Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lifestyle. Papar semua catatan

11 Ogos 2017

G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio




G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio. Siapa yang tidak kenal dengan jenama jam tangan terkemuka Casio? Jenama yang sudah berada di pasaran sejak 1974 ini sudah tidak asing lagi bagi pengguna jam tangan.

Oleh itu sempena menyambut ulang tahun siri G-Shock yang ke-34, Casio mengumumkan koleksi terbaru yang dinamakan BIG BANG BLACK  untuk siri popular itu. Koleksi terbaru ini hadir warna matte black  yang boleh didapatkan dengan 5 model berlainan.

G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio

Memandangkan siri G-Shock adalah antara siri jam tangan yang paling laris, Casio menampilkan 5 model baru dengan warna matte yang kini menjadi trend dan lain dari warna hitam yang pernah Casio hasilkan sebelum ini.

Namun ia bukanlah warna matte seperti yang biasa kita lihat kerana Casio menggunakan teknologi cat yang menyerap cahaya. Warna hitam matte ini diinspirasikan dari warna gelap alam semesta.

Kemasan unik

Bagi menambah kelainan dari model lain, warna menawan ini bukan hanya pada badan jam bahkan pada butang, buckle, dan skrin LCD turut diwarnakan hitam.


G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio


Setiap model memiliki keluli tahan karat dan ditambah dengan warna keemasan turut ditambah di bahagian buckel untuk memberikan warna kontra selain selari dengan nama Big Bang itu sendiri. Kemasan lain yang ada pada jam G-Shock kali ini adalah perkataan 'Since 1983' pada permukaan jam serta pada kotak khas untuk koleksi ini.

Peminat atau pengumpul jam tangan G-Shock pastinya teruja dengan model baru ini kerana ia mempunyai ciri lain dari yang lain.

Harga G-Shock Big Bang

Harga jam tangan ini dianggarkan bermula pada RM780. Jangan risau  Tak lama lagi mesti ada kat Lazada.
G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio
Apa yang membuatkan jenama Casio terus kukuh di pasaran adalah design, kualiti, dan harganya yang mampu milik. Saya sendiri memiliki jam tangan Casio jenis gold. Tahan lasak, berkualiti dan sesuai untuk pelbagai acara. Saya tinggalkan link di bawah kalau anda berminat nak beli model yang sama..

Anda boleh rujuk laman rasmi Casio untuk info lebih detail >> http://g-shock.jp/products/35th/


- Casio Women Black Dial Gold Stainless Steel Strap Watch

Artikel sebelum ini - Tips Tingkatkan Jualan di Instagram

Terima kasih kerana membaca G-Shock Big Bang Black Koleksi Terbaru Casio

30 Jun 2017

Pengalaman Beli Barang di Hermo

pengalaman beli barang di hermo

Pengalaman Beli Barang di Hermo. Perempuan mana tak exited kalau cakap pasa makeup dan skincare. Macam-macam produk dan jenama digunakan, segalanya untuk tampil cantik. 

Kita semua menngunakan produk dari jenama yang pelbagai. Kalau produk yang diimport dari luar negara seperti Amerika Syarikat, Jepun, Korea, atau Eropah memang susah nak dapat di shopping mall atau drugstore. 

Memang boleh order online, tapi kebanyakan produk luar negara ni sangat mahal dan terpaksa preorder, itu belum cerita pasal kos penghantaran lagi.

Sekarang dah tak payah pening kepala sebab kalau nak beli barang makeup dan skincare, boleh terus beli di laman Hermo! Ladies, this is where you buy your beauty products.

Hermo adalah sebuah laman e-dagang tetapi hanya memfokuskan pada produk kecantikan merangkumi kosmetik, penjagaan kulit, mandian, haruman, dan penjagaan rambut.

Pengalaman Beli Barang di Hermo

Ini bukan entri berbayar, kerana saya sendiri pernah dua kali beli barang di Hermo ni. Jadi saya nak share pengalaman beli barang di peruncit kecantikan atas talian Hermo ni memang berbaloi.


Setakat ni saya beli tiga produk dan kesemuanya sampai tepat pada masanya dan dalam keadaan baik. Dibungkus dalam kotak Hermo, setiap item siap ber-bubble wrap. Dari segi harga pulak memang murah. Saya dah semak dibeberapa e-dagang lain, ternyata Hermo paling murah.

