kalau dah perempuan memang tak sah kalau tak beli handbag. Saya teringin nak Kate Spade. Apa lagi sebab bag tu cantik dan berjenama. Tak sangka Kate Spade pun ada kat Lazada. >> Boleh beli di sini.


7. Micke Computer Desk - Saya tengah plan nak pindah bilik baru tak lama lagi. Alang-alang pindah tu nak jugak ganti meja yang saya guna untuk blogging sekarang dengan yang baru. So, saya jumpa meja computer dari Nesthouz.com masa tengok Lazada tadi. Cantik, ala-ala Scandinavian. Boleh la berangan workspace cantik macam gambar dalam Pinterest. Hee! >> Boleh beli di sini.


8. Western Digital My Passport Ultra 1TB -  Okay, item seterusnya adalah external hard drive. Saya ni kaki download jadi hard drive yang saya ada sekarang dah hampir penuh dengan movies dan tv series. Jadi saya nak upgrade sikit storage kepada 1TB. Jenama Western Digital memang dah terkenal dengan kualitinya. Kat kedai mahal sangat, tapi di Lazada ada diskaun 32% iaitu RM229 (harga asal RM339). >>Boleh beli di sini.


9. Sony Wireless Portable Speaker - When it comes to music, I take it very seriously. Kalau betul-betul nak dengar lagu, kena la dengar melalui speaker yang berkualiti. Jenama apa lagi kalau bukan Sony, lagipun speaker ni portable. Boleh dibawa ke mana-mana. Bayangkan kalau dengar lagu Coldplay dengan speaker Sony ni.. Wow! >> Boleh beli di sini.



10. Ther A Pedic Backsense Mattress - Bagi melengkapkan 10 barang yang saya mahu pada Ramadan, saya selitkan tilam  sebab kat atas tadi saya dah bagi tahu yang saya nak pindah bilik. Tapi tilam takde lagi. Tilam Ther A Pedic Backsense Mattress ni nampak empuk je. Pastinya tidur akan jadi lebih nyenyak dan selesa. >> Rujuk di sini.


Kalau ikutkan banyak lagi barang yang berkenan kat Lazada ni sebab semuanya murah. Lebih-lebih lagi ketika musim perayaan macam sekarang. Korang pun boleh shopping kat Lazada, saya dah tunjukkan cara dalam entry INI.
Entry sebelum ini - Fakta Menarik Finding Dory

Terima kasih kerana membaca 10 Barang yang Saya Mahu Pada Ramadan

Sabtu, 31 Oktober 2015

,

Contest Review Lynk.my 2015. Berita baik untuk blogger tempatan kerana sekarang berlangsungnya sebuah contest hebat yang menawarkan hadiah yang cukup lumayan! Contest anjuran Lynk.my ini menawarkan hadiah wang tunai berjumlah RM4,000 buat pemenang.

Rugi rasanya kalau tak sertai contest ni. Lagi pun bukan selalu ada contest yang menjanjikan hadiah ribu-ribu kepada peserta. Ini lah masanya untuk rakan blogger ambil peluang. Saya penah cakap dalam entri sebelum ini, masuk contest bukan sahaja boleh menang duit tetapi platform untuk kita memperkenalkan blog. Terima kasih Lynk.my kerana menganjurkan Contest Review Lynk.my 2015!

Bagi yang masih samar-samar lagi dan tak tahu apa itu Lynk.my, jangan risau saya akan terangkan. 

Fungsi Lynk.my

Lynk.my adalah laman web yang menyediakan servis untuk memendekkan URL atau link laman web. Ia lebih dikenali sebagai 'URL shortener' Katakan anda ingin berkongsi link ini - http://www.nikkhazami.com/2013/09/travelog-pengalaman-menonton-aksi-man.html. Link tersebut terlalu panjang dan menyukarkan anda untuk berkongsi terutama di laman sosial yang menghadkan ruang.

Cara memendekkan link dengan Lynk.my

1. Layari http://lynk.my
2. Paste kan link yang ingin dipendekkan


3. Klik 'Lynk it'


4. Siap! Link pendek dah muncul.

Cuba lihat, yang mana lebih menjimatkan ruang dan nampak kemas? Walaupun pendek ia tetap membawa anda ke lokasi yang sama. Tak percaya cuba klik http://lynk.my/6Oh

  •  http://www.nikkhazami.com/2013/09/travelog-pengalaman-menonton-aksi-man.html
  •  http://lynk.my/6Oh

Perlu ke pendekkan URL? Jawapannya perlu! Di Twitter khususnya menghadkan jumlah aksara kepada 140 sahaja. Jadi pengguna sentiasa mengalami masalah jika ingin berkongsi link. Dengan Lynk.my URL anda dari 80 aksara menjadi 18 aksara sahaja. Ia lebih menjimatkan ruang jika ingin menambah ayat promosi.

Buat duit dengan Lynk.my (Publisher)


Selain memendekkan URL dan menganjurkan Contest Review Lynk.my 2015, anda juga boleh buat duit dengan berkongsi link yang telah dipendekkan dengan Lynk.my di blog ataupun laman sosial. Caranya sama sahaja, cuma masukkan link yang ingin dipendekkan kemudian berkongsi di laman sosial. Anda akan dibayar sebanyak RM10 untuk 1000uv! Daftar sebagai publisher secara PERCUMA dan boleh buat duit dengan mudah!

