Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan

20 Mac 2017

Lazada Surprise Box 2017


Lazada Surprise Box 2017. Dah banyak kali cerita pasal Lazada dalam blog ni. And I am not going to stop talking about it... EVER! Tahun lepas Lazada pernah hantar Box Of Joy yang mengandungi 10 best selling products.

Tahun ni mereka menghantar kotak besar yang dipanggil "Surprise Box" sempena ulang tahun Lazada yang ke-5! Fuh dah lima tahun Lazada bertapak, masih lagi menjadi e-dagang pilihan rakyat Malaysia!

Baca: Belajar Buat Blog

Apa yang menarik, ini merupakan harjadi Lazada dan mereka yang sepatutnya menerima hadiah. Tapi Lazada yang beri hadiah kepada bloggers terpilih dan menawarkan jualan hebat sempena hari jadinya! Sweet!

lazada surprise box

Promosi 5th Birthday Surprise pada 22-24 Mac 2017

They are going even bigger this time! Box Of Joy bernilai RM300, Surprise Box sekurang-kurangnya bernilai RM400 yang mengandungi beberapa produk best selling dan jenama terpilih yang menawarkan diskaun hebat sempena promosi 5th Birthday Surprise yang berlangsung pada 22 - 24 Mac 2017!

Ok jom tengok apa yang ada dalam Suprise Box kali ni...

Lazada Surprise Box 2017



1. Harman Kardon Onyx Mini Portable Bluetooth Speaker.
2. BOSE SoundSport wireless headphones
3. Aula Official F2012 Mechanical Gaming Keyboard
4. Hush Puppies Men's Wallet
5. A6 Size Notebook Bottle

Thanks Lazada, love you! 


Kesemua jenama yang ada dalam kotak tu tengah sales hingga 24 Mac. Jangan risau sebab bukan produk itu sahaja sebab banyak lagi jenama akan mendapat potongan harga sempena birthday Lazada. Nak tengok produk apa boleh check kat sini >> http://www.lazada.com.my/birthday-sale/


Berkaitan: Cara Shopping di Lazada

Be sure to check out my upcoming post to see my in depth details sebab saya akan review beberapa produk yang ada dalam surprise box tu!

Entei sebelum ini - Lazada Birthday Blogger Contest

Terima kasih kerana membaca  Lazada Surprise Box 2017

17 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest


Lazada Birthday Blogger Contest. Kalau nak tahu pada bulan Mac merupakan birthday Lazada yang ke-5! Sepanjang lima tahun bertapak, Lazada menjadi peneraju e-dagang Malaysia dan Asia Tenggara walaupun bersaing dengan banyak portal beli-belah seumpanya.

Lazada menjadi pilihan kerana menawarkan barangan pada harga murah dan kualiti servis yang baik. Saya sendiri pernah beberapa kali beli barang di Lazada, contohnya jam tangan Casio, dua handbag jenama Mango, buku, pendrive, dan lain-lain. Sangat berpuas hati dengan kualiti produk dan servisnya.

Why do I love Lazada?

Murah - Sebab apa lagi kalau bukan kerana harga yang berpatutan! Produk yang dijual jauh lebih murah dari kedai fizikal. Jika browsing Lazada mesti makan masa lama sebab terpukau dengan potongan harga yang diberikan.
A post shared by nikkhazami (@nikkhazami) on

Lagi seronok kalau guna aplikasi Lazada pada smartphone. Tengah baring pun boleh window shopping. Tu tak cerita lagi pasal promosi dan jualan murah yang berjalan sepanjang tahun!

Berkaitan: Cara Shopping di Lazada

Laman web mesra pelanggan - Laman Lazada sendiri cukup menarik dan kemas. Setiap produk disusun mengikut kategori dan mudah dicapai pelanggan baru serta sentiasa menekankan promosi yang sedang berjalan. Ciri mesra pelanggan ini lebih memudahkan pelanggan untuk membuat pembelian.

Produk idaman?