Baca: Daniel Wellington Original Murah di Lazada

Antara produk yang saya beli di Hermo. Saya tinggalkan link di bawah mana tahu kalau korang pun nak beli jugak.. 


Beli barang di hermo

Kebetulan ketika pembelian pertama Hermo mengadakan promosi sempena ulang tahun perkhidmatan mereka yang ke-5. Jadi semua produk ada potongan harga. Dan yang paling best, dapat banyak free gift seperti goodies bag, cermin, dan beberapa skincare tester. Tester pulak bukan calang calang, saya dapat The Face Shop Chia Seed, Loreal Revitalift Laser X3 Day Cream & Pascucci Good Face Mask Snail.

BUY 2 FREE SHIPPING
Nak lagi best beli dua produk dan ke atas dapat menikmati penghantaran percuma.

Apa yang best tentang Hermo?
  • Bertapak di Malaysia
  • Produk 100 original
  • Tidak dijual oleh seller luar
  • Diuruskan sepenuhnya oleh Hermo
  • Banyak produk popular luar negara seperti Korea dan Taiwan
  • Harga berpatutan
  • Banyak pilihan produk dan jenama
Cara beli barang di Hermo

Cara shopping di Hermo ni dan sama je dengan e-dagang lain sebab websitenya mudah difahami dan mesra pelanggan sama ada melalui desktop mahupun aplikasi pada telefon pintar.

First sekali kena la daftar di www.hermo.my dulu



Senang! Memang kena sangat dengan tagline mereka iaitu "Turning beauty in a click."

Girls, tunggu apa lagi pergi shopping --> www.hermo.my

Entri sebelum ini - Fakta Menarik Spider-Man Homecoming

Terima kasih kerana membaca Pengalaman Beli Barang di Hermo

22 Jun 2017

Barang Keperluan Balik Kampung


Barang Keperluan Balik Kampung. Bila dah sampai hari-hari terakhir Ramadan, mood kerja dan study akan hilang. Sebab masing-masing asyik fikir nak raya. Bagi mereka berada diperantauan, 'balik kampung' adalah salah satu momen manis sebelum berkumpul semula dengan keluarga pada hari raya.

Saya tinggal di Kota Bharu dan beraya di Kota Bharu. So, no balik kampung for me. Tapi pengalaman balik kampung tu of course ada. Masa belajar kat Kuantan dulu, setiap kali nak balik raya, memang exited. Kalau boleh semua barang nak bawak balik. Baju raya, laptop, DSLR, dan semua gajet yang ada. Bahaya kalau ditinggalkan lama-lama kat rumah sewa.

Baca: Tempat Shopping dan Hotel Menarik di Kuala Lumpur

Keperluan balik kampung ni sebenarnya penting kerana banyak barang yang kita nak guna sama ada ketika di kampung mahupun sepanjang perjalanan pulang. Lebih-lebih lagi perjalanan balik kampung mengambil masa berjam-jam lamanya.


Lagi satu dah nama pun cuti raya, mesti cuti lebih lama dari biasa. Kalau tanya saya, barang keperluan balik kampung memang banyak. Tapi saya senaraikan yang penting atau 'wajib ada'.

Luggage 
Tak lengkap kalau travel takde beg besar. Dengan beg travel ni la kita nak angkut semua baju raya dan barang peribadi lain.


Backpack
Backpack ni pulak untuk isi  laptop dan barang berharga sebab beg ini sentiasa bersama anda walaupun di dalam pesawat. Nak lebih selamat, beli beg yang 'anti-theft' atau anti kecurian seperti XD Design Anti-Theft Bobby Backpack. Kalau nak backpack biasa, PAlight Fashion Outdoor Sport Nylon Backpacks pun dah okay.


Earphone
Travel jauh-jauh tanpa ditemani muzik memang bosan. Korang nak buat apa dalam bas/kereta/kapal terbang tu? Nak borak dengan orang sebelah? Memang tak la kan? Kalau nak dengar muzik yang berkualiti dengan bass bak DUM! DUM! DUM! saya cadangkan BOSE Sport Wireless sebab saya ada satu. Puas hati! Saya pernah tulis review, boleh rujuk ENTRI INI.



