Memaparkan catatan dengan label shopee. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label shopee. Papar semua catatan

Rabu, 1 Julai 2020

,
Cara Buat Diskaun di Shopee | Sebagai peniaga Shopee, sudah tentu anda mahu jualan meroket! Dengan persaingan yang sengit dan ramai seller lain menjual produk sama, anda perlu cari jalan agar pelanggan tertarik untuk beli produk anda. Salah satu cara yang berkesan adalah menawarkan potongan harga!

Siapa tidak suka potongan harga kan? Kalau anda sendiri pun, sudah pasti mencari produk termurah, ada diskaun, dan penghantaran percuma. Inilah yang menarik minat pelanggan.


Lihat sahaja gambar di bawah. Produk yang mengenakan diskaun lebih menyerlah dan paling banyak dibeli berbanding yang lain. Possibility pelanggan untuk membeli barang yang ada potongan harga adalah lebih tinggi.

Jadi saya ingin kongsikan cara buat diskaun di Shopee. Ia merupakan teknik terhebat sebagai cara naikkan sale di Shopee. Rugi tak guna tools ini, percuma dan anda boleh tetapkan potongan harga pada bila-bila masa sahaja.


Artikel berkaitan:

Cara Buat Diskaun di Shopee

Sebelum itu, anda perlu tahu yang diskaun ini hanya boleh dilakukan di komputer sahaja. Ia tidak tersedia dalam aplikasi Shopee pada telefon pintar.

Langkah 1: Login ke Seller Center > https://seller.shopee.com.my/

Langkah 2: Pilih 'Marketing Center'.


Langkah 3: Pilih 'My Discount Promotion' > Tekan 'New Discount Promotion'

Langkah 4: Create Discount Promotion
Di sini masukkan nama promosi dan tetapkan tempoh diskaun yang bakal berlangsung. Contohnya namakan diskaun tersebut sebagai "End February" dan setkan tarikh pilihan anda.


Kemudian tekan 'Save & Continue"

Langkah 5: Pilih produk yang anda ingin kenakan diskaun.
Cuma tick produk pilihan seperti gambar di bawah. Anda boleh pilih sebanyak mana yang anda mahu. Kemudian, tekan 'Confirm'.


Langkah 6: Tetapkan jumlah diskaun
Setkan jumlah diskaun dan had item yang boleh dibeli pada harga diskaun dalam ruang yang disediakan. Contohnya 10% dan 1 item sahaja. Kemudian tekan 'Update all products', dan 'Done'.



Gambar: bantumula.com

Siap!

Secara automatik produk akan ada label diskaun berwarna kuning. Harga barang juga akan berkurangan mengikut jumlah diskaun yang anda tetapkan sebentar tadi.

Banyak kaedah yang Shopee Seller Center sediakan untuk para usahawan Shopee guna untuk meningkatkan jualan.

Dalam artikel akan datang saya akan kongsikan:
- Cara Buat Iklan di Shopee (My Ads)
- Cara Buat Voucher di Shopee
- Cara Buat Campaign Shopee

Kalau nak tahu cara menjual di Shopee dengan lebih detail berserta teknik, rahsia, cara jual barang dropship di Shopee berserta senarai supplier, anda boleh rujuk - Panduan Bisnes Shopee.


Sebab ebook ni dah bantu ramai peniaga Shopee dalam melariskan jualan mereka. Anda pun boleh cuba.

Semoga cara buat diskaun di Shopee ini dapat membantu anda dalam meningkatkan jualan!

Isnin, 18 Mei 2020

,
Cara Naikkan Sales di Shopee | Mana-mana peniaga mahu perniagaan mereka laris. Termasuklah berniaga secara atas talian. Shopee merupakan salah satu platform yang paling popular sekarang ini. Kalau anda salah seorang peniaga Shopee, dan nak lariskan jualan. Baca artikel ini sampai habis.

Saya akan tunjukkan beberapa cara naikkan sales di Shopee supaya barang yang anda jual menyerlah di mata pelanggan. Tips mudah ini telah diamalkan oleh rata-rata peniaga Shopee.


Kalau rasa bisnes Shopee anda sendu tanpa pembeli, cuba buat teknik mudah ini.

1. Guna Shopee Free Shipping Program


Nah, ini adalah salah satu teknik paling penting dalam melariskan jualan. Melalui program ini anda dan pelanggan tidak perlu menanggung kos penghantaran.

