Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan

Selasa, 14 Ogos 2018

,
Walaupun baru tiga tahun diperkenalkan, Shopee semakin medapat tempat di hati rakyat Malaysia. Ini kerana servis dan harga barang yang dijual memenuhi kehendak ramai. Tetapi jika anda berdepan dengan kesulitan, sudah pasti perlu menghubungi Shopee Customer Service Malaysia. Tapi bagaimana caranya?

Sebelum itu, khabarnya Shopee kini semakin hampir merampas takhta Lazada sebagai platform e-dagang nombor 1 di Malaysia. Betul ke? Jika mereka mengekalkan prestasi seperti sekarang, tidak mustahil Shopee akan menjadi portal membeli belah pilihan utama Malaysia.


Platform jual beli online paling mudah


Satu lagi faktor yang menyumbang kepada populariti Shopee adalah kerana ia merupakan platform jual beli online yang mudah. Anda bukan sahaja boleh membeli, bahkan menjual barang dengan mudah dan pantas. Saya dah cerita panjang lebar dalam artikel ini - Shopee Aplikasi Untuk Jual Beli Barang

Shopee menjadi medium baharu usahawan online untuk  menjana pendapatan kerana ia tidak melibatkan modal yang besar. Segalanya boleh dilakukan dengan mudah melaui aplikasi Shopee iOS/Android yang boleh dimuat turun percuma.


Saya sendiri pernah menjadi seller. Seriously, memang mudah sangat jual barang di Shopee. Dah la tidak memerlukan syarat ketat. Shopee pula tidak mengenakan sebarang bayaran atau komisyen atas setiap produk yang berjaya dijual. Best kan? Boleh baca lanjut di sini - Cara Jual Barang di Shopee.

Tetapi bagaimana pula anda berdepan dengan kesulitan? Mesti kelam kabut. Mana tidaknya, ia melibatkan wang ringgit. Nah, ketika inilah memerlukan anda menghubungi Shopee Customer Service.

Ini antara permasalahan yang sering dihadapi pelanggan dan penjual Shopee


  • Barang tiba lewat dari tarikh yang dijanjikan - Kita semua biasa berdepan dengan masalah ini. Apabila ETA menetapkan barang akan tiba dalam masa 3-5 hari berkerja. Tetapi dua minggu pun masih belum sampai.
  • Barang rosak - Barang yang dibeli tidak berfungsi dengan baik dalam tempoh warranty. Ataupun rosak akibat pembungkusan yang tidak efficient.
  • Ketiadaan stok - Shopee sering memaparkan sama ada sesuatu produk itu masih ada stok atau tidak. Yang menjadi masalah adalah, ia tertulis 'In Stock' dan anda sudah membuat bayaran, tetapi hakikatnya tiada stok dalam simpanan. Akhirnya, barang tidak sampai.
  • Kod diskaun tidak berfungsi - Kita sudah tentu tidak mahu melepaskan peluang untuk menggunakan kod diskaun. Tetapi kod tersebut tidak berfungsi. Perkara ini pernah terjadi kepada saya. Dan saya terus menghubungi khidmat pelanggan.

Oh ya, anda kena tahu yang Shopee hanya menyediakan medium, dan mereka sendiri tidak menjual barang. Sebaliknya ia bergantung kepada seller luar.

Jangan risau sekiranya anda mempunyai masalah seperti di atas, kerana anda boleh melaporkannya kepada khidmat pelanggan. Saya akan tunjukkan tatacaranya. 

Cara hubungi Shopee Customer Service Malaysia


Terdapat DUA cara untuk menghubungi pegawai khidmat pelanggan Shopee. Iaitu menghubungi nombor telefon Shopee Malaysia DAN melalui email.

Cara 1:
Menghantar email kepada khidmat pelanggan. Email tersebut tidak perlu formal. Ringkas, mudah difahami (tidak menggunakan short form) dan straight to the point. Shopee customer service email:
support@shopee.com.my 

Cara 2:
Hubungi Shopee contact number Malaysia
03 2777 9222

Anda boleh menghubungi mereka menggunakan kedudua cara di atas setiap hari dari jam 9 am - 6 pm.