Power Bank
Semestinya anda tidak mahu kekeringan bateri sewaktu dalam perjalanan balik kampung. Penggunaan Waze, muzik, mesej, dan panggilan telefon menyebabkan bateri cepat habis. Sebab tu sekarang ni powerbank ibarat nyawa kepada smartphone. Wajib ada. Tak mahal, Pineng PN-951 10000 mAh cuma RM31.50


Kalau anda bercadang nak beli barang yang saya sebut ni, boleh rujuk link-link kat atas tu k? 

Disebabkan Lazada tengah buat sales Marhaban Ya Marhaban dan Riang Ria Raya (19 May - 30 Jun), jadi boleh la berjimat sikit sebab ada potongan harga hingga 90%! Macam biasalah, di Lazada memang murah gila. 

Entri sebelum ini - Sinopsis Abang Bomba I Love You Raya
Terima kasih kerana membaca Barang Keperluan Balik Kampung

17 Jun 2017

Shopping Raya di Lazada, Diskaun Gila Sehingga 80%


Shopping Raya di Lazada, Diskaun Gila Sehingga 80%. Guys, it's almost time for hari raya! Aidilfitri adalah hari istimewa buat umat Islam. Selepas sebulan berpuasa, kita akan meraikannya dengan menikmati pelbagai juadah, berkunjung ke rumah terbuka dan meraikannya bersama keluarga.

Selain itu everyone DESERVES TO LOOK PRETTY on hari raya.

Warna tema

I'd like to keep it simple sebab fesyen berubah mengikut peredaran zamanbegitu juga dengan style raya yang berbeza setiap tahun. Apa yang saya perhatikan untuk tahun 2017, corak ringkas dan warna pastel memang tengan 'in'. Malas nak ikut trend sebab ia mudah basi. Tapi saya betul-betul suka dengan warna nude pink. So yeah, nude pink it is.



Biarpun tona pastel ni nampak pucat, namun kesederhanaannya yang membuatkan warnama pastel ni nampak menonjol dan elegan dalam kelasnya yang tersendiri.

Aksesori raya!

Seperti yang saya sebut tadi, I would like to keep it as simple as I can. Contohnya mini kurung (my personal favorite), rantai, earings, jam tangan, wedges, dan handbag sudah memadai.


Shopping Raya di Lazada, Diskaun Gila Sehingga 80%

Shopping raya ketika berpuasa memang memenatkan. Dengan cuaca panas terik, trafik, parking, dan perlu bersesak-sesak di pasaraya boleh menimbulkan kemarahan. Untuk memudahkan kerja, kita shopping online je lah. Memandangkan Lazada tengah buat sales Raya Fashion. There are few things I'd like to buy. Mana tahu kot-kot dah takde harga murah macam ni.

Sebab Lazada menawarkan promosi Marhaban Ya Marhaban dan Riang Ria Raya (19 May - 30 Jun) diskaun sehingga 80% untuk kebanyakkan barang menerusi kempen Raya Fashion.


Saya tinggalkan link kat bawah mana tahu kot-kot anda nak beli jugak. Anda juga boleh rujuk mana-mana link yang ada dalam blog ini untuk potongan harga.

- Neng Geulis Marlina Kurung Rose Pink 
- Peep-toe Platform Wedges Shoes
- Mango Quil Pattern Bowling
- Casio watches



Ini merupakan blogger contest anjuran Lazada. Untuk berpeluang menang voucher dan wang tunai sehingga RM10,000, anda boleh sertai contest ini dengan melayari http://www.lazada.com.my/blogger-contest/.

Entri sebelum ini - Father's Day Gift Ideas 2017

Terima kasih kerana membaca Shopping Raya di Lazada, Diskaun Gila Sehingga 80%

16 Jun 2017

FATHER'S DAY GIFT IDEAS 2017


FATHER'S DAY GIFT IDEAS 2017. He is always there to lift us up and savor the sweet times, thick and thin. The only guy who would never hurt us. So the gift better be super cool. 

Father's day is around the corner and it is really tough buying that perfect appreciation for your father. because he deserves something nice after all. 

