19 Mac 2018

NiagaHoster - Penyedia Web Hosting/Domain Termurah Asia

NiagaHoster Hosting/Domain Termurah Asia

NiagaHoster - Penyedia Web Hosting Termurah Asia. Tidak kira apa jenis website yang anda miliki, sama ada blog, e-commerce, peribadi, bisnes, atau berita, pastinya anda mahu kesemua data disimpan dengan selamat dan mempunyai domain sendiri.

Saya tak expect semua orang tahu maksud web hosting dan domain ni. Jadi bagi mereka yang baru nak berjinak-jinak dan merancang untuk lebih serius dalam mengendalikan website, anda wajib tahu tentang dua perkara ini.


Apa itu WEB HOSTING
Dalam bahasa mudah, web hosting bermaksud 'rumah' untuk menyimpan data seperti gambar, file, text, dan segala yang diperlukan untuk sesebuah website sehingga dapat diakses diinternet.

Apa itu DOMAIN
Domain adalah alamat yang ditulis dipelayar laman web. Jika menggunakan platform Blogger, alamat blog akan jadi "inibloganda.blogspot.com". Jika sudah berdomain, maka alamat akan bertukar kepada "www.inibloganda.com". Nama domain bergantung pada pengakhiran yang anda mahu seperti dot.my, dot.net, dan dot.com.



Kedua-dua perkara ini banyak kelebihan jika anda memilikinya lebih-lebih lagi domain. Blog anda akan nampak lebih profesional dan lebih matang berbanding blog lain.

Tetapi tidak ada cara lain untuk memiliki hosting dan domain selain membelinya dari syarikat yang menawarkan servis ini.

Dengan lambakan syarikat yang menawarkan servis ini, agak sukar untuk kita memilik yang terbaik. Sebagai pelanggan sudah tentu kita mahukan syarikat yang memberikan servis seimbang dari segi kualiti, keselamatan, sokongan pelanggan, dan harga yang murah.

Antara penyedia servis web hosting dan domain terbaik Asia adalah NIAGAHOSTER. Syarikat yang berpengkalan di Indonesia ini tersenarai sebagai salah satu syarikat yang menawarkan servis terbaik di Indonesia (rujuk WHTOP).

Kenapa kena pilih penyedia dari Indonesia? Okay, here is why.

NiagaHoster - Penyedia Web Hosting/Domain Termurah Asia

Menawarkan pelbagai servis

Selain hosting dan domain, NiagaHoster turut menyediakan servis:
  • Virtual Private Server (VPS) dengan teknologi 'cloud computing' yang melindungi website anda dari downtime, overload, selamat dari ancaman hackers, dan malware.
  • Membina website. NiagaHoster akan membina laman web impian anda. Hanya perlu Order dan Bayar, mereka akan sediakan website tanpa anda perlu pening kepala.
  • Affiliate. Seperti sistem affiliate lain, NiagaHoster turut menyediakan komisen sekiranya berjaya membawa pelanggan membeli servis melalui link/kod kupon anda. Menariknya anda bakal menerima komisen sebanyak 70% dari setiap jualan! Banyak bukan?
NiagaHoster lebih MURAH berbanding pesaingnya

Perkara utama yang perlu dititik beratkan untuk membeli  web hosting/domain adalah harganya. Percayalah, NiagaHoster bukan sahaja memberi servis berkualiti tetapi turut menawarkan harga hosting termurah di Asia.

Bayangkan, harga domain cuma Rp 105.000 bersamaan RM29.85. Inilah yang membezakan NiagaHoster dengan pesaingnya. Anda boleh semak harga di https://www.niagahoster.co.id/hosting-murah.

Jangan risau, rakyat Malaysia boleh membelinya dengan mudah dan selamat.

Pilihan pakej menarik

Untuk memberi lebih banyak pilihan NiagaHoster menyediakan beberapa pakej menarik yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan anda. Berikut antara pakej yang ditawarkan.

NiagaHoster Web Hosting/Domain Termurah Asia

Data center

NiagaHoster turut memiliki data center moden iaitu Green Data Center Tier-4 DCI Indonesia di bawah kendalian Equinix iaitu penyedia data terbaik dunia dengan jaminan 99.99% masa uptime. Ia merangkumi:


Jaminan wang dikembalikan

Bagusnya di NiagaHoster, jika anda tidak berpuas hati dengan sevis mereka setelah menggunakannya selama 30 hari wang anda akan dikembalikan.

Support & Khidmat pelanggan 24/7

Apa yang saya cukup teruja adalah khidmat pelanggan yang beroperasi selama 24/7! Ini bermakna jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kesulitan, mereka akan memberikan respon pantas.

Menariknya, anda boleh menggunakan fungsi 'chat' yang disediakan di laman web mereka.
Tak perlu menunggu balasan email kerana anda boleh berbual secara terus dengan staff mereka.