Cuma anda perlu ingat itu simpan Shopee receipt/invoice yang mempunyai 'Order Number'. Senang untuk rujukan mereka nanti.



Saya juga pernah email kepada Shopee seller support, surprisingly email dibalas dalam waktu yang singkat! So, cubalah!

Untuk maklumat lanjut layari: https://help.shopee.com.my/hc/en-us/articles/115007707107

Hah sekarang dah tahu macam mana nak contact Shopee Customer Service Malaysia, semoga masalah pembelian anda dapat diatasi dengan segera.


Ahad, 22 April 2018

,

Beli Topup Prepaid Online di Lazada. Sudah menjadi kemestian bagi setiap telefon pintar untuk membuat panggilan, menghantar pesanan ringkas, dan mempunyai akses internet.

Bagi mereka yang menggunakan pascabayar, anda mungkin tidak mempunyai masalah untuk menggunakan semua kemudahan ini. Ini kerana pelan yang anda langgan sudah hadir dengan panggilan, SMS, dan akses internet sama ada kuota ataupun tanpa had.

Namun bagaimana pula mereka yang menggunakan talian prabayar? Tengah asyik bersembang menggunakan WhatsApp, seronok membuat panggilan video, stalk Instagram crush (penting ni), menonton Youtube, dan bermain Mobile Legend, tiba-tiba terbantut kerana kehabisan kredit.


Malah kalau yang menjalankan bisnes online, terputus panggilan telefon atau tidak dapat memberi respon kepada pelanggan pastinya menjejaskan perniagaan anda!

Malas ke kedai untuk beli topup
Disaat anda terdesak memerlukan kredit macam ni, mula la tidak senang duduk sebab nak tambah nilai. Tapi keadaan tak mengizinkan anda untuk ke kedai topup! 🙈

Kadang-kadang bila dah sampai kat kedai, jumlah tambah nilai yang anda inginkan sudah sold out atau tak available. Yang ada cuma nilai yang lebih tinggi seperti RM30-RM100. Sedangkan bajet anda cuma RM5 sahaja. I know, I've been there before...

Baca juga: Review BOSE Soundsport Wireless dari Lazada

Saya dah tahu cara yang paling mudah dan menjimatkan masa untuk beli topup. Tapi sebelum tu korang kena pastikan yang korang masih mempunyai akses internet. Jangan sampai takde kredit langsung ye, sebab korang kena beli online.

Beli Topup Prepaid Online di Lazada

Mungkin masih ramai lagi yang belum tahu yang Lazada, e-merchant paling popular di Malaysia ni sebenarnya turut menyediakan servis tambah nilai. Yes, you read it right. Lazada jual topup!

Siapa sangka, ingatkan Lazada ni jual produk sahaja tapi tambah nilai atau reload prepaid pun ada.

Tambah bila-bila masa!

Apa yang paling best dengan topup online adalah anda boleh tambah nilai bila-bila masa dan di mana sahaja. Tak perlu bersusah payah ke kedai runcit atau 7 Eleven.

Untuk memudahkan semua, cara topup pun senang. Hanya dengan tiga langkah, korang dah boleh nikmati akses internet, panggilan telefon, dan lain-lain.

Dalam entri ini saya nak kongsikan cara atau topup prepaid di Lazada.

Cara beli topup/reload prepaid Lazada

Sebelum tu pastikan anda mempunyai akaun Lazada, kalau masih belum mendaftar, sila daftar di SINI. Kemudian layari https://www.lazada.com.my/mobilerecharge.html


Langkah 1:
Masukkan nombor telefon.
Pilih jumlah tambah nilai (RM5 - RM100)
Pilih "Top up now"

Langkah 2:
Pilih cara pembayaran sama ada "Debit/Credit Card" atau "Online Banking"
Pilih bank
Place order


Langkah 3:
Anda kemudian akan di bawa ke laman transaksi. Login akaun simpanan anda dan terus bayar.  Tak perlu masukkan jumlah kerana Lazada akan terus tolak jumlah topup yang anda beli.

Senang bukan?

Anda hanya perlu masukkan nombor telefon sekali sahaja kerana nombor telefon akan terpapar secara automatik pada pembelian kedua dan seterusnya.