Banyak kelebihan program ini. Selain pendaftaran percuma, anda juga tidak perlu beratur di pejabat pos. Boleh pilih kurier kegemaran seperti PosLaju, DHL, dan J&T.  Sesudah mendaftar, logo "Free Shipping" akan tertera pada produk.


Saya dan cerita dengan detail dalam artikel -  Cara Daftar Free Shipping Shopee.

Cuma, anda kena beli printer untuk cetak Waybill. Shopee banyak printer murah dan berkualiti seperti:

+ Canon E410 All in One Printer (RM229) - https://invol.co/clnwgl
+ HP Printer 2135 Deskjet Ink All In One Printer (Print, Scan, Copy) (Include Ink) (RM239) - https://invol.co/clnwgr

Kalau pelanggan tahu anda menawarkan penghantaran percuma, sudah tentu mereka berminat untuk beli produk anda.

2. Guna tajuk produk yang 'mengundang'


Menggunakan ayat mengundang, berhuruf besar, dan emoji, boleh menarik minat pelanggan. Huruf besar dan disertakan dengan emoji letupan akan lebih menyerlah di mata mereka.

Ini membuatkan pelanggan akan tertumpu kepada produk anda berbanding seller lain.

Guna ayat seperti:
  1. 🔥HIGH QUALITY BENGKUNG MODEN 3 IN 1
  2. 📣 PROMO‼ PROMO‼ 🔥BLUETOOTH EARPHONE I12 TWS🔥 READY STOCK IN MALAYSIA!!
  3. [READY STOCK & FREE POST] Rosa Glow Treatment Essence by Kayman Beauty
  4. 💥Ready Stock 💥 3 ply disposable face mask !
  5. 🔥HOT SALE🔥Matte Lip Tint Moist Cream Velvet Lipstick

Cara berniaga di  Shopee yang terbaik mestilah pandai bermain dengan ayat untuk menarik pelanggan.

3. Sebarkan produk dan kedai Shopee anda di media sosial


Betapa ramainya pelanggan yang mahu membeli dan mereka sering mengutarakan hasrat di media sosial. Jadikan ini sebagai salah satu bonus.

Apa yang anda perlu lakukan adalah search nama produk anda di media sosial seperti Twitter atau Facebook. Contohnya anda jual produk skincare Kayman. Search produk tersebut dan reply tweet sesiapa sahaja yang berminat tentang produk Kayman.

Anda boleh lihat seperti gambar di bawah.


Nyatakan kelebihan barang yang anda jual berbanding yang lain seperti free shipping atau lebih murah. Sertakan link kedai Shopee anda.

4. Guna gambar yang menarik perhatian


Gambar yang anda guna haruslah menggambarkan kehebatan produk. Guna foto yang jelas. Lebih bagus kalau anda boleh edit gambar dengan memasukkan logo-logo seperti 'Hot Item' atau '100% Original" dan lain-lain.

[Baca] Cara Jual Barang di Shopee

Edit gambar supaya ada border dengan warna terang. Masukkan juga logo kedai anda kalau ada. Little things seperti ini sebenarnya boleh menarik pelanggan kerana barang yang anda jual tampak menyakinkan.

5. Buat Shopee Ads


Apa itu Shopee Ads? Lebih kurang seperti FB ads. Ia adalah perkhidmatan berbayar yang membolehkan produk anda berada di carian teratas.

Contohnya seperti gambar di bawah.


Produk yang tertera logo 'Ad' adalah seller yang menggunakan fungsi ini. Sangat berkesan di mana produk anda adalah yang pertama dilihat oleh pelanggan. Secara tidak langsung kemungkinan untuk membeli barangan anda adalah tinggi.

Paling best, anda hanya dikenakan bayaran setiap kali produk diklik dan bukannya mengikut tempoh tertentu. Murah!

6. Jual barang dropship di Shopee


Dropship adalah kaedah yang paling mudah untuk jual barang di Shopee. Anda tidak perlu simpan stok atau pos barang kepada pelanggan. Itu semua akan diuruskan oleh supplier.


Apa yang perlu anda buat adalah meletakkan barang di kedai Shopee. Masukkan gambar, diskripsi produk, dan letak harga barang sedikit tinggi berbanding harga modal.