If you are planning on giving presents to your father (which you should), it's never too late to buy him presents. You can just walk into the mall or if you want to save your money, buying presents online is the right thing to do. 

Here is some father's day gift ideas from Gifts Less Ordinary

FATHER'S DAY GIFT IDEAS 2017

Your father will never lose your mobile phone again with this unique wooden phone stands, coin dish, or he can even put is car keys. 

Classic but stylish, these elegant watches are engraved on the reverse of the face, making them the perfect gift for someone special. Engrave 'from your favorite child' can definitely put a smile on his face. 


Perfect gift for someone who likes to look smart. If your father works in the office, bringing or wearing peace of love from his child at work is the best feeling.

This personalized cafetiere is sure to be a hit with all coffee connoisseurs. The cafetiere features a heat resistant borosilicate glass beaker inside a chrome-plated steel frame with a black polycarbonate handle.

There are variety of gifts to choose at Gifts Less Ordinary and enjoy free shipping! Happy father's day!

Previous article - Raya Bedroom Makover

Thank you for reading FATHER'S DAY GIFT IDEAS 2017

4 Jun 2017

Raya Bedroom Makeover


Raya Bedroom Makeover. Target utama raya tahun 2017 adalah untuk beraya dengan bilik tidur baru. Sanggup cut bajet raya semata-mata nak buat bedroom makeover.

Banyak benda yang kena buat memandangkan guest bedroom in our house that has been neglected for far too long! Sebelum ini hanya bilik air digunakan, jadi tak perlu berebut kalau ada 'emergency' 💩. My current bedroom? Let's not talk about it. 

Style apa yang saya nak? Well, saya lebih suka minimalis. Dekorasi yang ringkas dan nampak effortless. Tapi dalam masa yang sama saya mahukan bilik yang cozy but have pops of color setiap kali melangkah masuk. 


Kadang kala tetamu mahu tumpang solat dan guna tandas ini kerana bilik ini paling dekat dengan ruang tamu. Jadi kena la jaga imej dengan memastikan bilik sentiasa sedap mata memandang. 

Raya Bedroom Makeover

I spend most of my time in my bedroom. I would love to keep it calm and quiet, otherwise I'm blasting Coldplay's songs menggunakan speaker terbaik Harman Kardon. Best speaker I ever had!

Kalau bercerita tentang bilik tidur idaman, perkara utama yang perlu dititik beratkan adalah warna. Saya ingin mengangkat kelabu dan putih sebagai warna utama serta rose gold/copper sebagai sentuhan dekorasi. 

Baca: Resepi Kek batik Sedap

FYI, kalau anda nak cari idea hiasan dalaman, saya cadangkan rujuk di laman Pinterest dan bukannya Google Image. Banyak gambar dan idea hiasan/dekor menarik ala mat saleh di Pinterest. Cuma taip je tema apa yang anda inginkan. In my case, saya nak cedok idea bilik tidur seperti gambar di bawah:



Saya tinggalkan link di bawah jika berminat untuk beli kelengkapan bilik tidur di Lazada.
- Katil Solano (queen size)
- Jean Perry Soft Quilt Queen
- Novelle Mattress protector


Work space

Pada saya, selain katil, ruang kerja dalam bilik merupakan satu lagi elemen penting pada. All I need is a little office space supaya saya boleh kendalikan blog ini dan blog-blog lain dengan selesa. Work space tidak memerlukan ruang yang luas kerana dengan sentuhan kreativiti, ruang kerja yang elegen mampu menyumbang kepada kualiti kerja. Masih lagi minimalis, cukup dengan meja putih, kerusi selesa, dan sebuah laptop.




