Selasa, 21 April 2015

Tukar Simkad Baru Celcom Percuma


Buat Simkad Baru Celcom Percuma. Semalam berkesempatan ke Celcom Center cawangan KB Mall Kota Bharu untuk buat simkad baru. Tujuannya, simkad yang saya guna sekarang ni dah lama sangat.

Simkad tu saya guna dari 2009 kalau tak silap, jadi saiznya besar. Lepas tu terpaksa potong untuk dimasukkan dalam smartphone. Kemudian saya rasa nak tukar kepada saiz terkini iaitu nano sim.

Bagi yang belum tahu, simkad ni ada tiga jenis. Iaitu standard, micro, dan nano. Ia bergantung kepada jenis telefon anda. 

Bagi pelanggan Celcom, tukar simkad adalah percuma. Dengan syarat anda telah menggunakannya lebih dari setahun. 

Kalau simkad yang anda guna sekarang dah uzur, elok pergi tukar je. Caranya, ambil nombor giliran kemudian pergi kaunter. Bagi tahu staff mereka yang anda nak tukar simkad. Lepas tu siap! Tak sampai 5 minit dan percuma!

20 ulasan:

  1. Saya suka dengan perkhidmatan Celcom, mudah dan efisien.

    Cuma sekarang saya dah jarang guna Celcom, lebih suka berHotlink sebab ada internet basic percuma, itupun selagi ada kredit dalam handphone. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. setakat ni sy masih setia dgn celcom. mungkin bertukar satu hari nanti

      Padam
  2. Saya pernah pakai TM Touch yang kemudian kena ambil oleh Celcom .. dulu susah nak dapat line kat kampung, jadi tukar pakai Maxis .. skang Maxis pun ntah apa2 .. Digi pulak yang bagus kat kampung.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dari dulu lagi guna celcom. sgt berpuas hati dgn servis mereka. tapi ramai komplen maxis ni makan credit.

      Padam
  3. Ini pasti tukar kepada dimkad nano untuk diginkan kepada iphone 5s.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe! betul! buat simkad utk masukkan dlm iphone. :)

      Padam
  4. sampai sekarang pakai celcom..walaupun no awainya 012. hihihi

    BalasPadam
  5. He he.. Saya pakai Celcom gak.. Dah belasan tahun guna Celcom.. Cuma internet jer pakai Digi..

    BalasPadam
  6. tau la dah dapat ipong.

    haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah! biasalah, kena la tukar nano sim. haha!

      Padam
  7. saya dh tukar,xfree pn, kne byr rm5..brje tukar thn lps...

    BalasPadam
  8. saya dh tukar,xfree pn, kne byr rm5..brje tukar thn lps...

    BalasPadam