Keuntungan 100 peratus hak anda. Mudahkan? Saya dah terangkan cara-caranya dalam artikel - Cara Jual Barang Dropship di Shopee.

7. Buat diskaun


Siapa tak suka diskaun bukan? Pelanggan pasti rambang mata bila lihat barang yang mereka idamkan ada potongan harga. Cara buat diskaun di Shopee ini mudah sahaja.

Login ke akaun - Seller Center. Isi nama promosi dan tempoh diskaun berjalan. Kemudian pilih produk manakah yang akan mendapat diskaun. Letakkan pula jumlah diskaun. Secara automatik harga barang-barang yang telah anda pilih telah telah turun mengikut diskaun yang anda tetapkan tadi.

Ini adalah salah satu cara meningkatkan jualan di Shopee yang paling berkesan!

8. Boost Now


Jangan sia-siakan tools percuma ini. Boost Now adalah di mana Shopee akan meletakkan produk anda di bahagian atas supaya mudah dilihat oleh pelanggan. Anda dibenarkan boost 5 barang dalam satu masa, dan ia akan berjalan selama 4 jam sahaja.

Caranya mudah sahaja, cuma ke 'Me' > 'My Shop' > pilih barang yang ingin promosikan > tekan  'Boost Now'.


Oleh kerana ia cuma berjalan selama 4 jam, cari waktu panas di mana pelanggan lebih terdorong untuk browse Shopee okay? Kalau selama ini anda tertanya cara menaikkan barang di Shopee supaya mudah dilihat, inilah tekniknya!

Ini cuma sikit tau. Banyak lagi cara dan teknik yang perlu anda lakukan. Contohnya tentang cara-cara buat voucher, cara buat shocking sale Shopee, dan senarai supplier dropship yang boleh dipercayai. Semua itu anda boleh rujuk - Panduan Bisnes Shopee.

Kalau sales anda slow, boleh rujuk panduan tersebut okay?

Artikel berkaitan:
+ Cara Pos Barang di Shopee
+ Cara Jadi Dropship Shopee Malaysia
+ 7 Kelebihan Jual Barang di Shopee

Semoga artikel cara naikkan sales di Shopee ini bermanfaat dalam membantu anda untuk menjana keuntungan.

Selasa, 28 Januari 2020

,
Cara Daftar Free Shipping Shopee | Bagi peniaga Shopee, anda sanggup buat apa sahaja untuk memastikan pelanggan membeli barang dari kedai anda berbanding seller lain. Mana tidaknya, puluhan seller menjual produk yang sama. Your products need to shine, dan harus mempunyai keistimewaan dari seller lain. Apa yang mesti anda lakukan adalah menawarkan penghantaran percuma kepada pelanggan!

Ya. Anda boleh menawarkan penghantaran percuma kepada pelanggan. Di mana anda sebagai seller dan pelanggan tidak perlu membayar kos penghantaran. Jadi, potensi pelanggan membeli barang dari kedai anda lebih tinggi. Tetapi anda harus mendaftar dengan Shopee Free Shipping Program terlebih dahulu.


Shopee Free Shipping Program


Merupakan kolaborasi antara Shopee Malaysia dengan PosLaju, DHL, dan J&T untuk memudah dan melancarkan urusan jual beli online. Melalui program ini, seller dan pelanggan dapat menikmati KOS PENGHANTARAN PERCUMA untuk barang di bawah 5 kg (Poslaju), 3kg (DHL dan J&T).



Macam mana nak register Shopee Free Shipping Program ini? Teruskan membaca artikel ini.

Kelebihan Shopee Free Shipping Program


  • Pendaftaran percuma
  • Anda dan pelanggan tidak perlu menanggung kos penghantaran.
  • Drop barang di mana-mana cawangan kurier yang anda pilih
  • Tidak perlu ambil nombor atau beratur di pejabat pos. Terus ke kaunter serahan.
  • Tidak perlu isi borang Poslaju, cuma cetak WayBill sahaja.
  • Dengan menawarkan pengantaran percuma, pelanggan akan membeli dari anda berbanding seller lain.

