Selamatkan Kucing Terperangkap

5

Sejarah telah tercipta baru-baru ni bila anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) selamatkan kucing yang terperangkap di atas siling rumah. Actually tu kucing kitorang, Bambino, yang suka merayau kemudian trapped kat atas siling.

Dua hari jugak dia stuck kat atas tu, mesti lapar. Suara pun dah serak. Then terpaksa call JPAM untuk selamatkan Bambino. Kitorang dah tak ada cara lain selain pecahkan siling.


Selepas mengambil masa kira-kira 15 minit, JPAM akhirnya berjaya mengeluarkan mengeluarkan Bambino. Yihhaa! Kesian dia, nampak lesu & lapar.


Thank you JPAM, kalau tak enam ekor kucing akan tinggal lima. 

Bambino, also known as BamBam... Cakk!

Previous entry: Dapatkan Pakej Yun Nam Hair Care Bernilai RM468 secara PERCUMA! 


Sejarah telah tercipta baru-baru ni bila anggota Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) selamatkan kucing yang terperangkap di atas siling rumah. Actually tu kucing kitorang, Bambino, yang suka merayau kemudian trapped kat atas siling.

Dua hari jugak dia stuck kat atas tu, mesti lapar. Suara pun dah serak. Then terpaksa call JPAM untuk selamatkan Bambino. Kitorang dah tak ada cara lain selain pecahkan siling.


Selepas mengambil masa kira-kira 15 minit, JPAM akhirnya berjaya mengeluarkan mengeluarkan Bambino. Yihhaa! Kesian dia, nampak lesu & lapar.


Thank you JPAM, kalau tak enam ekor kucing akan tinggal lima. 

Bambino, also known as BamBam... Cakk!

Previous entry: Dapatkan Pakej Yun Nam Hair Care Bernilai RM468 secara PERCUMA! 

Tags

Catat Ulasan

5Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. alahai... kesian... 2 hari tu... :(

    BalasPadam
  2. Salam, ada anak kucing dah lima hari teperangkap atas siling Rumah i,
    Dah cuba nak selamatkan dah pegi naik atas tapi tak tercapai n tak tau kendudukan yg sebenar.. Nak call no. apa untuk tolong?

    BalasPadam
    Balasan
    1. no jabatan pertahanan awam bergantung mengikut lokasi kediaman. better call 999 dulu.. :)

      Padam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top