Memandangkan ni banyak syarikat telekomunikasi, Lazada menawarkan 6 telco popular seperti Digi, Celcom, Maxis, Tune Talk, U Mobile dan XOX untuk memberi lebih banyak pilihan buat anda.

Beli Topup Prepaid di Lazada

Dan lagi satu, Lazada turut menyediakan promosi tambah nilai bulanan untuk semua telco yang saya sebut kat atas tu.

Kredit ni boleh habis bila-bila masa sampai anda sendiri pun tak sedar. Harap entri ni boleh selesaikan masalah korang yang malas nak pergi beli topup!

Entri sebelum ini - Fakta Menarik A Quiet Place

Terima kasih kerana membaca Beli Topup Prepaid Online di Lazada

Ahad, 1 April 2018

,

9 Makanan Yang Membakar Lemak dan Memberi Tenaga. Bila bercakap tentang menurunkan berat badan, kita sering tertanya-tanya selain bersenam makanan apakah yang boleh membakar lemak?

Sebenarnya kita memerlukan lemak dalam badan. Lemak memainkan peranan penting dalam melindungi organ, memanaskan badan, membantu pertumbuhan sel, dan memberi tenaga untuk melakukan aktiviti harian.

Baca juga: REVIEW Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Walau bagaimanapun, seperti yang kita tahu lemak berlebihan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius seperti sakit jantung, obesiti, kencing manis, angin ahmar, dan tekanan darah tinggi.


Jadi, misi anda sekarang adalah untuk membakar lemak berlebihan. Terdapat beberapa makanan yang membakar lemak selain mengandungi nutrien yang membuatkan anda rasa kenyang dengan lebih lama.

9 Makanan Yang Membakar Lemak dan Memberi Tenaga

1. Oat - Kaya dengan fiber dan rendah kalori. Semangkuk oat setiap pagi sudah cukup untuk meningkatkan metabolisma dan mengekalkan rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang.


2. Apple hijau - Mengandungi anti oksidan polyphenols yang mencegah badan dari menyimpan lemak berlebihan

3. Teh hijau - Mempercepatkan proses pembakaran kalori dengan menghalang penyerapan lemak arteri dan kolesterol. Ia juga salah satu rahsia awet muda. Ingat, teh hijau asli tanpa campuran susu pekat!

Makanan Yang Membakar

4. Telur - Selain kaya dengan protein, Kadar lemak dan kalori dalam telur adalah rendah tetapi ia kaya dengan sumber protein dan vitamin. Cara penyediaanya juga amat mudah, cuma elak dari menggunakan minyak.

Baca juga: Ini Kegunaan Gel Aloe Vera yang Anda Tidak Tahu

5. Blueberries - Banyak kajian menunjukkan buah blueberry anti oksidan dan anthocyanins yang menghalang badan dari menyimpan lemak.


6. Avocado - Ramai mempercayai yang avocado mampu membakar lemak degil yang terkumpul pada perut. Namun, pastikan anda mengambilnya dalam jumlah terkawal kerana ia juga mengandungi kalori.

7. Lada - Lada sangat efektif dalam meningkatkan metabolisma kerana mengandungi capsaicin. Campurkan lada dalam telur goreng/rebus yang anda makan setiap pagi.

8. Sweet potato - Ubi ini menghalang lemak dari terus berkembang dalam badan. Tambahan pula ia cukup enak. Potong, letak dalam baking tray, renjis dengan olive oil, taburkan serbuk paprika, panaskan dalam oven sekitar 25 minit.


9. Bayam - Antara sayur yang kaya dengan zat! Tinggi metabolism yang membantu mempercepat proses pembakaran lemak. Tidak seperti sayur lain, banyak kajian mencadangkan bayam direbus atau distim untuk membuang asid yang tidak diperlukan. Ingat, jangan rebus lebih dari 1 minit!

Entri sebelum ini - Cara Jual Barang di Shopee

Terima kasih kerana membaca 9 Makanan Yang Membakar Lemak dan Memberi Tenaga

Khamis, 29 Mac 2018

,
Cara Jual Barang di Shopee

Cara Jual Barang di Shopee. Saya rasa nama Shopee dah tak perlu diperkenalkan lagi. Walaupun mula beroperasi di Malaysia pada 2015, perniagaan mereka cepat berkembang. Shopee kini menjadi antara e-merchant utama negara.