Memandangkan saya bercadang nak pindah bilik, tiga produk untuk melengkapkan bilik baru adalah:


Apa yang diperlukan oleh sorang blogger? Home office! Cukup tertarik dengan design meja ni, nampak moden dan kemas.


2. PU Leather Swivel Office Chair (White)   

You are the chair to my desk! Kerusi yang lembut dengan arm rest sangat membantu kalau nak duduk depan komputer berjam-jam.



3. LG 43" Smart Full HD LED TV 43LH570T   

First of all, I don't watch tv that much. Tapi memandangkan ini merupakan smart tv, jadi boleh la saya tonton Youtube dan movie pada skrin besar. Mana tahu kot-kot nak subscribe Netflix, boleh ber-Netflix and chill!


Improvements?

Setakat ni saya memang tak ada masalah dengan Lazada, cuma untuk menambah baik kualiti servis, Lazada perlu improve:

Packaging - Supaya barang tidak rosak semasa proses penghantaran.
Khidmat pelanggan - Memberi respon yang pantas terhadap masalah yang dihadapi pelanggan.

HAPPY BIRTHDAY LAZADA! Semoga kekal menjadi peneraju e-dagang Malaysia dan terima kasih kerana sentiasa berusaha dalam memenuhi permintaan pelanggan.


Lazada memang selalu anjurkan contest untuk blogger, yang pernah menang sebelum mesti tahu hadiah memang best! Kali ni kalau menang dapat voucher! Cepat join sebelum 23 Mac! Untuk maklumat lanjut rujuk sini >> http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Entri sebelum ini - Babak Gay Dipotong, Beauty And The Beast Lulus

Terima kasih kerana membaca Lazada Birthday Blogger Contest

14 Januari 2017

Kerja dari Rumah dengan iLancee

kerja dari rumah dengan ilancee

Kerja dari Rumah dengan iLancee. Ada komputer, talian internet, dan kemahiran tertentu sudah cukup untuk anda jana pendapatan secara online. Tak perlu redah kesesakan jalan raya, bekerja di bawah terik matahari kerana anda hanya kerja dari rumah dengan iLancee.

Jika anda memiliki kreativiti atau kemahiran tertentu, saya syorkan promosi servis anda di laman iLancee. Rugi kalau ada bakat tapi tak digunakan sebaiknya, apatah lagi ia adalah kerja dari rumah sahaja. Kemahiran yang dimaksudkan adalah bina laman web, editing, tulis review, reka doodle, translation, dan lain-lain.

Apa itu iLancee?

iLancee.com adalah platform jual beli untuk anda menawarkan servis mengikut kepakaran atau kemahiran secara online supaya mudah dicari oleh pelanggan yang memerlukan khidmat anda. Dalam bahasa mudah, iLancee ibarat sebuah kedai yang menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan. Menariknya, segala kerja dilakukan dari rumah.


Kerja dari Rumah dengan iLancee

Buat duit tanpa modal

Syarikat kendalian Serius Media Network yang beroperasi sejak 2014 adalah marketplace terbesar di Malaysia. Ia ditubuhkan untuk membantu usahawan digital dari Malaysia, Brunei, Indonesia, dan Singapura untuk buat duit secara online. Berbekalkan kemahiran sahaja anda sudah boleh buat duit atau kerja dari rumah dengan iLancee. Lagi best, daftar iLancee adalah percuma! Ini bermakna anda boleh buat duit tanpa modal!

Cuba tengok contoh kat bawah, anda hanya perlu letak kemahiran dan harga servis di iLancee. Kemudian mereka yang berminat akan menghubungi anda. Ingat, untuk dapatkan pelanggan servis anda mesti berkualiti, menarik dan berpatutan.


