Memaparkan catatan dengan label gadgets. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label gadgets. Papar semua catatan

Jumaat, 6 November 2020

,

Realme NARZO - Handphone Gaming Murah Terbaik - Bagi peminat permainan video, anda pasti aware dengan kehadiran dua buah telefon terbaharu dari Realme iaitu Realme NARZO 20 Pro dan NARZO 20. Cukup hangat diperkatakan kerana direka untuk memenuhi kegunaan hiburan dan gaming. 


Kalau anda tertanya-tertanya, apakah maksud NARZO? Narzo adalah singkatan kepada konsep yang dibawakan telefon ini iaitu:


N - Next level camera

A - A-class processor 

R - Remarkable battery

Z - Zenith of design

O - Outstanding display

 


 

Kesemua elemen ini penting untuk kegunaan entertainment termasuklah untuk permainan video yang berat seperti Mobile Legend, PUBG Mobile, Wild Rift, dan lain-lain.  

 

Baca: Realme Watch Smartwatch Terbaik dan Murah RM299


Namun, apakah perbezaan kedua-dua telefon ini? NARZO 20 Pro adalah versi premium yang hadir dengan saiz RAM yang lebih besar. Manakala NARZO 20 pula berspesifikasi yang sedikit rendah dan harga lebih murah. 


Realme NARZO 20 Pro

Kalau anda mahukan telefon dengan performance yang mantap, NARZO 20 Pro adalah pilihan terbaik. Hadir dengan MediaTek Helio G95 iaitu cipset setanding dengan Snapdragon 730.  

 


 

Ditambah pula dengan RAM sebesar 8GB + 128GB ROM, memang sedaplah untuk heavy user dan prestasi gaming pula amat lancar.  

 

Gaming mode

Bercakap soal gaming, ia terbina dengan Gaming Mode. Jadi anda boleh tetapkan beberapa features seperti notifikasi, screen recording, FPS, dan block panggilan/text yang masuk agar tidak mengganggu permainan atas talian. 

 

Pic: Fonearena.com

 

Apa yang membuatkan NARZO 20 Pro sebagai handphone gaming murah terbaik adalah kerana ia memiliki Carbon Fiber Cooling System. Teknologi ini membuatkan telefon tidak mudah panas, even for intensive gaming!


Performance memang super smooth, tak ada masalah lag. Biarpun ketika turun di kawasan yang ramai enemy. Heee! 

 

+ Baca: Yoodo Beri PERCUMA Data PUBG Mobile 20GB Sebulan!

 

Bateri 65W fast charching

Saiz bateri juga cukup padu iaitu 4,500 mAh. Ia juga menyokong fast charging 65W SuperDart Charge iaitu boleh dicas dari 0 - 100% dalam masa 38 minit sahaja. Kalau nak tahu, ia adalah yang terlaju untuk telefon kelas pertengahan.


Kamera

Kemampuan kameranya pula bukan calang-calang. Terbina dengan EMPAT buah kamera dengan setup: 

  • 48MP  f/1.8 (wide)
  • 8MP f/2.3 (ultrawide)
  • 2MP f/2.4 (macro)
  • 2MP f2/4 (B&W portrait lens)


 

Kualiti gambar amat cemerlang. Hasilnya, ia nampak sharp dengan kesan bokeh dan menghasilkan warna natural. Begitu juga dengan kamera hadapan iaitu 16MP f/2.1. 


NARZO 20

Manakala NARZO 20 pula adalah versi 'Lite' dimana spesifikasinya spesifikasi dan harganya lebih rendah. Tetapi anda masih boleh menikmati kamera belakang dengan 48MP , 8MP ultra-wide-angle shooter, dam 2MP macro lens. 

 


 

Peranti ini dijana dengan cip berbeza iaitu MediaTek Helio G85, RAM 4GB + 64GB ROM.  

 

Baca: 5 Handphone Murah Bawah RM400

 

Akan tetapi, saiz baterinya 6,000 mAh! Jauh lebih besar dari versi Pro. Ia turut disokong dengan 16W fast charging. Pada saya, ia cukup hebat pada harga RM699.  

 


 

Harga Realme NARZO 20 Pro Malaysia 


Beli dengan harga lebih murah di Realme Official Lazada pada 11.11 ini. Narzo 20 Pro dijual pada harga RM899, manakala Narzo 20 cuma RM549 sahaja!