Anda mungkin familiar dengan beli barang di Shopee memandangkan ia cukup popular dengan tawaran diskaun yang dikenakan pada banyak produk. Tapi masih ramai yang tak tahu, yang anda sendiri sebenarnya boleh menjual Shopee.


Apa yang menariknya di Shopee, anda tidak perlu melalui langkah rumit untuk jual barang. Anda boleh menjual barang dengan mudah hanya menggunakan telefon pintar.

Baca juga: Cara Berniaga di Instagram

Kalau sebelum ini saya pernah berkongsi cara beli barang di Shopee, kali ni saya nak share tatacara untuk JUAL BARANG di Shopee pulak.

Saya akan tunjukkan cara menjual guna telefon pintar sebab ia lebih mudah memandangkan camera dah tersedia untuk ambil gambar barang yang ingin dijual.

Cara Jual Barang di Shopee

Langkah 1: Download aplikasi Shopee di Apps Store (iOS) atau Google Play Store (Android).

Langkah 2: Anda perlu ada akaun Shopee. Pilih SIGN UP > Isi Maklumat peribadi > Anda akan terima email pengesahan menandakan telah berjaya dan sedia untuk membeli atau menjual.


Langkah 3: Pilih 'Me' > Selling > 'Add New Product' kemudian masukkan gambar barang yang ingin anda jual. Di sini anda diberi tiga pilihan sama ada untuk mengambil gambar, memilih gambar yang sudah tersimpan dalam telefon ataupun melalui Instagram.

Langkah 4: Selesai memasukkan gambar produk, isi maklumat produk dengan lengkap dan terperinci termasuk harga dan kos penghantaran.

Langkah 5: Pilih 'SUBMIT'.


Langkah 6: Masukkan nombor akaun untuk menerima pembayaran.

Langkah 7: Untuk memastikan barang anda tersenarai dalam laman Shopee, anda perlu mengesahkan (verify) nombor telefon pada Langkah 7.


Senangkan nak jual barang di Shopee ni? Tak perlu lalui procedure rumit.

Yang paling saya suka, terdapat ruangan 'Chat' yang membolehkan pembeli menghantar mesej secara terus kepada peniaga. Senang nak tanya apa-apa soalan contohnya tentang produk dengan lebih detail.

Baca juga: Cara Buat Duit dengan Blog

Ingat, jangan sesekali menipu pelanggan. Contohnya gambar yang dipaparkan langsung tidak sama dengan actual product. Paling busuk, diskripsi produk ditulis 'original' sedangkan ia tiruan. Ataupun bayaran sudah dibuat tetapi barang tidak dihantar kepada pelanggan. Walau delay sekalipun, mohon inform pada pembeli supaya mereka tidak tertunggu-tunggu.

Saya nak cerita lebih pun tak boleh sebab tak banyak pengalaman. Anda boleh baca panduan lengkap ini untuk pencerahan - Bisnes Shopee

Entri sebelum ini - Tiada Lagi Perkhidmatan UBER di Malaysia

Terima kasih kerana membaca Cara Jual Barang di Shopee

Jumaat, 17 November 2017

,
Lazada Online Revolution 2017

Lazada Online Revolution 2017 Blogger Contest. Bagi online shopper, bulan November adalah waktu yang paling dinantikan kerana berlangsungnya promosi besar-besaran. Laman e-dagang paling popular, Lazada juga tidak terkecuali dengan mengadakan Online Revolution.

Melalui Online Revolution kali ini, anda boleh menikmati potongan harga sehingga 90% ke atas pelbagai produk. Dengan tema 'Shop The Universe', ini bermakna lebih banyak produk dijual pada harga murah.

Berkaitan: Lazada Surprise Box

Online Revolution bermula pada 11 November hingga 14 Disember. Banyak lagi masa, boleh dikatakan setiap hari saya masuk Lazada, surprisingly makin hari makin banyak produk yang mengalami penurunan harga. Kalau anda nak buat penjimatan, sekarang adalah masa untuk shopping!