Saya sedia beberapa contoh servis yang anda boleh tawarkan di iLancee.
  • Bina laman web
  • Naikkan jumlah 'Likes' di Facebook
  • Tulis artikel advertorial
  • Bina template SEO blogger
  • Design banner
  • Translation
  • Design header blog
  • Edit video
  • Design logo
  • Tulis artikel
  • Lukis doodle
Sebenarnya banyak jenis servis atau 'gig' yang anda boleh tawarkan di iLancee. Asalkan servis anda berkualiti, menarik, dan berpatutan, tak mustahil boleh jana income dengan hanya kerja dari rumah.

Contoh servis yang ditawarkan di iLancee

contoh kerja iLancee

Kelebihan iLancee
  • Buat kerja dari rumah 
  • Daftar percuma, tanpa modal
  • Dipercayai
  • Transaksi selamat
  • Keselamatan tinggi
  • Syarikat tempatan dan dibayar dalam Ringgit Malaysia
  • Tak perlu akaun PayPal
  • Client cari anda, bukan anda cari client. 
Cara pembayaran iLancee

Pasti anda tertanya-tanya macam mana pembayaran/upah dibuat. Untuk pengetahuan, client akan bayar melalui iLancee. iLancee mengenakan caj perkhidmatan sebanyak 20% daripada harga yang anda kenakan kepada pelanggan.

kerja dari rumah dengan ilancee 3

Contohnya, anda caj pelanggan sebanyak RM50 untuk satu servis. iLancee akan tolak RM10 dan membayar anda sebanyak RM40. Ok kan?

Untuk lebih pencerahan tentang cara daftar dan letak servis di iLancee, boleh tonton video di bawah. Ringkas tapi padat!


Sebenarnya elok daftar je dengan iLancee walaupun anda cuma ada kemahiran reka banner iklan atau header blog.  Sangat sesuai buat suri rumah yang berkelayakkan tinggi dan pelajar universiti. iLancee ni sebenarnya salah satu lubuk buat duit online. Mudah betul kerja dari rumah dengan iLancee ni. Boleh daftar percuma di sini >> www.ilancee.com

 
Contest iLancee ini telah dianjurkan oleh ahmadFaiz.com dan ditaja oleh SM Creative Studio, Semanis Kurma, Bina Blog Sendiri, Best Autoresponder, Panduan Bisnes Ebook, Buat Duit Blog, Best Hosting, Affiliate Malaysia, Poslaju TrackingInfobiz FB Ads, Bin Muhammad, Seri Nian Blogger, Hiburan Sabah, Top Seo Friendly, Sentiasa Panas.
Entri sebelum ini - Senarai Rasmi Pemain JDT 2017

Terima kasih kerana membaca Kerja dari Rumah dengan iLancee

1 Disember 2016

Lazada Online Revolution: Apa yang Best?


Lazada Online Revolution: Apa yang Best. In case you missed it, sekarang ni Lazada sedang mengadakan jualan tahunan terbesar iaitu Online Revolution. Kebanyakkan produk yang ada di Lazada mendapat potongan harga lebih 90%! Potongan harga ini hanya boleh dinikmati bermula 11 Nov hingga 12 Dis sahaja.

Kalau anda baca entri terdahulu, saya terima sebuah kotak dari Lazada yang dinamakan Box Of Joy. Kotak itu mengandungi pelbagai jenis produk dari jenama best seller Lazada. Jenama aksesori komputer seperti Logitech hingga ke barang keperluan bayi, Momy Poko.


Dalam banyak-banyak item yang ada dalam kotak tu saya highlight tiga produk favorite.

Lazada Online Revolution: Apa yang Best?

Logitech x100 Wireless Speaker

Mood untuk dengar muzik datang tak kira masa dan tempat. Tapi untuk dapatkan bunyi kuat dan berkualiti takkan nak angkut speaker besar kat rumah tu. Sebab tu la sekarang ni dah banyak wireless speaker di pasaran dan semua orang suka peranti yang berhubung tanpa wayar.