Saya tinggalkan link di bawah jika berminat untuk beli kelengkapan works space di Lazada.
Meja
- Eames Curvy Design Chair


Tips menghias rumah
  • Ramai yang beranggapan ia memakan kos tinggi. Tapi jika berbelanja dengan bijak, anda boleh menghias rumah mengikut bajet yang ada.
  • Jangan hanya terus beli perabot yang cantik di mata. Pastikan perabot itu sesuai dnegan tema dan warna bilik.
  • Untuk memastikan ruang nampak segar, pilih perabot yang up-to-date.
  • Berikan ruang untuk bilik 'bernafas'. Elak dari mempunyai terlalu banyak perabot.
  • Taste kena tinggi tapi bajet kena jaga.
  • Bijak berbelanja. Beli kelengkapan dan perabot di kedai fizikal atau online yang menawarkan harga murah, contohnya di Lazada.
Promosi Riang Ria Raya Lazada

FYI, Lazada kini mengadakan promosi Marhaban Ya Marhaban dan Riang Ria Raya (19 May-30 Jun) yang menawarkan diskaun sehingga 90% termasuklah kelengkapa rumah. Sekarang adalah masa terbaik untuk shopping kelengkapan rumah!

Anda boleh rujuk mana-mana link dan banner Lazada yang ada dalam blog ni untuk potongan harga.


*Untuk sertai contest ini sila layari http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Entri sebelum ini - Sinopsis Andainya Takdir

Terima kasih kerana membaca Raya Bedroom Makeover

2 Jun 2017

Cara Beli Barang di Shopee

Cara Beli Barang di Shopee

Cara Beli Barang di Shopee. Bagi yang gemar beli shopping online, pastinya anda tertanya-tanya portal beli belah mana lagi yang masih belum cuba. Salah satu aplikasi beli-belah yang semakin popular adalah SHOPEE.


Shopee adalah aplikasi telefon pintar yang direka buat penjual dan pembeli supaya mereka dapat melakukan urusan jual beli dalam satu aplikasi dengan pantas. Anda juga boleh membuat pembelian melalui komputer tanpa masalah. 

Shopee dibina untuk memastikan anda dapat melakukan jual beli dengan ringkas, cepat, dan selamat.


Seperti pesaingnya yang lain, Shopee menawarkan pelbagai jenis produk dari bermacam kategori. Cuma taip sahaja apa yang anda inginkan, produk akan muncul berserta dengan harga murah.

Saya sempat beli barang hari tu, jadi dalam entri ini saya akan kongsikan cara shopping di Shopee sebagai panduan.

Cara Beli Barang di Shopee

Langkah 1: Untuk beli barang, anda perlu ada akaun Shopee. Layari www.shopee.cm.my untuk mendaftar. Klik SIGN UP > Isi Maklumat peribadi > Anda akan terima email pengesahan menandakan telah berjaya dan sedia untuk membuat pembelian.



Langkah 2: Pilih barang. Hanya taip nama produk yang anda inginkan pada ruang SEARCH. Katakan anda nak beli rak serbaguna dari Ikea iaitu Lerberg. Beberapa rak Lerberg akan terpapar. Namun anda pilih yang menawarkan harga terbaik. Baca 'product details', bila dah berpuas hati terus klik BUY NOW.


Langkah 3: Bahagian 'Shopping cart' akan terpapar. Pastikan produk, harga produk. serta kuantiti item adalah tepat. Kemudian klik 'Checkout'.


Langkah 4:  Isikan nama, alamat, dan nombor telefon. Pastikan anda isi maklumat dengan tepat. Kemudian klik 'Place Order'.

Langkah 5: Pilih cara pembayaran sama ada menggunakan kredit/debit kad, online banking, ATM/Bank transfer.


Langkah 6: Jika memilih 'Online Banking', anda akan dibawa ke laman perbankan yang anda pilih tadi untuk membuat pembayaran. Tak perlu masukkan jumlah kerana Shopee akan terus tolak jumlah harga barang yang dibeli dari akaun anda.

Langkah 7: Bila dah siap membuat pembayaran, anda akan menerima email pengesahan dan details pembelian. Jangan delete, nanti senang nak buat rujukan.

Tips shopping di Shopee

1. Terdapat banyak produk yang sama kerana dijual oleh seller yang berlainan. Jadi anda perlu pilih harga terbaik dan menetapka harga postage berpatutan. 

Cara Beli Barang di Shopee

2. Bandingkan harga dengan portal beli belah lain dan kedai fizikal. Pastikan anda membuat pembelian yang benar-benar berbaloi. 

3. Perlu sentiasa alert dengan promosi yang sedang berlangsung. Mana tahu barang yang anda idamkan selama ini ada diskaun 80%?


Terima kasih kerana membaca Cara Beli Barang di Shopee