Syarat menyertai Shopee Free 5kg Shipping Program


  • Berat barang harus di bawah 5Kg (3kg untuk DHL dan J&T) untuk Semenanjung Malaysia & di bawah 1Kg untuk Sabah/Sarawak.
  • Seller hendaklah menghantar sendiri barang ke pejabat pos.
  • Setiap penghantaran haruslah disertakan'waybill' yang harus anda cetak.
  • Seller akan bertanggungjawab sekiranya berat barang melebihi syarat 5kg.

Okay, cara apply free shipping Shopee memang mudah. Tetapi ada beberapa perkara perlu anda sediakan untuk menikmati program ini.

Perkara yang harus anda sediakan sebelum memohon Shopee Free Shipping Program
  • Sebuah printer untuk print 'Waybill' yang hanya boleh dicetak selepas pembelian dibuat oleh pelanggan.
  • Jika anda memilih PosLaju, ambil Borang PL9 yang boleh didapati di mana-mana cawangan PosLaju.

Cara Daftar Free Shipping Shopee


1. Layari https://shopee.com.my/events3/code/1725753499/.
Pilih satu di antara tiga kurier iaitu Poslaju, DHL, dan J&T. Setiap kurier menawarkan kelebihan yang tersendiri.


2. Baca prosidur kurier, dan klik 'Sign Up Now' untuk mendaftar.

3. Anda akan dibawa ke laman mendaftar. 
Isi maklumat peribadi, tanda pada 'I agree to Shopee's T&C...", dan tekan 'SUBMIT'.

Shopee free shipping program sign up form


Untuk mengetahui sama ada permohonan anda lulus atau tidak, anda boleh semak di kedai Shopee anda. Di bahagian 'My Shipping' Jika perkataan "Shopee Supported Logistics" sudah terpapar, ini bermakna permohonan anda telah diluluskan.


Contoh Waybill


Sebaik sahaja diluluskan, anda sudah boleh cetak Waybill seperti gambar di bawah. Satu salinan untuk anda selitkan pada parcel, satu lagi serahkan di kaunter pejabat pos.

SIAP!

Artikel berkaitan: 
- Cara Jual Barang di Shopee
- Cara Pos Barang di Shopee
- Cara Jual Barang Dropship di Shopee 


Mudah je. Rugi kalau anda tak manfaatkan peluang ini. Kalau nak lebih berjaya boleh baca - Panduan Shopee. Ebook ini menerangkan dengan lebih detail tentang cara jana ribuan ringgit dengan betul. Manalah tahu, kalau dapat tingkatkan jualan Shopee anda.


Semoga artikel cara daftar free shipping Shopee ini dapat membantu dalam melancarkan bisnes online anda. Best juga kalau dapat menikmati penghantaran percuma ini. Kalau dulu PosLaju sahaja, kini Shopee telah berkerjasama dengan DHL dan J&T. Good Luck!

Khamis, 14 November 2019

,
Cara Jual Barang Dropship di Shopee | Mudahnya berniaga di Shopee. Ada handphone, talian internet, dan barang untuk dijual, anda sudah sedia untuk menjalankan perniagaan dan mendapat keuntungan. Tak perlu sewa kedai dan bersusah payah membawa barang ke sana ke mari. Tapi ada satu lagi kaedah berniaga di Shopee yang menguntungkan iaitu DROPSHIP.


Saya pasti anda semua familiar dengan perkataan ini memandangkan sudah ramai yang berjaya menjana pendapatan ribuan ringgit sebulan hanya dengan dropship Shopee.

Yang dah mula menjual di Shopee mesti tahu yang Shopee ni memang lubuk duit. Sebelum itu, anda baca dulu artikel - Cara Jual Barang di Shopee.

Kelebihan dropship Shopee

  • Tidak mengganggu kerja pejabat
  • Tidak perlu sewa kedai
  • Tidak perlu simpan stok yang banyak
  • Tidak memerlukan modal besar
  • Tidak perlu membungkus dan menghantar barang kepada pelanggan
  • Shopee tidak menjana komisen, keuntungan 100% hak anda


Untuk pencerahan, berikut adalah proses dropship yang perlu anda tahu.

  1. Pelanggan order barang
  2. Copy dan paste detail pelanggan kepada supplier
  3. Supplier bungkus dan pos barang kepada pelanggan
  4. Pelanggan terima barang
  5. Shopee akan membayar keuntungan sebaik sahaja pelanggan menerima barang tersebut

Saya tidak pernah melakukan dropship, tetapi apa yang bakal saya muatkan dalam artikel ini adalah perkongsian dari individu yang mempunyai pengalaman droship di Shopee. 