Apa yang best tentang speaker Logitech x100 Wireless Speaker ni adalah rekaan cantik, bunyi best, dan bluetooth yang stabil. Saya bagi 4.3/5 bintang. Tak perlu ragu-ragu lagi sebab Logitech sedia terkenal dalam arena penawaran aksesori komputer. Best jugak ada speaker wireless ni, siap la kau aku pasang lagu Coldplay kuat-kuat lepas ni! 😈

Berkaitan: Daniel Wellington Original Murah di Lazada

SanDisk Dual Drive 3.0

Mesti semua pemilik smartphone ada masalah tak cukup space sebab terlalu banyak apps, lagu, video, dan selfie dalam telefon. Sayang nak delete sebab tu semua memori. Tapi kalau dan ada Dual Drive dari SanDisk ni, dah tak ada lagi masalah tak cukup space.


Dual Drive berfungsi memindahkan file dari telefon. Anda boleh simpan dalam drive tersebut atau pindah ke dalam komputer/peranti lain. Cuma cucuk pada telefon (peranti Android sahaja) kemudian transfer. Senang kan? apatah lagi jenama SanDisk memang sudah terkenal dengan produk storan tambahan. Saya bagi 5/5.

Baca: Cara Semak Huawei Original

Nescafe Rasa Pandan White Cofee

Coffee is my saviour in the morning. Tak sah kalau tak minum Nescafe. Kopi terbaru dari Nestle, Nescafe Rasa Pandan Huawei Original, ni lain macam sikit ia merupakan white coffee berperisa pandan. Apa yan membezakan kopi ni dengan kopi lain adalah aromanya yang umpph! Bau pun dah wangi dan manis.

Lagipun nescafe ni 3 in 1. Cuma bancuh dengan air panas je. Lagi best Nescafe pandan ni boleh diminum panas sejuk. Sedap!! Saya bagi 4/5


Semua produk dari jenama Logitech, Sandisk, dan Nestle tengah ada diskaun sekarang. Baik pergi usha Lazada, sebelum kempen Online Revolution tamat pada 12 Disember ini!!!

Anda boleh rujuk mana-mana banner atau link Lazada yang ada dalam blog ni dan ia terus membawa anda ke harga terbaik.

Entri sebelum ini - Sinopsis Lara Cinta Ameena

Terima kasih kerana membaca Lazada Online Revolution: Apa yang Best?

29 November 2016

Cara Dapatkan Diskaun untuk Produk Kecantikan


Cara Dapatkan Diskaun untuk Produk Kecantikan. Jika anda biasa singgah ke blog ni pasti ada perasan yang saya selalu terbitkan entri tentang tips shopping online. Dalam entri ini juga saya akan kongsikan bagaimana untuk beli barang makeup dengan harga termurah/diskaun secara atas talian.

Sesiapa sahaja yang memperuntukkan bajet kecil terhadap barang makeup pasti terseksa setiap kali browsing portal beli-belah kerana harga kebanyakkan barang makeup agak mahal. Jangan risau lepas ni tak akan ada masalah lagi.

Baca: Harga Terkini Rawatan Hospital Kerajaan

Sebelum tu anda perlu semak mana-mana laman web yang menawarkan diskaun melalui 'newsletter' mereka. Banyak portal beli-belah yang membuat tawaran seperti ini contohnya diskaun untuk belian pertama atau penghantaran percuma. Namun ia biasanya hanya hadir pada musim perayaan.


Selain itu sosial media menjadi salah satu medium untuk kaum hawa semak web site mana tengah buat sales. Walaubagaimanapun, jualan murah tidak berlangsung setiap hari.

Paylesser

Tapi tahukan anda Paylesser menawarkan kupon yang memberikan diskaun hebat ketika shopping online? Anda akan mendapat diskaun 10 hingga 20 peratus terutamanya bagi mereka yang nak beli produk kecantikan! Daftar secara percuma dan Paylesser membantu anda menjadi pembeli yang bijak dalam mendapatkan harga terbaik.