Sekiranya anda sedang mencari telefon gaming terbaik, Realme NARZO 20 Pro adalah pilihan tepat. Biarpun berada di kelas pertengahan, spesifikasi yang ditawarkan cukup berkuasa! Apatah lagi pada tanda harga yang mampu milik.


Jumaat, 23 Oktober 2020

,

Handphone Murah Bawah RM400 | Ramai yang ingin memiliki telefon pintar pada harga bajet. Maklumlah, tidak semua mampu memiliki telefon kelas atasan atau flagship. Lagipun, banyak telefon murah dipasaran dengan ciri dan kualiti yang mengagumkan.


Sebab dengan harga bawah RM400, telefon-telefon ini mampu digunakan untuk kegunaan harian seperti melayari internet, sosial media, menonton video, dan gaming.  

 

Baca: Handphone Murah Bawah RM300

 


 

Kalau tengah cari handphone murah untuk Whatsapp sahaja, telefon kedua, atau untuk dihadiahkan kepada anak-anak, anda boleh consider untuk dapatkan telefon-telefon yang saya senaraikan di bawah. Saya sertakan juga link pembelian online (trusted seller) supaya anda boleh beli secara online pada harga yang lebih murah.


 

Handphone Murah Bawah RM400

Redmi 9A 

Dengan harga RM349, peranti ini hadir dengan specs berbaloi seperti cipset Helio G25 dan bateri sebesar 5,000 mAh. 


Kalau nak tahu, kemampuan cipset Helio G25 hampir sama dengan Snapdragon 625. Jadi, performance telefon ini untuk kegunaan harian seperti texting, sosial media, menonton video, dan light gaming amat lancar.  

 


 

Bercakap soal gaming, anda masih boleh main PUBG Mobile pada Redmi 9A. Tetapi pada setting 'Smooth - Medium' dan fungsi Gyroscope tidak disediakan.


Artikel berkaitan:

+ Yoodo beri 20GB data Pubg Mobile PERCUMA setiap bulan - https://bit.ly/2KXl0Wa

+ Cara Beli UC PUBG Murah



Walaupun tiada fingerprint scanner, Redmi 9A hadir dengan face-unlock sebagai sistem keselamatannya.


CPU: MediaTek Helio G25

Processor: OS: Android 10, MIUI 12

Memori: 2GB RAM, 32GB ROM 

Skrin: 6.53 inci, IPS LCD, 1600x720 tiada ketahanan Gorilla Glass

Bateri: 5000 mAh

Kamera: 13MP (Belakang), 5MP (Depan), AI Portrait Mode

 

Harga: RM349

Beli di sini: https://invol.co/cl1juwm


Vivo Y91C

Telefon ini menggunakan cipset Helio P22 yang banyak digunakan pada telefon kelas bawahan. Prestasinya mantap, lancar, dan tidak mendatangkan masalah jika anda guna banyak app dalam satu masa.  

 


 

Biarpun tidak menyertakan portrait mode anda anda juga tidak dapat merakam gambar dengan kesan bokeh, kualitinya masih baik. Kualiti kamera selfie pun amat memuaskan. 


Pada tanda harga RM379, anda bakal menikmati bateri sebesar 4030 mAh. Ia mampu bertahan selama 2 hari dengan pengecasan penuh dan penggunaan sederhana.

 

CPU: Mediatek MT6762 Helio P22

Processor: OS: Android 8.1 (Oreo); Funtouch 4.5

Memori: 2GB RAM, 32GB ROM 

Skrin: 6.22 inci,  1720 x 1520

Bateri: 4030 mAh

Kamera: 13MP (Belakang), 5MP (Depan)

 

Harga: RM349

Beli di SINI: https://invol.co/cl1jux0

 

Wiko View4 Lite

Bagi yang mencari telefon murah tapi berkualiti, saya cadangkan jenama dari Wiko. Wiko View4 Lite Terbina dengan skrin sebesar 6.52 inci dan menyokong memori 64GB ROM. Cukup berbaloi untuk dimiliki pada harga RM399!  

 


 

Peranti ini cukup lancar untuk kegunaan harian seperti menonton video, texting, dan scrolling media sosial. Bateri sebesar 4000 mAh nya juga mampu bertahan selama 2 hari dengan pengecasan penuh. 