NiagaHoster menyediakan segala apa yang diperlukan bagi sesebuah website untuk beroperasi dengan lancar. Semuanya cukup lengkap dari segi kualiti, keselamatan, khidmat pelanggan, dan harga murah.

Entri sebelum ini - Sinopsis Mona Lisa di Astro Prima

Terima kasih kerana membaca NiagaHoster Penyedia Web Hosting/Domain Terbaik Asia

30 ulasan:

  1. ini dalam rupiah ya bukan dalam RM , murah sekali

    BalasPadam
  2. Menarik. Saya memang tengah fikir tukar hosting ni. Selalu downtime.

    Tadi salah try kira, kenapa macam murah betul. Rupanya titik kena buang. Kalau RP105.000 maksudnya RP105000. hahaha

    BalasPadam
  3. Yalah....amat murah. Mungkin lepas ni nak guna NiagaHoster jugak la...

    BalasPadam
  4. Eh boleh tahan gak harga dia erk..maybe bleh di pertimbangkan untuk guna NiagaHoster plak lepas ni...

    BalasPadam
  5. harga domain murah..blh beli byk2 domain baru..hihi

    BalasPadam
  6. The domain looks cheaper than my existing domain. Times to do a switch to save my money in long term.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes you should. why waste our money over the same thing right?

      Padam
  7. macam best tapi saya tak tahu cara na beli domain tu..maklumlah baru-baru kan..insyaAllah nanti nak try buat domain.

    BalasPadam
  8. Murah juga harga Niagahoster ni ya. Nanti boleh la berubah ke Niagahoster pula.

    BalasPadam
  9. Hmmmm menarik. meskipon Aida da bertukar ke domain .com, tapi masih blaja. From time to time takkan jemu baca info gini. Tq for sharing.

    BalasPadam
    Balasan
    1. no problem. tak rugi beli domain. banyak kelebihannya dari segi branding blog. good luck!

      Padam
  10. Wah menarik ni. Sesuai untum pengguna wordpress seperti saya.

    Tapi saya punya baru je renew. Tapi for this price, not bad la NiagaHoster ni. So for those yang tak ada hosting lagi tu boleh try la.

    BalasPadam
  11. If Rp 105.000 is just RM29.85 then it's really affordable, mine is RM60 per year! Next year I wanna change to this.

    BalasPadam
    Balasan
    1. omg! where did u buy your domain? mahalnya!

      Padam
  12. Terkejut kita bole tengok pakej yang ditawarkan ada Bayi tu ingat bayi dah buat website hehehehe tapi memang harga sangat bebaloi yang kita guna ni boleh tahan harganya...

    BalasPadam
  13. Memang murah. Hosting unlimited? wahhh. Sekarang pakai NetKL. menarik ni. Agak2 boleh tukar ni, harap servis pun terbaiklah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun guna netkl. maybe boleh consider niagahoster once dah expired

      Padam
  14. Wah.
    Ada bayi jugak? Harga pun not bad...in rp kan..convert duit msia still affordable lg kan..
    Saya pun baru last year daftar domain...huhuhu

    BalasPadam
  15. Entry yang sangat menarik untuk dibaca. Penerangan yang jelas dan details. Harga domain pun murah. Maybe next blog boleh hoisting domain kat niaga hoster. Sekarang dah ada domain dah kt blog.

    BalasPadam
  16. The price that offer for a domain is reasonable and cheap. I got mine for rm200 plus. Once done with this, I want try different hosting.

    BalasPadam
    Balasan
    1. what!? why so expensive? you please buy from another company next time!

      Padam
  17. Domain ni memang penting hehe. blogger kena invest lah. sy mmg ada pengalaman client tak nak blogger yg pakai blogspot. time tu terkelu juga

    BalasPadam
  18. Hosting dan domain adalah investment jika nak mulakan perniagaan. Ibarat blogger, kena melabur utk hosting yang selamat, 24 jam customer service, sentiasa kemaskini plugin dan system maintenance berskala. Kemudian domain pula cari nama yang catchy. Mahal sedikit tp branding penting. Jadi, jangan teragak-agak untuk melabur. Hehe

    BalasPadam
  19. Web hosting cheap sure attract people but are they stable enough and how is the server stability is very important. And why this is in rp?

    BalasPadam
  20. that's pretty cheap...usually for web hosting and domain they are pretty expensive since they are a combo..for those who are new at blogging should probably give this a go!

    BalasPadam
  21. kalau bayar bulan-bulan agak koyak juga poket nanti..

    kecuali blog ddah boleh baja income secara konsisten setiap bulan

    BalasPadam
  22. Wow this price is quite attractive, I have switch to domain but dont have hosting yet. Time to check it out.

    BalasPadam
  23. lepas guna wordpress br tau domain dan web hosting tu apa..hahahahaah almaklum lah blogspot simple

    BalasPadam