Cara Dapatkan Diskaun untuk Produk Kecantikan

Untuk tampil cantik di mata umum memerlukan perbelanjaan besar. Sebab tu kena beli produk yang berkualiti dan dipercayai. Namun ia bukan murah. Apatah lagi dari jenama terkenal dunia. Kalau anda biasa beli barang makeup online, mesti tahu tentang Hermo.my, salah satu portal beli-belah yang menjual produk penjagaan diri sahaja.

Hermo voucher

Hermo Malaysia yang berpengkalan di Johor ini memiliki segala macam produk kecantikan dari penjagaan wajah, rambut, kulit, mandian, dan wangian. Sebut sahaja jenama apa yang anda inginkan, Maybelline, L'Oreal, SK-II, NYX, Biotherm, dan banyak lagi. Termasuklah barangan dari Korea yang memang tengah 'in' sekarang.


Harga yang ditawakan juga cukup berpatutan tapi anda boleh membelinya dengan harga yang lebih murah dengan menggunakan voucher Hermo dari Paylesser. Daftar percuma di Paylesser dan anda boleh menikmati potongan harga gila-gila dengan vouvher dari mereka. Memang kena sangat dengan tagline Hermo iaitu 'turning beauty in a click.'

Diskaun 20% Shoppu

Okay honestly, saya baru je tahu tentang kewujudan Shoppu. Kemunculan banyak pusat beli-belah atas talian sekarang ni memang susah nak catch up.  Di laman Shoppu ni macam-macam ada dan tidak hanya tertumpu pada produk kecantikan sahaja. Pakaian, gajet, elektronik, keperluan bayi, barangan runcit, dan kelengkapan rumah.


Tapi dalam entri ni saya nak fokuskan barang makeup sahaja. Dengan Paylesser anda boleh mendapatkan potongan sehingga 20% untuk barangan kosmetik di Shoppu. Jadi jika anda guna kod kupon ni, bertambah-tambah penjimatan yang boleh dilakukan!

Kedua-dua Hermo dan Shoppu ni sememangnya dipercayai dan menjual produk asli dan berkualiti. So tak perlu ragu-ragu untuk membuat pembayaran. Masukkan kod kupon dan voucher pada ruangan yang disediakan masa nak bayar.


Kenapa bayar lebih kalau ingi tampil cantik? Sebab sekarang ni anda dah tahu cara macam mana nak beli alatan kosmetik dengan harga terendah. Rugi kalau tak guna kupon dari Paylesser. Sebab membeli secara online sendiri dah memberi banyak kelebihan kepada pengguna.

There you have it. Semoga entri ni dapat membantu korang melakukan penjimatan masa nak shopping barang make up. Boleh share tips ni dengan kawan-kawan yang lain. Bye!

Entri sebelum ini - Sinopsis Isteri Tuan Ihsan di Astro Ria

Terima kasih kerana membaca Cara Dapatkan Diskaun untuk Produk Kecantikan

16 November 2016

Lazada Box of Joy Sempena Online Revolution 2016


Kalau anda biasa baca blog ni, saya sentiasa update tentang jualan murah di Lazada. Semua tahu yang laman beli-belah paling popular, Lazada, sentiasa ada potongan harga. Saya sendiri dah beberapa kali shopping di Lazada sebab murah, banyak pilihan dan senang.

Jualan murah di Lazada boleh dikatakan sepanjang tahun. Tapi kali ni lain macam sikit kerana bermula 11 Nov hingga 12 Dis Lazada mengadakan jualan tahunan terbesar iaitu Online Revolution

Online Revolution (OR) tahun ini membawa tema Brands For All (Jenama Untuk Semua) di mana terdapat diskaun gila-gila ke atas produk yang paling digemari pengguna Malaysia.