Kemampuan kamera pula wajar dipuji. Kualiti gambar yang dihasilkan dari dwi-kamera belakang cukup mengagumkan. Anda juga bakal menikmati Android 10 dan menggunakan butang khas untuk mengaktifkan Google Assistant. 



CPU: Octa-core 1.8 GHz, Mediatek Helio A25

Processor: OS: Android 10

Memori: 2GB RAM, 64GB ROM 

Skrin: 6.52 inci,  720x1600 HD+

Bateri: 4000 mAh

Kamera: 13 MP + 2 MP (Belakang), 5MP (Depan)

 

Harga: RM399

Beli di sini

 

Realme C2

Handphone murah bawah RM400 yang seterusnya adalah Realme C2 yang dilancarkan pada tahun lalu. Kita semua tahu yang Realme sentiasa hadir dengan telefon murah dengan spesifikasi setanding peranti kelas pertengahan. 

 

Baca: Realme Smartwatch Terbaik dan Murah

 


 

Bagi C2, spesifikasinya memang mantap! Dijana dengan Helio P22, skrin 6.1 inci HD+, dan bateri 4000 mAh. Kameranya pula sederhana, tetapi sudah memadai untuk di muat naik di media sosial. 


Kelebihan C2 adalah di mana anda bakal menerima kemaskini Android yang terkini. Realme C2 adalah smartphone bawah RM400 tahun 2020 yang masih relevan untuk digunakan.


CPU: Mediatek Helio P22, 8x Cortex

Processor: OS: Android 9

Memori: 2GB RAM, 32GB ROM 

Skrin: 6.52 inci,  720x1600 HD+

Bateri: 4000 mAh

Kamera: 13 MP + 2 MP (Belakang), 5MP (Depan)

 

Harga: RM399

Beli di sini: 

 

Redmi 8A

Pada tanda harga RM399, anda bakal menikmati skrin HD+, bateri 5000 mAh, dan kamera dengan fungsi portrait mode.


Dikuasakan dengan Snapdragon 439, jadi penggunaan hari memang smooth! Selain itu ia juga didatangkan dengan USB type-C, fast charging 18W, kalis percikan air, dan Corning Gorilla Glass 5 di mana skrinnya tidak mudah calar dan pecah.  

 

 

Pada saya, Redmi 8A adalah yang terbaik setakat ini dari segi penawaran specs dan harganya yang berpatutan. Redmi 8A adalah telefon terbaik pada harga RM400. 


Kalau anda tengah cari smartphone murah, boleh consider telefon yang saya senaraikan di atas. Dari segi spesifikasi, handphone murah bawah RM400 ini sesuai untuk mereka yang berbajet rendah, pelajar, dan mereka yang bukan heavy user.

 

Khamis, 27 Ogos 2020

,

Realme C12 + Screen Magnifier + Buds Classic cuma RM529 | Realme hadir dengan sebuah lagi telefon bajet terbaharu iaitu C12. Dengan spesifikasi hampir sama dengan C11, cuma menerima beberapa naik-taraf menarik termasuk saiz RAM dan bateri.


Berkaitan: Realme C11 - Handphone Murah Bawah RM500 Terbaik

 

Apa yang membuatkan Realme C12 ini mendapat perhatian ramai adalah kerana harganya yang amat berpatutan malah disokong oleh pelbagai ciri bak peranti kelas pertengahan. Ini menjadikan ia antara handphone murah terbaik di pasaran.

 



Bukan itu sahaja, Realme turut mengadakan promosi di mana anda boleh mendapatkan 2 peranti percuma dengan setiap pembelian C12 pada 31 Ogos ini

 

Memandangkan artikel C11 mendapat banyak hits, saya kongsikan pula 'upgrade version' nya. Jom lihat antara spesifikasi menarik yang ada pada C12 ini.



Realme C12 specs

Skrin

Didatangkan dengan skrin 6.5 inci, panel IPS LCD yang berresolusi HD+, dan aspek ratio 20:9. Pengalaman menonton video pastinya memuaskan kerana saiznya yang agak besar dan terang. Tambahan pula, ia memiliki Gorilla Glass yang tahan calar dan hentakkan.  

 

 



Pemprosesan

Sama seperti C11, peranti ini juga menggunakan cipset Helio G35, cuma saiz RAM ditambah kepada 3GB. Sesuai untuk telefon kelas permulaan. Prestasinya memang cemerlang untuk kegunaan harian seperti melayari laman web, sosial media, menonton video, dan lain lain. 