Dah lebih 5 tahun Lazada beroperasi.. Dengan semakin banyak laman seumpamanya muncul, Lazada kekal nombor satu dan sentiasa menjadi pilihan rakyat Malaysia.

Lazada Online Revolution 2017 Blogger Contest

Kalau anda masih ingat produk pertama yang anda beli melalui atas talian dan bagaimana pengalaman ketika itu? I could not recall the first time I shopped online. Tapi antara belian terawal adalah jam tangan Casio menerusi Lazada. Sangat berpuas hati dengan servis dan produk. Portal Lazada senang nak navigate, proses penghantaran juga memuaskan. Jam tangan original, dan saya masih menggunakannya hingga ke hari ini. 👍

Lazada Online Revolution 2017

Jika ditanya apakah jenis produk yang saya lebih cenderung untuk membeli atas talian? Anthing! Tak kira produk dari kategori peralatan elektrik, pakaian, perabot, gajet, ataupun barangan runcit. Asalkan harganya lebih murah dan berbaloi dari kedai fizikal.

Apa yang saya suka tentang shopping online? Mestilah kerana ia lebih mudah dan sentiasa berpeluang menikmati harga rendah. Selain itu ia lebih menjimatkan masa dan tenaga. Walaupun terpaksa beberapa hari untuk barang sampai, I'd rather wait dari bersesak-sesak di pasaraya. Kenapa nak susahkan diri pergi kedai kalau boleh beli dengan hanya menggunakan telefon/komputer kan?

Berkaitan: Apakah Ciri Hard Disk Terbaik?

Apakah produk yang saya nak beli di Lazada semasa promosi Online Revolution? Buat masa sekarang ni saya tengah cari external hard disk. My current hard disk is almost full. Lagi satu nak bedside table and I have added Ikea Nordli into my wishlist. Sebelum ni pun pernah beli perabot iaitu kerusi Eames dari Lazada. Sangat berpuas hati! Saya tinggalkan link kat bawah kalau korang berminat nak beli.

Lazada Online Revolution 2017

- Casio Black Dial Gold
- Eames chair 
- Western Digital 1TB External Hard Disk


Seperti biasa setiap kali terdapat sales besar-besaran macam ni Lazada akan buat contest untuk blogger. Kalau nak menang voucher sehingga RM1,000 boleh join contest ni & syarat penyertaan sila rujuk >> Lazada Online Revolution 2017 Blogger Contest

Entri sebelum ini - Sinopsis Jurna Suraya di Tv3

Terima kasih kerana membaca - Lazada Online Revolution 2017 Blogger Contest

Ahad, 10 September 2017

,

Beli Kerusi Eames di Lazada. Let's face it, tidak semua mampu untuk memiliki perabot dari pereka antarabangsa. Jenama seperti Jacobsen, Corbusier, dan Stark (bukan Tony Stark) yang bunyinya sahaja bagaikan melodi indah. Kah!

Eames DSW Chair ni cukup popular. Anda yang gemar akan hiasan dalaman pasti cukup familiar dengan eames chair ni. Harga eames chair versi original bernilai lebih 350. Tu dalam mata wang Euro, cuba bayangkan dalam Ringgit Malaysia!



Berikutan harganya terlalu mahal apatah lagi jika ditukar ke matawang Ringgit Malaysia, maka banyaklah kilang cuba meniru perabot terkenal ini dan menjualnya menggunakan nama "replika original" dan menjualnya dengan harga rendah.

Baca: Raya Bedroom Makeover

Saya sendiri cukup-cukup minat dengan kerusi ni. Design minimalis tapi tetap mempunyai sentuhan modern. Malah, ia sesuai dipasangkan dengan meja makan atau ruang kerja. Comel! Maybe I have been watching Zoella's vlogs wayyy too much sehingga terpengaruh dengan hiasan dalaman dan lifestyle vlogger British itu.

Beli Kerusi Eames di Lazada

So I bought that chair. Tak susah pun nak cari kerusi eames di Malaysia versi replika, banyak je kat Lazada tu. Ada  macam-macam jenis, warna dan harga.



Bila saya tengok ada yang berharga bawah RM100 dan baca review dari pelanggan yang pernah membelinya, terus grab!