Cara Jual Barang Dropship di Shopee


Cara yang paling mudah untuk cara menjadi dropship di Shopee Malaysia adalah dengan droship dari seller Shopee sendiri.

Ya, seller Shopee turut menawarkan dropship di mana anda boleh berurusan dengan mereka.

Macam mana nak tahu seller mana yang menawarkan dropship? Anda boleh semak pada diskripsi produk. Kebiasaanya akan tertera ayat seperti:

📣AGENTS / DROPSHIPPERS ARE WANTED 📣


Modal dropship
Apa yang perlu anda lakukan adalah menghubungi seller melalui Shopee di bahagian 'Chat Now'. Kebiasaannya memerlukan modal sekitar RM300 - RM500 sahaja. Bergantung kepada harga produk dan persetujuan masing-masing.

Modal ini adalah harga barang/stok yang perlu anda bayar. Kemudian, jual pada harga yang lebih tinggi.


Buka kedai Shopee di Seller Center
Untuk jual barang dengan variasi yang banyak, anda digalakkan buka kedai Shopee di bahagian Seller Center - https://seller.shopee.com.my/account/signin

Di Seller Center, anda boleh masukkan gambar asal dari supplier, letak diskripsi, saiz produk, dan harga.

Contohnya sport legging seperti di atas. Seller tersebut menjualnya pada harga RM9.90 sepasang dengan penghantaran percuma.

So, jual lah dengan harga RM19.90.


Selepas produk berjaya dijual dan selamat sampai ke tangan pelangga, barulah Shopee akan membayar hasil jualan yang akan dimasukkan ke bahagian 'Wallet. Jelas tak?

Tips dropship Shopee

  • Cari supplier dari Malaysia
  • Jual produk panas contohnya berkaitan dengan wanita
  • Mulakan dengan modal kecil
  • Cari seller/supplier yang memiliki reputasi dan review baik
  • Jual produk murah, sekitar RM10 untuk permulaan

Jual produk 'panas' iaitu produk evergreen yang sentiasa dibeli oleh orang ramai. Contohnya baju kanak-kanak, iPhone case, bengkung, blouse, kain tudung Vietnam, dan banyak lagi.

Apa yang saya kongsikan dalam artikel ini adalah yang basic sahaja. Ebook Panduan Bisnes Shopee akan terangkan dengan lebih terperinci bagaimana menjadi droship Shopee, dan jana ribuan ringgit sebulan.


Apa yang akan anda pelajar dalam Panduan Bisnes Shopee

  • Cara mendaftar dan set kedai
  • Pemilihan gambar dan nama produk yang menarik perhatian pelanggan
  • Menguruskan order
  • Langkah selesaikan masalah barang rosak atau tidak sampai
  • Teknik promosi berkesan
  • Senarai supplier dropship Shopee yang dipercayai termasuklah supplier droship China

Power tak kandungan panduan ini? Paling best dia akan ajar macam mana nak buat Shopee Ads untuk meletakkan produk anda pada kedudukan paling atas supaya mudah dilihat dan dibeli pelanggan! Contohnya macam gambar di bawah:


Anda boleh rujuk cara jual barang Dropship Shopee dalam panduan ini - Ebook Bisnes Shopee

Jumaat, 4 Oktober 2019

,
Cara Return Barang Shopee Malaysia | Mudah, mesra pelanggan, dan murah, itulah adalah faktor utama yang menjadikan Shopee sebagai online shopping website terbaik. Memang rambang mata setiap kali menjengah ke Shopee. Mana tidaknya, kebanyakan barangan dijual pada harga jauh lebih murah berbanding kedai fizikal.

Memang seronok apabila barang yang kita order selamat sampai dan berfungsi dengan baik.


Namun, ada kalanya berlaku kesilapan atau kerosakan pada barang yang anda beli. Pelanggan kebiasaannya menerima barang koyak, pecah, mendapat barang yang tidak sama dengan apa yang dipaparkan. Malah, lebih malang apabila mendapat produk tiruan sedangkan anda membayarnya pada harga original.

Perkara sebegini memang tidak boleh dielakkan. Oleh kerana itu Shopee menyediakan jaminan untuk melindungi hak anda sebagai pelanggan.