Gaming? C12 masih boleh handle PUBG Mobile dengan setting grafik 'Smooth + Medium'. Cuma tidak digalakkan guna 'Gyroscope'. Permainan video ringan lain pula langsung tak ada masalah.  

 

Berkaitan: Realme Watch Smartwatch Terbaik dan Murah RM299


Bercakap pasal PUBG Mobile, korang boleh main PUBG smooth tanpa lag dan tak kacau data internet kalau guna simcard Yoodo. Sebab Yoodo beri 20GB data PUBG percuma setiap bulan. Saya pun guna, best teruk! Rujuk sini >  https://bit.ly/2KXl0Wa

 


 

 

Interface

Realme C12 ini dijana dengan Realme UI 1.0 dan Android 10. Cukup smooth dan banyak fungsi menarik seperti split screen, Game Space, dan dark mode.  

 

 

 

Kamera

Untuk pengetahuan, C12 memiliki 3 kamera belakang dengan 13MP. Kualiti gambar memang padu untuk harga sekitar RM500. Kualiti gambar bagi indoor, outdoor, dan low light memang terang dan memuaskan. 




Untuk kamera selfie pula guna 5MP f/2.4. Rakaman selfie yang terang dan mampu menghasilkan gambar yang baik untuk dikongsikan di media sosial.  

 

Berkaitan: Realme Buds Air Wireless Earphone Terbaik? 

 

If only I had C12 in my hand right now, I could show you how impressive the cameras are.


Bateri

Siapa tidak suka akan saiz bateri telefon yang besar kan? C12 hadir dengan bateri 6000 mAh! Tahan selama 11 jam dengan penggunaan tanpa henti. Kalau dengan penggunaan biasa ia tahan sehingga 2 hari dengan sekali pengecasan penuh. Gila betul bateri dia!  

 




Ia turut disokong dengan fungsi 'reverse charging' di mana korang boleh jadikan telefon ini sebagai powerbank untuk charge telefon lain. Hebat tak? 

 

Harga Realme C12 Malaysia

C12 berharga RM529 dan korang akan dapat earphone rasmi iaitu Realme Buds Classic secara PERCUMA. Bukan earphones cikai tau, sound padu! 

 

Harga: RM529

Beli di Lazada: https://rb.gy/ypspbn

 


 

Untuk harga promosi sempena Hari Kebangsaan, dengan harga RM529 korang akan dapat 3 item PERCUMA:

 

1 - Earphone Buds Classic

2 - Screen Magnifier

3 - Clear Casing

 

Murahkan? Untuk dapatkan 3 barang percuma ini, korang kena beli dengan pengedar Realme yang sah bermula 31 Ogos 2020. 


Maklumat lanjut: https://www.facebook.com/realmeMalaysia

 

Apa yang boleh saya katakan, C12 cukup mengagumkan untuk tanda harga RM529. Spesifikasi mantap yang kebanyakkannya ada pada peranti kelas pertengahan. Cukup berbaloi untuk mereka yang berbajet sederhana dan inginkan telefon kedua.



Sabtu, 25 Julai 2020

,
Cara Beli UC PUBG Mobile | Rasanya semua sudah tahu akan permainan video popular PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) Mobile bukan? Ia berkonsepkan 'battle royale' di mana pemain/pasukan perlu menjadi terakhir yang hidup untuk memenangi perlawanan.

Pemain perlu mencari senjata, peluru, baju kalis peluru, dan lain-lain untuk bertempur dengan pihak lawan. Namun, bermain PUBG tidak lengkap tanpa menggunakan 'skin' cantik. Tanpa skin, senjata masih mempunyai kekuatan yang sama, namun ia tampak bosan dan hambar.


Setiap pemain akan mendapat skin percuma, namun skin yang cantik dan eksklusif perlu dibeli menggunakan Unknown Cash (UC).

Apa itu UC PUBG Mobile?


UC adalah matawang digital dalam PUBG. Untuk mendapatkan UC, anda perlu membelinya dengan wang sebenar. Dengan UC inilah anda boleh mendapatkan skin dan baju-baju cantik untuk dipakai sewaktu bermain.