Saya pilih yang berharga RM89.90 (pada ketika itu) jauh lebih murah dari yang dijual oleh seller lain di Lazada. Bila lihat di bahagian review pelanggan yang pernah membeli kerusi ini, kesemuanya berpuas hati dengan produk dan servis yang diberikan.

Kerusi Eames Murah

I can't really compare this to the original Eames because I haven't seen it with my own eyes. Tapi kerusi yang saya beli ni nampak sebijik macam original. Kukuh, berkualiti dan cantik. Nak assemble pun senang, cuma pasang empat biji skru dengan pemutar yang disediakan.

Beli Kerusi Eames di Lazada
Kalau berminat nak beli, saya sediakan link kat bawah:

Kerusi Eames 
- Putih
- Hitam

Tak perlu ragu-ragu nak beli barang di Lazada, servis yang mereka berikan memang memuaskan sama ada dari segi kualiti atau penghantaran. Saya sendiri dah banyak kali beli barang dan setakat ni tak pernah ada masalah. Kalau tak pernah shopping di Lazada, saya dah tunjukkan tatacara di entri --> Cara Shopping di Lazada

Artikel sebelum ini - Fakta Menarik Filem IT 2017

Terima kasih kerana membaca Beli Kerusi Eames di Lazada

Sabtu, 26 Ogos 2017

,

Antara yang Menarik di Traveloka Sempena Sukan Sea 2017. Jika anda seorang kaki travel atau pernah membuat tempahan online, nama Traveloka pasti tidak asing lagi. Aplikasi tempahan pelancongan domestik dan antarabangsa ini sentiasa pilihan sesiapa sahaja kerana Traveloka sentiasa memberikan tawaran hebat dan harga terbaik.

Berkaitan: Tempat Shopping dan Hotel Menarik di Kuala Lumpur

Traveloka menyediakan lebih 100,000 di seluruh dunia dan berkerjasama dengan kira-kira 70 syarikat penerbangan domestik dan antarabangsa. Ini semua untuk pelanggan mereka yang ingin travel menikmati percutian dengan harga terbaik.

Pasti ada sahaja promosi menarik di Traveloka, kalau tidak masakan Traveloka diangkat sebagai aplikasi tempahan terbaik di Asia Tenggara?

Tahun 2017 menjadi tahun gemilang buat negara kita kerana menjadi tuan rumah temasya Sukan Sea ke-29. Traveloka mengukuhkan lagi kedudukan mereka dengan menjadi Penaja Emas dan Penaja Online Travel Partner untuk Sukan Sea KL 2017 yang sedang berlangsung dengan gilang-gemilang sekarang.


Antara yang Menarik di Traveloka Sempena Sukan Sea 2017

Promosi Hello Malaysia

Traveloka bukan suka-suka je nak sponsor, tapi penajaan ini memberi manfaat kepada pelanggan mereka yang ingin melancong sempena Sukan Sea. Sebagai penaja rasmi pelancongan, Traveloka mengadakan promosi Hello Malaysia iaitu tawaran eksklusif untuk mana-mana tempahan tiket penerbangan ke destinasi dalam Malaysia dengan diskaun sehingga 40% untuk tempahan hotel dan tiket penerbangan.


Promosi hebat ini hanya berlangsung sepanjang temasya Sukan Sea bermula 7 - 31 Ogos 2017 sahaja. Kebetulan pulan Sukan Sea ni berlangsung ketika cuti sekolah dan dekat dengan hari Merdeka, jadi inilah masa terbaik untuk bercuti dan lihat tempat-tempat menarik di negara sendiri bersama keluarga atau rakan. Untuk tempahan, sila ke https://www.traveloka.com/en-my/promotion/hello-malaysia. Anda juga boleh explore aplikasi Traveloka melalui Google Play Store dan App Store.

Live Streaming Sukan Sea 2017

Sebagai salah satu penaja Sukan Sea, Traveloka turut membawakan siaran Live Streaming di mana anda dapat menyaksikan acara yang sedang berlangsung secara LIVE melalui Facebook LIVE dan Youtube LIVE di laman rasmi >> Traveloka KL 2017. Anda boleh menyaksikan Sukan Sea secara real time di mana sahaja! Lepas ni tak ada alasan lagi kalau terlepas acara kegemaran.