Untuk lebih pencerahan saya kongsikan video ringkas tentang Lynk.my ni:


Beriklan dengan Lynk.my (Advertiser)


Sejak ramai yang menggunakan media sosial untuk berniaga ni sudah pasti nak beriklan untuk promosi barang kan? Kalau nak tingkatkan sales kena la iklankan bisnes. Tapi kos untuk beriklan tu bukan murah. Tapi jika beriklan dengan Lynk.my anda hanya perlu bayar RM10 seumur hidup sahaja. Bukan sahaja murah tetapi Lynk.my akan terus mempromosikan produk kepada target audience yang sesuai.


 
Kenapa anda perlu menggunakan servis dari Lynk.my

  1. Selain untuk akaun Advertiser, servis lain adalah percuma.
  2. Laman web yang mudah difahami dan mesra pengguna
  3. Segala pembayaran akan dimasukkan terus ke akaun anda. Tak perlu guna PayPal atau tunggu cek.
  4. Mempunyai smart-filtering bagi memastikan setiap klik adalah asli dan bukannya robot yang bleh merugikan anda (Advertiser).
  5. Sebuah syarikat dari Malaysia untuk rakyat Malaysia. Setanding dengan URL shortener antarabangsa seperti Adf.ly dan Tiny.url.
  6. Anda akan dipaparkan dengan statistik yang terperinci graf, peratusan, jumlah pelawat mengikut negeri bagi link yang anda pendekkan.
  7. Boleh buat duit dengan hanya berkongsi link.
Contest Review Lynk.my 2015 
 
Okay, bagi contest review Lynk.my ni pulak saya galakkan blogger Malaysia join sebab hadiah keseluruhan yang menanti pemenang berjumlah RM4,000! Contest ini mempunyai tiga kategori iaitu:

Top SEO - Entri yang berada di ranking pertama Google menggunakan mode incognito windows pada pelayar Google Chrome.

Top Creative - Peserta yang menerbitkan entri penyertaan paling kreatif berdasarkan gaya penulisan, penggunaan gambar, serta gaya bahasa yang mampu menarik perhatian pembaca.

Top LynkUndi - Peserta yang mendapat jumlah klik CONTEST ID yang paling banyak akan dikira sebagai pemenang. Anda boleh undi di SINI.

Top SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Top Creative
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200

Top LynkUndi
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Dengan menghantar satu penyertaan, peserta bepeluang menang ketiga-tiga kategori. So kalau entry anda power SEO, menarik lagi kreatif, dan mendapat banyak undian, anda boleh bolot semua hadiah lumayan tu!

Sebelum join tu mesti mendaftar dengan Lynk.my dahulu sebab itu adalah antara salah satu syarat wajib Contest Review Lynk.my 2015.

Cara daftar Lynk.my

1. Layari http://lynk.my dan klik JOIN NOW
2. Isikan maklumat diruangan yang disediakan. Pastikan anda pilih publisher pada ruangan ACCOUN TYPE
3. Klik I WANT TO JOIN LYNK!
4. Anda akan menerima email verifikasi dari Lynk. Apa yang anda perlu buat hanyalah klik link tersebut.
5. Siap! Anda akan dibawa ke dashboard akaun Lynk anda.


Bila dah ada contest besar macam ni takkan nak tengok je kan? Lagipun ia terbuka kepada semua blogger dan semua peserta ada peluang untuk menang. Sangkut satu hadiah pun jadi la kan? Untuk maklumat lanjut boleh semak di-  Contest Review Lynk.my 2015 

Masih banyak lagi masa, tapi saya sarankan join awal-awal. Sebab 50 peserta pertama bakal mendapat hadiah istimewa dari ikedaikami.com! Cepatttt!


Semoga murah rezeki dalam contest kali ni. Kalau sudi sila undi saya di LINK INI

Terima kasih kerana membaca Contest Review Lynk.my 2015

Isnin, 19 Oktober 2015

,

klik banner untuk join

FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish

Hadiah  :

1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015

Syarat-syarat :

1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini

Pemilihan pemenang :

1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

Follow Blog  :
http://mamadarwiish.blogspot.my/
http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/
http://unclezuan.com/
http://mrspuex.blogspot.my/
http://mekzumbie.blogspot.my/
http://www.hafizhafizol.my/
http://aderakukeysah.blogspot.my/  

Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino

Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :

Khamis, 8 Oktober 2015

,


10 Entri Popular Denaihati Jan-Sep 2015. Tengahari tadi terbaca status big boss Denaihati.com di mana blog popular itu menganjurkan contest. Saya pasti ramai yang berlumba-lumba nak sertai kerana hadiah yang di tawarkan agak lumayan.

Dalam contest kali ni, peserta dikehendaki menyenaraikan 10 entri Denaihati yang mendapat trafik paling banyak dari tarikh 1 Jan hingga 30 September 2015. Saya pun geledah semua entri Denaihati tahun ni dan senaraikan 10 entri popular.

10 Entri Popular Denaihati Jan-Sep 2015


Namun hanya 10 peserta yang menghantar penyertaan terpantas berserta jawapan tepat bakal memenangi wang tunai RM100. Penyertaan haruslah dihantar sebelum 11.59pm pada 13 Oktober 2015. Untuk kenalpasti entri mana yang dapat trafik tertinggi tu kena figure out sendiri. Hee! Masih banyak lagi masa, tapi baik hantar sekarang!


Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan komen di status Facebook - Denaihati Ilhamku

Semalam baru je dapat hadiah misteri dari Denaihati sebab menang top 5 komentar. Terima kasih banyak-banyak!

Entri sebelum ini - Fungsi HTTPS Untuk Keselamatan Blogspot

Terima kasih kerana membaca 10 Entri Popular Denaihati Jan-Sep 2015