Cara Beli UC PUBG Mobile

UC boleh dibeli terus menerusi aplikasi PUBG Mobile, namun ia sedikit mahal. Jadi saya sarankan anda membelinya di laman web yang sah seperti:
  • Seagm
  • Codashop
  • Republic GG
  • Midasbuy

Saya dah semak satu persatu dan mendapati Sea Gamer Mall (SeaGM) menjual UC paling murah. Rata-rata menjualnya pada harga RM42.++ untuk 690 UC, tetapi SeaGM cuma RM38.80 sahaja. Saya sendiri beli di SeaGM ni. Kalau nak beli UC PUBG murah, SeaGM la tempatnya.

Cara Beli UC PUBG Mobile di SeaGM

Langkah 1: Layari https://www.seagm.com, dan klik 'Register' untuk mendaftar.
Masukkan email, dan sahkan pendaftaran dengan verification link yang dihantar ke Inbox. Atau, daftar menggunakan sosial media.


Langkah 2: Pilih 'PUBG Mobile UC (MY)
Di sini, anda diberi pilihan jumlah UC berserta dengan harga yang ditetapkan. UC paling sedikit bernilai RM4.85 (81 UC) manakala yang paling mahal berharga RM2,910 (58,803 UC).

Beli ikut kemampuan dan keperluan, Royal Pass Pack cuma berharga RM38 sahaja. Murahkan?


Langkah 3: Pilih jumlah UC yang diinginkan, dan masukkan 'Player ID' di bahagian bawah.
Pastikan anda masukkan nombor ID yang tepat. Kemudian tekan 'Buy Now'.

Langkah 4: Semak pembelian anda, dan tekan 'Checkout'


Langkah 5: Pilih cara pembayaran.
Di sini anda guna Touch N Go, Boost, PayPal, UMobile, Online Banking, Credit/Debit Card, dan boleh membayarnya di 7-Eleven, atau di mesin ATM.

Saya guna Online Banking kerana lebih mudah dan cepat.

Siap!

Selepas membuat pembayaran, tunggu seketika. UC akan di masukkan ke dalam akaun PUBG anda.



690 UC ini cukup untuk beli Royal Pass bagi satu season. Bolehlah anda memiliki pelbagai skin dan outfit menarik. Kalau nak buka crate pun boleh, terpulang.

Oh ya, saya pasti korang aware tentang telco Yoodo. Berbaloi teruk guna Yoodo ni. Korang adjust sendiri data apa yang korang nak monthly. Lepas tu boleh Add-on data PUBG 20GB setiap bulan. Main PUBG dah tak kacau main data tau. Ping around 40 je.

Then, dapat data 7GB and simcard percuma, ALSO in-game jersy (baju Yoodo) kalau sign up kat sini > https://bit.ly/2KXl0Wa


Mudahkan cara beli UC PUBG Mobile? Sebenarnya banyak lagi cara untuk top up UC. Antaranya guna kredit Celcom, Maxis, Digi, dan UMobile. Nanti saya akan tunjukkan dalam artikel seterusnya.

Semoga artikel cara beli UC PUBG Mobile ini membantu.

Sabtu, 13 Jun 2020

,
Realme Watch Smartwatch  Terbaik dan Murah RM299 | Salah satu artikel gajet yang mendapat bacaan terbanyak adalah Realme Buds Air Wireless Earphone Terbaik. I get it why, Realme mendapat tempat di hati pengguna kerana sering hadir dengan peranti berkualiti pada harga mampu milik.

Terkini, Realme mengeluarkan 4 aksesori pintar yang dinamakan AloT yang boleh meningkatkan produktiviti serta selari dengan kehendak semasa. Ia termasuklah Realme Watch!



4 aksesori AloT:
  • Realme Watch
  • Realme Band
  • Realme Buds Air Neo
  • Realme Powerbank 2

Kesemua gajet ini dilancarkan pada 11 Jun, so they are fresh from the oven! Kalau nak tahu apakah keistimewaan, fungsi menarik, dan harga gajet-gajet ini, baca artikel ini sampai habis. Saya sertakan juga link pembelian online dari seller yang sah.

Realme Watch

Akhirnya Realme hadir dengan smartwatch mereka yang pertama. Sekilas pandang, rekaannya hampir sama dengan Apple Watch. But who cares, selagi rekaan ini masih segar dan releven, ia masih tampak cantik premium.


Harga smartwatch ini adalah RM299, tetapi memiliki sejumlah fungsi sama yang ada pada jam tangan pintar yang bernilai ribuan ringgit.