Saya dah cuba tonton live stream tadi. Dapat tengok detik kemenangan Shazlin Zulkifli dalam acara boling. Laju je, tak lag langsung. 

Contest

Sambil-sambil tengok sukan, anda juga berpeluang memenangi kupon Traveloka dengan menyertai contes mudah iaitu meramal pemenang emas. Instructions contest adalah seperti berikut.


- Pilih acara untuk anda meramal pemenang. Anda dibenarkan pilih satu acara setiap hari.
- Untuk sertai contest, cuma masukkan email dan negara yang diramal menang.
- Hantar dan kongsi jawapan di media sosial.
- Memandangkan acara berbeza dipertandingkan, anda boleh menyertainya setiap hari.

Hadiahnya cukup lumayan! Jika berjaya meramal dengan tepat, anda menerima RM50 dan RM100 untuk pemenang terpantas! Hadiah keseluruh berjumlah RM45,000. Dah ramai yang menang, anda mungkin pemenang seterusnya! Join di sini >> http://travelokakl2017.com.my/contest/

Booth Traveloka

Bagi yang berpeluang berkunjung ke Stadium Bukit Jalil, anda sangat bertuah. Luangkan masa anda dengan singgah ke booth istimewa Traveloka. Sebab banyak aktiviti menarik serta peraduan yang team Traveloka jalankan. Sebab hadiah keseluruhan bernilai RM200,000 hanya untuk peraduan di booth Bukit Jalil sahaja.

Rugi kalau tak singgah booth Traveloka. Siapa tahu anda tidak akan pulang dengan tangan kosong selepas penat bersorak untuk Team Malaysia?


Bukannya selalu Malaysia boleh jadi tuan rumah acara sukan terbesar di rantau Asia ni.. Lebih membanggakan apabila Malaysia kini mendahului pungutan pingat emas. Pada saat entri ini ditulis Malaysia kini selesa ditangga teratas dengan mengumpul jumlah pungutan emas paling banyak.

Jika Malaysia muncul juara keseluruhan, bukankah manis kalau dapat meraikannya pada Hari Kebangsaan nanti? Laungkan sokongan anda kepada atlet Malaysia dan ayuh Bangkit Bersama!!

Artikel sebelum ini - Aiskrim Durian di McDonalds Malaysia Bermula 24 Ogos

Terima kasih kerana membaca Antara yang Menarik di Traveloka Sempena Sukan Sea 2017

Jumaat, 11 Ogos 2017

,



G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio. Siapa yang tidak kenal dengan jenama jam tangan terkemuka Casio? Jenama yang sudah berada di pasaran sejak 1974 ini sudah tidak asing lagi bagi pengguna jam tangan.

Oleh itu sempena menyambut ulang tahun siri G-Shock yang ke-34, Casio mengumumkan koleksi terbaru yang dinamakan BIG BANG BLACK  untuk siri popular itu. Koleksi terbaru ini hadir warna matte black  yang boleh didapatkan dengan 5 model berlainan.

G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio

Memandangkan siri G-Shock adalah antara siri jam tangan yang paling laris, Casio menampilkan 5 model baru dengan warna matte yang kini menjadi trend dan lain dari warna hitam yang pernah Casio hasilkan sebelum ini.

Namun ia bukanlah warna matte seperti yang biasa kita lihat kerana Casio menggunakan teknologi cat yang menyerap cahaya. Warna hitam matte ini diinspirasikan dari warna gelap alam semesta.

Kemasan unik

Bagi menambah kelainan dari model lain, warna menawan ini bukan hanya pada badan jam bahkan pada butang, buckle, dan skrin LCD turut diwarnakan hitam.


G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio


Setiap model memiliki keluli tahan karat dan ditambah dengan warna keemasan turut ditambah di bahagian buckel untuk memberikan warna kontra selain selari dengan nama Big Bang itu sendiri. Kemasan lain yang ada pada jam G-Shock kali ini adalah perkataan 'Since 1983' pada permukaan jam serta pada kotak khas untuk koleksi ini.

Peminat atau pengumpul jam tangan G-Shock pastinya teruja dengan model baru ini kerana ia mempunyai ciri lain dari yang lain.