Lazada Box of Joy Sempena Online Revolution 2016

Jadi sempena OR, Lazada bermurah hati menghantar Box of Joy kepada saya yang mengandungi pelbagai produk dari jenama terkemuka. Boleh tahan jugak berat kotak ni, dah rasa macam subscription box! Produk tersebut adalah dari jenama popular antaranya SanDisk, Logitech, Nestle, Mamy Poko, Tefal, dan L'Oreal.

lazada box of joy

Apa yang ada dalam Box Of Joy?
lazada box of joy

Setiap item yang ada dalam Box Of Joy tu boleh didapat dengan harga lebih murah di Lazada sempena promosi OR!! Tema Brands For All ini bertepatan dengan konsep Lazada yang bukan sahaja menjual alat eletronik bahkan turut memenuhi permintaan pengguna dalam mendapatkan barangan runcit.


Kalau anda nak produk dari jenama yang saya sebut tadi, sekarang adalah waktu terbaik! Saya dah sediakan link kat atas dan banner yang membawa anda terus ke harga diskaun. Online Revolution ni hanya berlangsung pada 11.11 hingga 12.12 sahaja. CEPAT!!!

Lazada Malaysia

Entri sebelum ini: Fakta Menarik Fantastic Beast and Where To Find Them

Terima kasih kerana membaca Lazada Box of Joy Sempena Online Revolution 2016

22 Oktober 2016

Pengalaman Beli Barang CJ Wow Shop

Pengalaman Beli Barang CJ Wow Shop. Membeli-belah dengan menonton siaran demonstrasi melalui saluran televisyen bukan lagi perkara baru, ia telah wujud sejak bertahun lalu. Namun ia benar-benar mendapat tempat di hati rakyat Malaysia bermula 2 tahun lalu.

Berikutan ramai yang gemar membeli-belah di atas talian, kini makin bertambah saluran tv yang menyediakan perkhidmatan sama iaitu berkonsepkan 'shoppertainment' antaranya adalah CJ Wow Shop. Siaran demonstrasi CJ Wow Shop (CJWS) milik Media Prima Bhd ini bersiaran di saluran Tv3, ntv7, 8Tv, Tv9, dan laman tonton.my.

Baca: Nyra Skinworks: Foundation Tahan Lama

CJWS menjual pelbagai jenis produk dari kategori kediaman dan kehidupan, kecantikan, fesyen dan digital. Cara pembelian pula tidak terhad dengan melayari laman web sahaja, anda boleh turut boleh membuat pesanan melalui talian bebas tol dan melalu aplikasi telefon pintar.

Pengalaman Beli Barang CJ Wow Shop

Setakat ni saya dah beli dua barang dari CJ Wow Shop.... I mean, my parents bought them. Saya cuma tolong je iaitu Cornell Personal Blender (RM99) dan Coocan Multi Grill (RM309). Kedua-duanya berkualiti dan berfungsi dengan baik. Harga pula berpatutan dan berbaloi dengan fungsi yang ditawarkan produk tersebut.




Tempoh penghantaran pula hanya mengambil masa dua hingga tiga hari je dan barang sampai dalam keadaan baik. Saya memilih penghantaran Cash on Delivery (COD) menggunakan kurier GDex. Tak perlu online banking, dapat barang baru bayar.

Bagi yang nak tahu macam mana cara nak shopping di CJWS melalui online, boleh rujuk langkah di bawah.

Cara beli barang di CJ Wow Shop

1. Layari www.cjwowshop.my. Daftar di bahagian Signup. Masukkan maklumat peribadi dan sebagainya.

2. Selepas mendaftar anda sudah boleh membuat pembelian. Pilih barang yang anda inginkan kemudia klik 'Buy'.

3.  Semak barang berserta harga yang ditawarkan. Kemudian klik 'Checkout'.


4. Pada ruangan check out, pastikan nama dan alamat anda. Pilih Shipping method (penghantaran) dan payment method (pembayaran) in my case, saya pilih COD. Jika anda pilih transaksi online, pilih bank anda dan terus buat pembayaran.