Fungsi menarik pada Realme Watch:

  • Menjawab panggilan
  • Fokus terhadap kesihatan seperti denyutan nadi, memantau kalori, dan lain-lain
  • Memiliki 14 mod sukan berbeza
  • Menerima notifikasi media sosial dari telefon
  • Kalis air dan debu
  • Boleh mengawal muzik dan kamera
  • Skrin sentuh berwarna

Selain itu, ia memiliki skrin 1.4-inci berwarna (touch screen) dan beresolusi 320×320 pixels. Pilihan warna pula adalah Black, Green, Red dan Blue.


Artikel berkaitan: Handphone Murah Bawah RM300

Fungsi 'raise to wake' juga cukup membantu di mana anda hanya perlu mengangkat pergelangan tangan to mengaktifkan jam.

Realme Watch ini boleh dipadankan dengan semua jenis smartphone menggunakan bluetooth melalui aplikasi percuma, Realme Link. Kalau lihat dari segi spesifikasi yang ditawarkan, Realme Watch boleh dikatakan sebagai jam tangan pintar terbaik pada harga rendah.

If only I had this on my wrist!

Harga: RM299
Beli di Shopee: https://bit.ly/2UDFfNC

Realme Band

Merupakan fitness tracker atau penjejak kesihatan yang mampu milik tetapi lengkap dengan fungsi menarik. Malah ia boleh menandingi pesaingnya, Mi Band 4.


Spesifikasi Realme Band:

  • Skrin berwarna
  • Skrin 2.4 cm
  • Sensor denyutan nadi masa-nyata
  • Cable free charging
  • Kalis air (IP68)
  • Menerima notifikasi sosial media
  • Notifikasi panggilan telefon dan SMS
  • Peringatan untuk minum air
  • Sejumlah mode kecergasan seperti yoga, jogging, mendaki, dan lain-lain

Selain itu, bateri 90mAh ini mampu bertahan selama 10 hari untuk pengecasan penuh. This the best fitness tracker you could get right now.

Harga: RM129
Beli di Shopee: https://bit.ly/3hmwLnT

Realme Buds Air Neo

Kalau nak tahu, Buds Air Neo adalah versi 'Lite' atau berspesifikasi rendah berbanding peranti sebelumnya iaitu Realme Buds Air. Ini adalah supaya ia boleh dijual dengan harga yang lebih murah. Bagaimanapun, peranti ini tidak banyak perbezaan dengan Buds Air. Ia masih menghasilkan bunyik yang mengagumkan.




Spesifikasi Realme Buds Air Neo

  • Menggunakan cip R1 seperti Buds Air
  • Dynamic bass boost
  • Pemacu audio 13 mm
  • Kawalan sentuhan
  • Ketahanan bateri 3 jam atau sehingga 17 jam dengan penggunaan pod pengecas
  • Mode gaming

Untuk kaki gamers pula, earphones ini hadir dengan gaming mode yang membolehkan anda bermain permainan video tanpa gangguan wayar.



[+] Saya dah ada simcard percuma Yoodo, boleh main PUBG Mobile free 20GB tanpa lag. Ping 30 je! Kalau berminat rujuk >> https://bit.ly/2KXl0Wa


Kalau tengok dari spesifikasi ini, memang berbaloi pada harga RM129 kan?

Harga: RM129

Realme Powerbank 2

Melengkapkan akseseori AloT adalah Realme Powerbank 2. Rasanya tak perlulah saya cerita lanjut tentang fungsi powerbank kan? Dengan harga RM129, Realme Powerbank 2 berkapasiti 10,000mAh.


Spesifikasi Realme Powerbank 2

  • 18W dengan pengecasan pantas
  • Pengecasan dua hala - USB-C & USB-A
  • 13 lapisan perlindungan litar untuk pengecasan yang selamat

Powerbank ini cukup ringan dan nipis, jadi anda tidak perlu risau jika perlu dimasukkan ke dalam poket atau bag. Rekaannya juga menarik, lain dari yang lain. Hadir dengan warna hitam dan kuning rasmi Realme.


Harga: RM129

Maklumat lanjut rujuk:

#MYrealmeWatch
#TimeToBeSmarter
#FirstChoiceAloT

Kalau tengok pada spesifikasi Realme Watch tu, memang cukup berbaloi untuk dimiliki. Rata-rata website tech lain mengangkat jam tersebut sebagai Smartwatch Terbaik dan Murah. Aksesori lain dalam rangkaian AloT juga sungguh nice sekali!