[Baca] Cara Pos Barang di Shopee

Shopee Malaysia Refund


Sekiranya berlaku kerosakkan atau kesilapan, Shopee tidak akan menggantikan semula barang dengan yang baru, sebaliknya wang anda akan dipulangkan. Wang tersebut akan dimasukkan kedalam 'Wallet' akaun Shopee anda.

Sebelum itu, anda perlu hantar semula barang yang rosak tersebut kepada Shopee untuk disemak. 

Cara Return Barang Shopee Malaysia


Langkah 1: Buka aplikasi Shopee pada telefon.

Pergi ke ME > My Purchases > To Receive > Click on your Order > Request for Return/Refund

Pada bahagian Request for Return/Refund, tandakan produk, nyatakan jenis kerosakkan, dan tekan 'Submit'.


Langkah 2: Bungkus semula barang yang rosak

Bungkus termasuk invoice sebagai bukti pembelian, semua bahagian dengan lengkap, aksesori, dan hadiah percuma (sekiranya ada). Lekatkan Return Airway bill (jika ada) pada bungkusan.


Untuk mempercepatkan proses, selitkan Order Serial Number, username, nombor telefon dan nyatakan sebab anda ingin refund. 


Langkah 3: Hantar ke mana-mana Poslaju berdekatan dalam tempoh 7 hari dari laporan kerosakan dibuat.

Bungkusan tersebut haruslah dihantarkan pada alamat -

Shopee Returns Department
Mapletree Logistics Hub,
Block 2 - Unit 6 First Floor,
Lot 10003 Jalan Jubli Perak 22/1A Seksyen 22,
40300 Shah Alam, Selangor

Refund Shopee berapa lama?


Ia memakan masa sekitar 5 hari berkerja selepas bungkusan tersebut selamat tiba di gudang Shopee. Anda kemudian akan dihubungi melalui aplikasi Shopee dan email.

[Baca] Cara Jual Barang di Shopee

Bagaimana mendapatkan Return Airway bill Shopee?


Sesetengah produk menyediakan Return Airway bill bersama-sama dengan produk kepada anda. Kebiasaanya barangan dari kedai rasmi (Shopee Mall), elektrik, gajet, perabot, serta barang yang tinggi harganya.


Sekiranya tidak, anda hanya perlu ambil gambar barang yang rosak, consignment note, dan hantar ke ke https://help.shopee.com.my/my/s/contactus.

Mudahkan?

Cara refund duit dari Shopee / pemulangan wang


Shopee akan semak terlebih dahulu barang yang anda hantar sama ada memenuhi terma dan syarat atau tidak. Sekiranya anda layak, Shopee akan memulangkan wang anda.



Wang tersebut akan dimasukkan ke dalam 'Wallet' akaun Shopee anda. Anda boleh withdraw ke akaun bank. Atau, menggunakannya untuk pembelian seterusnya.

Jelas tak?

Senang je Shopee return policy Malaysia ni. Cuma agak leceh, kita malas nak berurusan dan pos barang.

Perkara sebegini tidak boleh dielakkan. Kadang kala seller telah menghantar barang baik dan tepat, tetapi kerosakkan berlaku semasa proses penghantaran.

Oleh sebab itu sebagai pelanggan, kita harus bijak dalam menilai seller di Shopee untuk mengelak berlaku kerugian.

Rujuk sini untuk lebih pencerahan - https://help.shopee.com.my/my/s/article/How-do-I-return-my-Shopee-Mall-product-1542971632211

Tips beli barang di Shopee

  • Beli dari kedai rasmi (Shopee Mall), dengan logo 'Mall' berwarna merah.
  • Pastikan seller yang dipercaya, kebiasaanya tertera perkataan 'Preferred' pada produk.
  • Semak review dari pelanggan. Perhatikan angka penilaian (dalam skala 1-5).
  • Jangan terpengaruh dengan harga terlalu rendah dan tidak masuk akal.
  • Gunakan fungsi 'Chat' dengan sebaiknya. Tanya seller tentang ketulenan dan diskripsi barang.
  • Lihat polisi kedai seperti jaminan atau polisi 'return/refund'
  • Simpan bukti pembelian untuk rujukan masa akan datang.

Semoga cara return barang Shopee ini dapat menjadi rujukan anda sekiranya berdepan kesulitan.