Harga G-Shock Big Bang

Harga jam tangan ini dianggarkan bermula pada RM780. Jangan risau  Tak lama lagi mesti ada kat Lazada.
G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio
Apa yang membuatkan jenama Casio terus kukuh di pasaran adalah design, kualiti, dan harganya yang mampu milik. Saya sendiri memiliki jam tangan Casio jenis gold. Tahan lasak, berkualiti dan sesuai untuk pelbagai acara. Saya tinggalkan link di bawah kalau anda berminat nak beli model yang sama..

Anda boleh rujuk laman rasmi Casio untuk info lebih detail >> http://g-shock.jp/products/35th/


- Casio Women Black Dial Gold Stainless Steel Strap Watch

Artikel sebelum ini - Tips Tingkatkan Jualan di Instagram

Terima kasih kerana membaca G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio

Jumaat, 30 Jun 2017

,
pengalaman beli barang di hermo

Pengalaman Beli Barang di Hermo. Perempuan mana tak exited kalau cakap pasa makeup dan skincare. Macam-macam produk dan jenama digunakan, segalanya untuk tampil cantik. 

Kita semua menngunakan produk dari jenama yang pelbagai. Kalau produk yang diimport dari luar negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Korea, atau Eropah memang susah nak dapat di shopping mall atau drugstore. 

Memang boleh order online, tapi kebanyakan produk luar negara ni sangat mahal dan terpaksa preorder, itu belum cerita pasal kos penghantaran lagi.

Sekarang dah tak payah pening kepala sebab kalau nak beli barang makeup dan skincare, boleh terus beli di laman Hermo! Ladies, this is where you buy your beauty products.

Hermo adalah sebuah laman e-dagang tetapi hanya memfokuskan pada produk kecantikan merangkumi kosmetik, penjagaan kulit, mandian, haruman, dan penjagaan rambut.

Pengalaman Beli Barang di Hermo

Ini bukan entri berbayar, kerana saya sendiri pernah dua kali beli barang di Hermo ni. Jadi saya nak share pengalaman beli barang di peruncit kecantikan atas talian Hermo ni memang berbaloi.


Setakat ni saya beli tiga produk dan kesemuanya sampai tepat pada masanya dan dalam keadaan baik. Dibungkus dalam kotak Hermo, setiap item siap ber-bubble wrap. Dari segi harga pulak memang murah. Saya dah semak dibeberapa e-dagang lain, ternyata Hermo paling murah.

Baca: Daniel Wellington Original Murah di Lazada

Antara produk yang saya beli di Hermo. Saya tinggalkan link di bawah mana tahu kalau korang pun nak beli jugak.. 


Beli barang di hermo

Kebetulan ketika pembelian pertama Hermo mengadakan promosi sempena ulang tahun perkhidmatan mereka yang ke-5. Jadi semua produk ada potongan harga. Dan yang paling best, dapat banyak free gift seperti goodies bag, cermin, dan beberapa skincare tester. Tester pulak bukan calang calang, saya dapat The Face Shop Chia Seed, Loreal Revitalift Laser X3 Day Cream & Pascucci Good Face Mask Snail.

BUY 2 FREE SHIPPING
Nak lagi best beli dua produk dan ke atas dapat menikmati penghantaran percuma.

Apa yang best tentang Hermo?
  • Bertapak di Malaysia
  • Produk 100 original
  • Tidak dijual oleh seller luar
  • Diuruskan sepenuhnya oleh Hermo
  • Banyak produk popular luar negara seperti Korea dan Taiwan
  • Harga berpatutan
  • Banyak pilihan produk dan jenama
Cara beli barang di Hermo

Cara shopping di Hermo ni dan sama je dengan e-dagang lain sebab websitenya mudah difahami dan mesra pelanggan sama ada melalui desktop mahupun aplikasi pada telefon pintar.

First sekali kena la daftar di www.hermo.my dulu



Senang! Memang kena sangat dengan tagline mereka iaitu "Turning beauty in a click."

Girls, tunggu apa lagi pergi shopping --> www.hermo.my

Entri sebelum ini - Fakta Menarik Spider-Man Homecoming

Terima kasih kerana membaca Pengalaman Beli Barang di Hermo