Apa yang best tentang CJ Wow Shop atau rancangan berkonsep shoppertainment:
  • Boleh menonton demonstrasi
  • Boleh lihat sendiri kualiti dan kemampuan produk
  • Harga lebih murah dari pasaraya
  • Terdapat potongan harga pada jam tertentu

Lagipun cara nak beli barang pun senang kerana dengan paparan website yang ringkas dan mudah difahami.

Just because I say nice things about CJ Wow Shop it doesn't mean this is paid review. This is not a sponsored post. But I'd love to be sponsored. *cough*

Entri sebelum ini - Kisah Disebalik Meme Internet Popular

Terima kasih kerana membaca Pengalaman Beli Barang CJ Wow Shop

22 September 2016

Cara Beli Barang di 11Street


Cara Beli Barang di 11Street. Makin lama makin banyak pulak laman portal beli-balah di Malaysia. Nama 11Street mungkin agak asing kerana ia baru dilancarkan di Malaysia pada April tahun lalu. 11Street sebenarnya berasal dari Korea dan sudah terkenal dibeberapa negara seperti Turki dan Indonesia sejak 2008 lagi. 

Dikendalikan oleh Celcom Planet Sdn Bhd iaitu anak syarikat Axiata Bhd, 11Street menyokong semua jenis penjual termasuk individu, peruncit, perniagaan kecil dan sederhana (PKS) untuk menjual barang di 11Street. Ia lebih kurang seperti 'perantara' seller dengan pembeli. Sebab tu macam-macam kategori dan produk ditawarkan. 

Saya baru pertama kali beli barang 11Street, entah kenapa tiba-tiba rasa nak belajar main rubik's cube. Bila saya Google, 11Street satu-satunya laman web yang menjual rubik's cube pada harga murah iaitu hanya RM12.80, jenama Shengshou, jenis 3x3. 

Baca: Kebab Sedap di Kota Bharu

Jadi dalam entri ni saya akan share cara beli barang di 11Street. Ia sama sahaja seperti shopping di laman web lain. Tapi bagi yang tidak tahu, jangan risau boleh rujuk langkah mudah di bawah.

Cara Beli Barang di 11Street

#1 Daftar di http://www.11street.my/register/memberRegistForm/subscribe.do, dan pilih 'Sign up'.


#2 Isi maklumat peribadi seperti nama penuh, alamat, dan nombor telefon. Kemudian anda akan mendapat email yang menyatakan anda sudan berjaya mendaftar dan sedia untuk membuat pembelian.


#3 Langkah paling best, pilih barang yang anda nak, sebagai contoh saya pilih SHS Rubik's Cube. Kemudian klik 'BUY NOW'.


#4 Anda akan dibawa ke laman butiran penghantaran. Isi nama penuh, no telefon dan alamat ke mana anda ingin barang dihantar.


#5 Pilih cara pembayaran sama ada debit/kredit kad, online banking, ATM transfer, atau AirCash. In my case, saya guna online banking. Pilih bank anda dan klik 'Proceed Payment'. Anda akan dibawa ke ruangan transaksi. Siap!


#6 Anda akan menerima email pengesahan dari 11Street dan memberitahu pesanan sedang diproses berserta tracking number.

Servis 11Street

Servis tip top dan rubik's cube sampai dalam keadaan baik walaupun lambat lima hari. Tapi bukan salah 11Street kerana seller telah membuat penghantaran sehari selepas saya membuat pesanan. Masalah kelewatan disebabkan PosLaju.



Rubik's cube tu pulak berkualiti, lancar, smooth, dan tidak tersekat-sekat. Sangat berbaloi dengan harga RM12.80.

Saya berpuas hati dengan perkhidmatan 11Street, walaupun agak ragu-ragu pada awalnya. Mungkin sebab layoutnya yang kurang menyerlah. Tapi 11Street memang boleh dipercayai dan sangat mengambil berat soal perkhidmatan. Mereka memastikan seller menghantar barang dengan betul dan pada masa pantas.

Entri sebelum ini - ULASAN FILEM: Train To Busan

Terima kasih kerana membaca Cara Beli Barang di 11Street